ابهام در تخصیص ارز واردات؛ افزایش قیمت مواد غذایی اساسی در راه است؟
در آستانه نوروز و ماه رمضان، کاهش عرضه و افزایش قیمت مواد غذایی اساسی مانند برنج، روغن و حبوبات نگرانیهایی را در بازار ایجاد کرده است. سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران میگوید که تغییرات احتمالی در نوع ارز تخصیصی و سردرگمی واردکنندگان و تولیدکنندگان از عوامل اصلی این نوسانات است.
به گزارش اکوایران، حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، از کاهش توزیع مواد غذایی اساسی مانند روغن، برنج و حبوبات و افزایش قیمت این اقلام خبر داد و تأکید کرد که این مسئله نه به دلیل کاهش تولید یا واردات، بلکه به دلیل نگرانیهای ایجاد شده در بازار ارز رخ داده است.
فرهادی توضیح داد که جایگزینی ارز توافقی با ارز نیمایی سیگنالهایی به بازار ارسال کرده مبنی بر اینکه ممکن است نرخ ارز تخصیصی برای واردات این کالاها در آینده افزایش یابد. به گفته او، این وضعیت باعث شده تا تولیدکنندگان و واردکنندگان با احتیاط بیشتری کالاهای خود را عرضه کنند و حتی برخی از آنها محصولات خود را به صورت دوفاکتوره ارائه دهند.
او افزود: «تولیدکنندگان و واردکنندگان به دنبال پاسخ به این سؤال هستند که در آینده چه ارزی با چه نرخی برای واردات مواد اولیه یا کالاهایشان تخصیص داده خواهد شد.»
فرهادی تأکید کرد که این کاهش عرضه و افزایش قیمت، در حبوبات بیشتر از برنج و روغن مشهود بوده و قیمت این اقلام تا ۳۵ درصد افزایش یافته است. او همچنین گفت که افزایش قیمت جهانی روغن نیز در رشد قیمت داخلی این کالا تأثیرگذار بوده است.
تأثیر سیگنالهای ارزی بر بازار
بنا به گزارش ایلنا، در پاسخ به این پرسش که ارز ۲۸۵۰۰ تومانی همچنان برای واردات برنج و مواد اولیه تولید روغن اختصاص مییابد، فرهادی اظهار داشت: «بحث تکنرخی شدن ارز و تغییر نرخها به قیمت ارز توافقی، شوک بزرگی به بازار وارد کرده است. این مسئله حتی بر بازار حبوبات، که پیشتر ارز آن به نیمایی تغییر یافته بود، تأثیر گذاشته است.»
او در واکنش به اظهارات دولت مبنی بر عدم تغییر نوع ارز تخصیصی تا پایان سال، گفت: «این اعلام، سیگنال تغییر نرخ ارز از سال آینده را به بازار داده است. واردکنندگان و تولیدکنندگان میدانند که با افزایش قیمت ارز، سرمایه در گردش آنها کاهش مییابد و ناچار خواهند بود مواد اولیه یا کالاهای خود را گرانتر تهیه کنند.»
نظارت بیشتر در آستانه نوروز و رمضان
فرهادی با اشاره به تقارن ماه رمضان و عید نوروز، از افزایش تقاضا برای کالاهای اساسی خبر داد و تأکید کرد که دولت باید نظارت بیشتری بر عرضه و قیمت این اقلام داشته باشد، بهویژه در مورد واردکنندگان و تولیدکنندگانی که ارز دولتی دریافت کردهاند.
او یادآور شد که علیرغم دریافت ارز دولتی، عملکرد برخی از تولیدکنندگان و واردکنندگان با اصول تعیینشده مغایرت دارد و نظارت دقیقتر در این شرایط ضروری است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی
-
شناسایی یکی از قاتلان یحیی سنوار/ نظامی اسرائیلی تهدید به مرگ شد+ فیلم
-
پردهها از نمای پاساژ علاءالدین کنار رفت؛ خبری از ایمن سازی نشد + عکس