پتانسیلهای مغفول مانده، توسعه تجاری ایران و ویتنام
اکوایران: روابط دیپلماتیک ایران و ویتنام 51 ساله شد، با این وجود دو طرف نتوانستند از پتانسیلهای موجود برای توسعه روابط تجاری استفاده کنند. ارزیابیها نشان میدهد حجم مراودات تجاری دو کشور سال گذشته به 150 میلیون دلار رسید که این امر نشان از ضعف در مناسبات تجاری است.

به گزارش اکوایران؛ ویتنـام یکـی از تجربههـای موفق توسـعە اقتصـادی از طریـق گسـترش تجـارت و ادغـام در زنجیـره ارزش جهانـی بـه شـمار مـیرود. کشـوری که طـی چهـار دهـه موفـق شـد از یـک کشـور فقیـر که در حاشـیه تجـارت جهانـی قرار داشت، بـه کشـوری بـا درآمـد بـالای متوسـط جهانـی تبدیـل شـود و موافقتنامههــای تجــاری مختلفــی بــا ســایر کشــورها و مناطــق امضا کند.
با توجه به پتانسیلهایی که در این کشور وجود دارد ایران سعی دارد تا مناسبات اقتصادی خود را با این کشور آسیای جنوب شرقی علاوه بر دیپلماتیک به لحاظ تجاری هم تقویت کند.
به همین منظور هیاتی از تجار ایرانی در همایش تجاری ایران و ویتنام که در هانوی برگزار شد حضور پیدا کردند و در این نشست دو طرف بر سرمایهگذاریهای مشترک میان دو کشور به عنوان راهی برای توسعه روابط تجاری تأکید کردند.
در جریان سفر هیات تجاری ایران به ویتنام، قدیر قیافه نایبرئیس اتاق ایران، به روابط اقتصادی دو کشور اشاره کرد و گفت: حجم مراودات تجاری ایران و ویتنام در سال گذشته حدود 150 میلیون دلار بوده است که با توجه به ظرفیتهای موجود، این رقم میتواند افزایش چشمگیری داشته باشد.
به گفته نایبرئیس اتاق ایران، سیاستگذاری دولت ایران برای ارتقای سطح مراودات تجاری با ویتنام تا سقف دو میلیارد دلار در سالهای آینده است که بخش عمدهای از آن میتواند از طریق صادرات انرژی ارزان، فولاد، محصولات پتروشیمی و خشکبار تحقق یابد.
ویتنام بازار رو به رشد
در این نشست مصطفی موسوی، رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام، نیز گفت: ویتنام با جمعیتی بالغ بر 100 میلیون نفر، بازاری مهم و رو به رشد است. ایران میتواند در حوزههایی نظیر محصولات کشاورزی، داروهای خاص، و صنایع آبزیپروری سهم بیشتری از این بازار را کسب کند.
به گفته رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام، افزایش همکاریها در زمینه حضور در نمایشگاههای دو کشور و سرمایهگذاری مشترک از اولویتهای ما برای توسعه این روابط است.
موسوی افزود: تبادل هیاتهای تجاری، مشارکت در نمایشگاههای اقتصادی دو کشور، رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی ایران به ویتنام، همکاری فنی و علمی، سرمایهگذاری مشترک و تلاش برای رفع مشکلات بیماریهای آبزیپروری از طریق همکاریهای دامپزشکی از عمده ظرفیتهای همکاری ایران و ویتنام است.
در حاشیه این همایش، یک یادداشت تفاهم میان اتاق مشترک ایران و ویتنام و شورای بازرگانان ویتنام و ایران منعقد شد که زمینهساز تعمیق روابط اقتصادی دو کشور خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین
-
بمباران کشتی اسرائیلی در یمن توسط آمریکا/ علت چه بود؟
-
نحوه محاسبه قبوض برق مشترکان اعلام شد
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
انفجار در دروازه تجاری جنوب ایران
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
آخرین جزئیات از تعداد کشتهشدگان انفجار بندرعباس/ انتشار اسامی پیکرها احراز هویت شده