به گزارش اکوایران، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی در جلسه علنی امروز (16 بهمن)‌ مجلس برای پاسخ به ۳ پرسش مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود مبنی بر اینکه «علت واردات بیش از نیاز چای چیست؟»، «علت واردات بیش از نیاز برنج در کشور چیست؟» و «علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج چای و ابریشم در کشور چیست؟» در صحن مجلس حضور یافت.

خبر مرتبط
شاخص معیشتی اکوایران؛ حداقل هزینه زندگی در دی ماه به چقدر رسید؟

اکوایران: در دی ماه تورم سبد معیشتی خوراکی اکوایران به اندازه تورم ماهانه کل کشور افزایش یافته اما کمتر از تورم ماهانه خوراکی‌ها بوده و به 2 میلیون و 600 هزار تومان رسیده است.

واردات برنج امسال به کمترین حد در سال‌های گذشته رسید

نوری قزلجه در پاسخ به سوال درخصوص واردات برنج گفت: امسال تولید داخلی برنج ما حدود دو و نیم میلیون تن هست اما نیاز  امسال ما به برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن هست. پس حدود ۸۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم و بایستی واردات آن انجام بگیرد. تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن هست.

او ادامه داد: یعنی باز هم کمترین مقدار واردات برنج در طول سالیان گذشته را داشتیم. برای اولین بار امسال ما قیمت‌گذاری برنج را انجام دادیم و همانجا هم سعی کردیم که نفع تولید کنندگان را لحاظ کنیم. این برای اولین بار بود که اتفاق می‌افتاد. نمایندگان مجلس هم به عنوان ناظر و شاهد حضور داشتند ولی این کار را انجام دادیم و واردات برنج را هم منوط کردیم به خرید داخل. اما حتماً باید مراعات کنیم چرا که یک روز کمبود برنج، ولو جزئی می‌تواند کل بازار را به هم بریزد و می‌تواند قیمت را افزایش بدهد.

خبر مرتبط
واردات 500 تن برنج برای جبران کمبود نیاز داخلی

اکوایران: دفتر طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد که با توجه به تولید 2.7 میلیون تن برنج، کشور نیازمند خرید 500 هزار تن برنج خارجی است.

کاهش واردات چای در ۱۰ ماهه امسال

او درخصوص واردات چای هم گفت: در حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای در کشور داریم و حدود ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است. از این میزان ۵۱۲ میلیارد تومان سهم کارخانجات بود و ۵۰۴ میلیارد تومان که ۲۵ درصد می‌شود، سهم دولت بود. امسال و در ماه‌های گذشته علاوه بر تسویه بدهی‌های قبل، برای اولین بار است که به موقع پول سهم دولت چای کاران به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است. در حالی که قبلا این تسویه‌ها به سال‌های بعد هم می‌کشید.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یک حمایت دیگری هم که شده است در موضوع سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری است. حدود ۳۰ درصد از قیمت چای امسال که قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری شد و یک سیاست دیگری که ما امسال آن رو اعمال کردیم این بود که نیازمان به واردات را به خرید داخل وصل کردیم. یعنی هر کسی می‌خواهد چایی وارد کند مابه‌ازای آن بایستی از چای‌کاران داخلی کشور چای خریده باشد.

نوری قزلجه تاکید کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چایی وارد شده است، در حالی که این مقدار در سال گذشته ۴۲ هزار تن بوده است. ما مکلف هستیم و افتخار می‌کنیم و وظیفه‌مان هست که از تولیدکنندگان حمایت کنیم ولی روبروی ما سفره مردم قرار دارد. روبه‌روی ما بازار قرار دارد که برای آن هم ما مسئولیت داریم. ما باید طوری بازار را تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده عادلانه و منصفانه باشد و هم برای مصرف‌کننده اینگونه باشد. وقتی در کشور نیاز به واردات هست نمی‌شود جلوی واردات رو بگیریم.

به گزارش ایسنا، وزیر جهاد کشاورزی تاکید: در مورد واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در کشور اولین نفری بودم که دستور برخورد را دادم. در این برنج، برنج ارزان قیمت و گران قیمت باهم مخلوط شد و قرار شد با تایید دستگاه‌های ذی صلاح این برنج با قیمت درست توزیع شود. تا امروز این برنج در اختیار بازرگان خارجی قرار دارد و تحویل قطعی نشده است. واردات دوباره برنج برای ذخایر استراتژیک است و وارد بازار نخواهد شد. 

وزیر جهاد کشاورزی در حالی درباره کاهش واردات برنج سخن گفت که 30 دی دفتر طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد، با توجه به تولید 2.7 میلیون تن برنج، کشور نیازمند خرید 500 هزار تن برنج خارجی است.

به گزارش اکوایران، در هفت ماه منتهی به مهر سال جاری در مجموع 584 میلیون دلار برنج وارد کشور شده که بیشترین سهم به «برنج نیمه سفید» اختصاص داشته است. همچنین «هند» با صادرات 315 میلیون دلاری، بیشترین سهم را در تامین برنج مورد نیاز ایران در این دوره داشته است. این به معنای آن است که حدود 54 درصد از برنج وارداتی ایران از هند تامین شده است.