به گزارش اکوایران؛ در یک دهه اخیر موضوع رنگ کردن مرکبات به یک چالش جدی بدل شده است. مجید حسین‌زاده عضو میز توسعه صادرات مازندران این موضوع را تایید میکند. او معتقد است: یکی از  مهم‌ترین چالش‌های حوزه صادرات مرکبات، اقدامات غیر اصولی سورتینگ داران در رنگ کردن مرکبات است که بازار هدف داخلی و خارجی را با چالش مواجه کرده است.

او  براین باور است که رنگ کردن مرکبات نوعی خودزنی در عرصه صادرات است و می‌توان از آن به عنوان مهم‌ترین عامل در خود تحریمی اشاره کرد.

عضو میز توسعه صادرات مازندران در گفتگویی با ایسنا همچنین با اشاره به تمایل کشورهایی چون آذربایجان برای خرید مرکبات از ترکیه گفت: زمانی قادر به رقابت با کشورهایی چون ترکیه، سوریه و مصر خواهیم بود که محصولاتی با کیفیت‌ترعرضه کنیم اما با اقدامات غیراصولی سورتینگ‌داران عملا راه را برای ورود محصولات خود به بازار جهانی سد می‌کنیم.

حسین‌زاده با اشاره به اینکه دولت باید بخش کشاورزی را از رفع تعهد ارزی و مالیات معاف کند تا شاهد رونق کشاورزی باشیم، تصریح کرد: تصمیم نادرست دولت سبب شده تا تجار راهی برای فرار از مالیات و رفع تعهد ارزی انتخاب کنند و از کارت اجاره‌ای بازرگانی با مدت اعتبار دو ماهه استفاده کنند.

او مسئله لجستیک و حمل و نقل را از دیگر مشکلات مهم حوزه صادرات برشمرد که تاکنون کشور موفق به حل آن نشد، خاطرنشان کرد: ما هنوز ماشین استاندارد در حوزه صادرات نداریم و اغلب باید از رانندگان داغستانی که ماشین‌های آنها نیز بسیار قدیمی است و حتی اجازه ورود به بازار اروپا را ندارند استفاده کنیم.

عضو میز توسعه صادرات مازندران با اشاره به اینکه در حوزه گمرگ سلیقه‌ای رفتار می‌شود و هنوز زیرساخت‌های آن برای صادرات فراهم نشده است، یادآور شد: گمرک آستارا با مازندران به هیچ وجه همکاری نمی‌کند و مانع ترخیص بار پلمب شده توسط گمرک مازندران می‌شود این درحالی است که هر استانی که صادرات بیشتری داشته باشد جذب اعتبار و نوسازی تجهیزات ازمهم‌ترین پیامد مثبت آن است.

این صادرکننده نمونه کشور با اشاره به اینکه از ۳۰ سال گذشته رنگ کردن در جهان ممنوع شده است، اعلام کرد: متاسفانه بعضا رنگ کردن مرکبات آن هم با رنگ شیمیایی در دمای ۵۰ درجه که باید چهار دقیقه در رنگ بماند رواج دارد.

او افزود: این امر نه تنها ماندگاری میوه را کاهش می‌دهد استفاده از گاز اتلین و رنگ شیمیایی از سوی سورتینگ داران در ایران سبب شده تا پرتقال ایران حداقل ۲۸ هزار تومان کمتر از پرتقال ترکیه خریداری شود.

حسین‌زاده با بیان اینکه قیمت مرکبات به دلار در پایین‌ترین نرخ قیمتی کیلویی ۷۰هزار تومان است، تصریح کرد: اما به سبب چرخه معیوب و مشکلاتی که در این عرصه عنوان شد قادر نیستیم از تولید کننده بیش از ۱۰ هزار تومان بخریم.

طبق داده‌های عضو میز توسعه صادرات مازندران، میزان برداشت مرکبات در کشور از هر هکتار ۲۵ تا۳۵ تن و در کشورهای پیشرفته۱۰۰ تا ۱۱۰ تن در هر هکتار برشمرد و تصریح کرد: باید بهره‌وری را در کشور افزایش دهیم.