به گزارش اکوایران، ایرج گلابتون‌چی، دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی ایران، در نشست خبری همایش ملی سالیانه انجمن علمی بین‌المللی بتن (ACI) شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله، از عملکرد شرکت‌های ایرانی در بازارهای جهانی گزارش داد.

او با اشاره به صادرات خدمات فنی و مهندسی از سال ۱۳۷۴ تاکنون، گفت: «میزان فعالیت شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی در بازارهای جهانی ۳۵ میلیارد دلار بوده است.»

گلابتون‌چی درباره وضعیت پیمانکاران ایرانی در سوریه نیز گفت: «حدود ۶ تا ۷ شرکت ایرانی در سوریه فعال بودند، اما نیروهای ایرانی اکنون از سوریه خارج شده‌اند. بخشی از مطالبات شرکت‌ها در سوریه باقی مانده، هرچند که تجهیزات از این کشور خارج شده است.»

او درباره کاهش صادرات خدمات فنی و مهندسی افزود: «پس از سال ۱۳۹۰ شیب صادرات کاهش یافت، اما از سال ۱۳۹۵ دوباره روند صعودی آغاز شد. با این حال، جنگ داخلی عراق و کرونا باعث کاهش قراردادها شد و از سال ۱۴۰۱ این روند افزایشی شده است.»

گلابتون‌چی همچنین در پاسخ به سوالی درباره رقابت در بازارهای جهانی، گفت: «ترک‌ها جای ایران را در بازار عراق گرفته‌اند. در حالی که حجم قراردادهای ایران در عراق ۲ میلیارد دلار بود، ارزش قراردادهای ترکیه به ۲۴ میلیارد دلار رسید.»

بنا به گزارش ایلنا، او در ادامه با اشاره به مطالبات پیمانکاران ایرانی در اقلیم کردستان عراق بیان کرد: «از ۲ میلیارد دلار قرارداد شرکت‌های ایرانی در عراق، ۷۰۰ میلیون دلار مربوط به اقلیم کردستان و سلیمانیه بوده است؛ مشکلاتی مانند جنگ داخلی و اختلاف در توزیع بودجه، منجر به توقف فعالیت‌ها و باقی ماندن ۵۰۰ میلیون دلار مطالبات در این منطقه شده است.»

حجم مبادلات تجاری ایران و سوریه

براساس داده‌های گمرک، در هشت ماه منتهی به آذر سال جاری، صادرات ایران به سوریه به حدود 110 میلیون دلار با حجم 109 هزار تن رسید. در همین مدت، واردات ایران از سوریه نیز 21 میلیون دلار با وزن 134 هزار تن بوده است. این ارقام نشان می‌دهد که تراز تجاری میان دو کشور در این بازه زمانی، با 89 میلیون دلار، به نفع ایران بوده است.

خبر مرتبط
تحولات تجاری ایران و سوریه بعد از دولت اسد

اکوایران: بعد از سقوط دولت مرکزی سوریه روابط تجاری ایران و سوریه چه سمت و سویی خواهد گرفت، آیا امکان تداوم و توسعه مناسبات تجاری در شرایط فعلی وجود دارد؟