صادرات پسته ایران به اروپا از سر گرفته میشود
در حالیکه کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا وضعیت سلامت پسته ایران را خرداد ماه بررسی میکند که ایران سه اقدام جدید برای مقابله با آفلاتوکسین انجام داده است.
به گزارش اکوایران، محمدمهدی برومند، معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، در جدیدترین موضع گیری در تشریح وضعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا گفت: در سال ۲۰۲۴ میلادی، تا زمان مطرح شدن موضوع آلودگی پسته ایران به آفلاتوکسین از سوی اتحادیه اروپا، کشورهای آمریکا و ترکیه به ترتیب ۱۵ و ۲۹ تذکر دریافت کرده بودند و ایران ۳۵ تذکر در این زمینه داشت. اتحادیه اروپا هم اعلام کرده بود که از ۴۰۸ محموله پسته صادراتی ایران، ۳۵ محموله آلوده یا مشکوک به آفلاتوکسین بودهاند.
او ادامه داد: در پی این هشدارها مذاکراتی با اروپاییها انجام شد و ثابت شد که ۸ محموله از این ۳۵ محموله اصلاً متعلق به ایران نبوده و از ترکیه به اروپا ارسال شده بودند. علاوه بر این، آلودگی سه محموله در بازار اروپا کشف شد که مسئولیت آن به ایران تعلق نداشت و به نظر میرسد که آفلاتوکسین به دلیل شرایط نامناسب نگهداری در انبارهای مرطوب اروپا به وجود آمده باشد.
اما محمدمهدی برومندی، معاون وزیر کشاورزی، در واکنش به این انتقادات گفت که به دلیل تورم داخلی، هزینههای تولید بالا رفته و صادرات پسته دیگر به صرفه نیست. با این حال، اخیراً اخبار جدیدی از توافقاتی در خصوص صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا به گوش میرسد.
برومندی افزود که براساس یک برنامه عملیاتی جدید و توافق با اتحادیه اروپا، صادرات پسته ایران به این بازار ادامه خواهد داشت.
او ادامه داد که در این راستا، وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوصی از جمله انجمن پسته ایران و اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، و وزارت امور خارجه همکاریهای گستردهای داشتهاند و حتی شخص وزیر کشاورزی این پروژه را مدیریت کرده است.
آفلاتوکسین و چالش صادرات پسته ایران به اروپا
هر چند خبر توقف صادرات پسته ایران به دلیل آلودگی آن به آفلاتوکسین در آبان ماه امسال منتشر شد، اما این موضوع جدید نبوده و در سال 1401 نیز اتحادیه اروپا به ایران هشدار داده بود که استانداردهای خود را در خصوص آفلاتوکسین پسته سختتر خواهد کرد.
در آبان ماه امسال، کمیسیون اتحادیه اروپا برای ۲۲۶ محموله پسته صادراتی اخطار صادر کرد که ۲۶ مورد آن مربوط به محمولههای ایرانی و عمدتاً به دلیل وجود آفلاتوکسین بود. در همان زمان، ایران فرصت ۶ ماههای برای رفع این مشکل دریافت کرد.
اکنون محمد مهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، اعلام کرده است که سه اقدام جدید در این راستا انجام شده است. محمولهها پیش از صادرات گواهی سلامت از سازمان غذا و دارو دریافت میکنند، برداشت پستهها کمی زودتر انجام میشود و همچنین از دستگاههای پرتو افکن برای جدا کردن پستههای آلوده استفاده میشود.
صادرات پسته ایران ارزشی معادل ۱.۵ میلیارد دلار دارد که حدود یک چهارم کل ارزش صادرات کشاورزی کشور را تشکیل میدهد.
آفلاتوکسین قارچی است که گاهی برای صادرات پسته مشکلساز میشود. کمیسیون اتحادیه اروپا در خرداد ماه آینده وضعیت سلامت پستههای صادراتی ایران از نظر آفلاتوکسین را بررسی خواهد کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مقاومت بورس در برابر یک خبر مثبت/ شاخصها دوباره منفی شدند
-
برگزاری مراسم قرعهکشی ایران خودرو؛ ۹۱۱ هزار درخواست ثبت شد
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
همه چیز در گرو شمال و جنوب رود لیتانی؛ چرا حزبالله در برابر موج تغییر در لبنان مقاومت نکرد؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
پیشبینی بورس 8 بهمن 1403/ تعادل در بازار سرمایه برقرار میشود؟
-
خوشبینی کمسابقه کارشناسان از رشد طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟