به گزارش اکوایران، محمدرضا رمضان، رئیس اتحادیه صوت، تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی و آلات موسیقی تهران گفت: در کشوری با جمعیت ۸۵ میلیون نفر، ۱۶۰ میلیون سیم کارت روشن در کشور وجود دارد و ۱۲۰ میلیون گوشی روشن داریم که از جمعیت کل ایران هم بیشتر است و تعداد زیادی از افراد بیش از یک سیم کارت و یک گوشی فعال دارند.

قیمت‌گذاری گوشی بر چه اساسی انجام می‌شود؟

به گزارش ایلنا، رمضان ادامه داد: هر واردکننده که کالایی را وارد می‌کند تمام هزینه‌هایش حساب می‌شود و نهایتاً اجازه دارد تا ۱۵ درصد بر روی آن سود بکشد. به عنوان مثال، اگر کالایی را وارد می‌کند و برایش ۱۰ میلیون تومان تمام می‌شود در نهایت می‌تواند ۱۱ میلیون و 500 هزار تومان به فروش برساند. حال ممکن است یک فروشنده بررسی کند که این گوشی که وارد کرده است هم اکنون در بازار اشباع شده و کشش قیمتی هم ندارد و با ۵ درصد یا حتی ۳ درصد سود به فروش برساند؛ اما سقف فروش با ۱۵ درصد سود است و اگر نوسانی در قیمت‌های بازار هست در همین بازه است.

نحوه نظارت بر بازار موبایل 

رمضان درباره نحوه نظارت بر بازار موبایل گفت: اولاً موبایل محصول گرانی محسوب می‌شود و مردم معمولاً خودشان با تحقیق سراغ خرید و فروش می‌روند و آگاهی پیدا می‌کنند و اگر تخلفی ببینند خودشان گزارش می‌دهند. مورد بعدی اینکه بیش از ۸۰ درصد شاغلین صنف ما در برخی از نقاط تهران مانند؛ خیابان جمهوری یا امام خمینی (ره) یا سه راه امین حضور متمرکز هستند و نظارت بر روی آنها کار سختی نیست. مغازه‌های اطراف شهر هم به دلیل اینکه محلی هستند و با مشتریان آشنایی دارند و خود به خود تخلفات در آنها به حداقل می‌رسد اما با این وجود روی آنها هم بازرسی و نظارت داریم.

اشتغال 30 هزار نفری در صنف موبایل فروشی

او در پایان گفت: نزدیک به ۳۰ هزار نفر در این صنف مشغول به فعالیت هستند و اگر به هر مغازه مراجعه کنید، حداقل سه نفر در آن مشغول به کار هستند. یک نفر فروشنده، یک نفر تعمیرکار و یک نفر کارهای خدماتی انجام می‌دهد.

رمضان توضیح داد: موبال فروشی فعالیتی نیست که یک نفره بشود آن را اداره کرد و شما اصلا هیچ مغازه‌ای نمی‌بینید که در آن کمتر از سه نفر حضور داشته باشند. البته این تنها مربوط به مغازه‌های کوچک است و بعضاً برخی مغازه‌ها ۱۰-۲۰ نفر پرسنل دارند و شرکت‌هایی در این حوزه داریم که تا ۵۰ پرسنل هم در آن مشغول هستند.