لغو عوارض ۴۰۰ دلاری برای ورود ناوگان ترانزیتی ایران به ازبکستان
ایران و ازبکستان پس از 2 دهه تفاهمنامهای را امضا کردند که بر اساس آن، عوارض ۴۰۰ دلاری برای ناوگان ورودی و ترانزیتی ایران به این کشور لغو میشود؛ این توافق، گامی مهم در کاهش هزینههای صادراتی و ترانزیتی و تقویت همکاریهای اقتصادی میان دو کشور به شمار میرود.

به گزارش اکوایران، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی از امضای تفاهمنامهای میان ایران و ازبکستان و لغو پرداخت عوارض ۴۰۰ دلاری برای ناوگان ورودی و ترانزیتی ایران به این کشور پس از 2 دهه خبر داد.
جواد هدایتی از ازبکستان به عنوان کشوری پرجمعیت و بزرگترین اقتصاد رو به رشد در منطقه آسیای میانه یاد و تاکید کرد که این توافق میتواند در کاهش هزینههای صادراتی و ترانزیتی و حمایت از ناوگان ملی دو کشور تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
بنا به گزارش تسنیم، هدایتی همچنین گفت: «پنج کشور منطقه آسیای میانه با توجه به وسعت جغرافیایی، جمعیت بالا و رشد اقتصادی مداوم، از مقاصد مهم صادراتی و ترانزیتی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران به شمار میروند.»
او افزود که در راستای گسترش مبادلات اقتصادی و کاهش هزینهها، در سال ۱۴۰۱ توافقاتی با کشورهای دیگر آسیای میانه انجام شد.
به گفته او، این توافقات شامل لغو عوارض ۱.۵ دلار به ازای هر کیلومتر پیمایش ناوگان ترانزیتی در ترکمنستان و لغو روادید رانندگان در توافقی با قزاقستان بود.
چشمانداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان
یکی از نکات کلیدی در روابط ایران و ازبکستان، وجود کمیسیون مشترک اقتصادی است که مسئولیت آن در ایران بر عهده وزارت صمت و در ازبکستان بر عهده وزارت سرمایهگذاری، صنعت و تجارت است. در پانزدهمین اجلاس این کمیسیون که در خرداد ۱۴۰۱ برگزار شد، دو کشور توافق کردند ارزش تجارت دوجانبه را تا یک میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ افزایش دهند.
همچنین، ایران و ازبکستان، به همراه عمان و ترکمنستان، عضو موافقتنامه عشقآباد در خصوص تأسیس دالان حملونقل بینالمللی هستند.
توان ایران در تولید محصولات مختلف مانند دارو، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و کشاورزی، و همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی، به علاوه تأسیس مرکز تجاری ایران در ازبکستان، از نقاط قوت روابط تجاری دو کشور به شمار میرود. با این حال، عدم استقرار رایزن بازرگانی و نبود بانک مستقل ایرانی در ازبکستان از جمله نقاط ضعف این رابطه محسوب میشود.
علاقهمندی و اراده سیاسی دو کشور برای افزایش مبادلات تجاری، به عنوان مهمترین فرصت برای تقویت روابط تجاری، مطرح است. در عین حال، مشکلاتی چون شناخت ناکافی از بازار ایران توسط بازرگانان ازبک، و حضور رقبا در بازار ازبکستان، به عنوان تهدیدات اصلی شناخته میشوند.
علاوه بر این، مشکلات حملونقل ریلی، عدم اتصال مستقیم زمینی و عبور از ترکمنستان، کمبود پروازهای بین دو کشور و تعرفههای گمرکی، از جمله موانع عمده در توسعه روابط تجاری ایران و ازبکستان هستند.
ازبکستان خودروهای باری ایرانی را از پرداخت عوارض عبور معاف کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بیانیه مهم چین و روسیه درباره برنامه هستهای ایران/ عزم پکن و مسکو برای ایفای نقش فعال
-
جدول قطعی برق در تهران و البرز اعلام شد
-
جزئیات توافق یمن و آمریکا به روایت وزارت خارجه عمان/ تصمیم نتانیاهو پس از توافق میان صنعا و واشنگتن
-
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران / ترامپ: میخواهم ایران کشور موفقی باشد
-
چرخش کشورهای خلیج فارس در قبال مذاکرات ایران و آمریکا
-
خبر خوش وزیر کار؛ جزئیات افزایش حقوق جدید کارگران و کارمندان بهزودی اعلام میشود
-
اتفاق عجیب پژو ۲۰۷ در بازار خودرو
-
گزارش بلومبرگ از ادامه روند صادرات نفت ایران به چین
-
شمخانی از شرط ایران برای توافق با آمریکا پرده برداشت