به گزارش اکو ایران ، جبارعلی ذاکری، مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و اونتالاپ اونالبایف، سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری قزاقستان در ایران روز شنبه ۱۳ بهمن دیدار و تبادل‌نظر کردند.

در این ملاقات، ذاکری با اشاره به نتایج نشست‌های پیشین میان مدیران راه‌آهن ایران و قزاقستان، بر لزوم دستیابی به ظرفیت حمل ۵ میلیون تن بار از مسیر ریلی ایران طی پنج سال آینده تأکید کرد.

به گزارش مهر ، او توضیح داد که در حال حاضر توافقاتی با کشورهای عضو CIS، از جمله ازبکستان و ترکمنستان، برای عبور واگن‌های ایرانی از این کشورها صورت گرفته است.

بر این اساس، واگن‌های ایرانی قادر خواهند بود در شبکه ریلی قزاقستان حرکت کنند و واگن‌های قزاقستان نیز می‌توانند در ایران به جابه‌جایی بار بپردازند.

ذاکری همچنین حمل سالانه ۲۷۵ هزار تن بار از قزاقستان به ایران از طریق شبکه ریلی را ناکافی دانسته و تأکید کرد که با برگزاری جلسات مشترک بین دو کشور، موانع موجود برای افزایش حجم بار و تحقق اهداف بلندمدت برطرف خواهد شد.

گشایش مسیر ریلی ایران

اونتالاپ اونالبایف، سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری قزاقستان، کریدور ریلی ایران را به عنوان امن‌ترین و نزدیک‌ترین مسیر برای حمل بار به آب‌های آزاد معرفی کرد و بر لزوم استمرار برگزاری نشست‌ها به منظور دستیابی به اهداف مشترک تأکید نمود.

در پایان این دیدار، تصمیم گرفته شد که نمایندگان راه‌آهن ایران و سفارت قزاقستان در ایران به طور منظم و مستمر جلساتی برگزار کنند تا به نتایج مورد نظر دست یابند.

مهدی محمدی، کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت، نیز گفت که قزاقستان بزرگ‌ترین کشور دنیا است که به آب‌های آزاد دسترسی ندارد. به همین دلیل، استفاده از بنادر ایران، به ویژه بندر شهیدرجایی و بندر امیرآباد، به عنوان مسیرهای مطمئن تجاری، نقش به‌سزایی در تسهیل حمل‌ونقل و ترانزیت میان دو کشور و سایر بازارهای منطقه‌ای و جهانی ایفا می‌کند.

محمدی افزود: با توجه به نقش کلیدی قزاقستان در مسیر ترانزیتی چین-اروپا و تقویت دیپلماسی با چین، می‌توان شاخه جنوبی کریدور شرق-غرب را که از خاک ایران (مسیرهای سرخس یا اینچه برون به رازی یا چشمه‌ثریا) عبور می‌کند، مجدداً احیا کرد و از مزایای سیاسی و اقتصادی آن بهره‌برداری کرد.

او همچنین گفت‌:که همکاری‌های ریلی دوجانبه ایران و قزاقستان بسیار حیاتی است و ایجاد کارگروه‌های ترانزیتی با محوریت کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب می‌تواند پایه‌گذار ارتقای همکاری‌های ترانزیتی میان دو کشور باشد.