رصد بازار خودروهای داخلی
کالاهای وارداتی گران قیمت، عامل اصلی کسری تجاری + جدول
اکوایران: بررسی تجارت ایران در 10 ماه منتهی به دی سال جاری از رشد صادرات حکایت دارد. این رشد در بازه زمانی مورد بررسی، در حالی رخ داده که کشور همچنان با کسری تجاری 8.3 میلیارد دلاری مواجه شد؛ کسری که به دلیل ارزش بالای کالای وارداتی رخ داده است.
به گزارش اکوایران: آمارهای گمرک نشان میدهد در 10 ماهه سال جاری، حجم تجارت غیرنفتی ایران به 158 میلیون و 200 هزار تن به ارزش 103 میلیارد و 900 میلیون دلار رسیده است.
با توجه به این رقم، این سوال مطرح میشود که سهم تجار ایرانی در این حجم صادرات چقدر بوده است؟ دادههای منتشر شده نشان میدهد در این مدت صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر 127 میلیون و 400 هزار تن به ارزش 47 میلیارد و 800 میلیون دلار بوده است. که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی 12.7درصدی در وزن و 17.67 درصدی در ارزش دلاری داشته است.
در مقابل، حجم واردات کشور در این بازه زمانی 30 میلیارد و 800 میلیون تن کالا به ارزش 56 میلیارد و 100 میلیون دلار بوده که کاهشی 6.26 درصدی در وزن و افزایشی 2.84 درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشته است.
مقاصد اصلی صادرات ایران
با توجه به دادههای منتشر شده این پرسش مطرح میشود که مقاصد اصلی صادراتی کشور در این بازه چه کشورهایی بودهاند؟ دادههای منتشر شده نشان میدهد «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «ترکیه»و «افغانستان» پنج مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بودهاند و نقش مهمی در تجارت خارجی ایران ایفا کردهاند.
«چین» با واردات حدود 12 میلیارد و 311 میلیون دلاری، بزرگترین مشتری کالاهای ایرانی است و 25.78 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. در رتبه بعدی، «عراق» با 10 میلیارد 176 دلار قرار دارد که سهمی 21.31 درصدی از این صادرات را شامل میشود. «امارات متحده عربی» هم در این مدت با 5 میلیارد و 961 میلیون دلار سهم 12.48 درصدی و «ترکیه» با 5 میلیارد 535 میلیون دلار صادرات، سهمی 11.6 درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص دادهاند. همچنین، «افغانستان» با سهمی 4.13 درصدی و صادرات 1میلیارد و 973 میلیون دلاری در این فهرست قرار دارد.
کشور اصلی وارد کننده ایران
از سوی دیگر بنا به آمار منتشر شده، در بازه زمانی مورد بررسی، واردات ایران به پنج کشور اصلی متمرکز بوده است. «امارات متحده عربی» با اختصاص رقمی بالغ بر 16 میلیارد دلار و 960 میلیون دلار سهمی در حدود 30.24 درصد از کل ارزش واردات به کشور را به خود اختصاص داده و عنوان بزرگترین تامینکننده واردات به کشور را از آن خود کرده است. در مقام دوم «چین» با 14 میلیارد دلار و 357 میلیون دلار سهم 25.6 درصدی و ترکیه هم با 9 میلیارد و 880 میلیون دلار و سهم 17.61 درصدی در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
از سوی دیگر بررسیها نشان میدهد در جایگاه بعدی، آلمان یک میلیارد و 914میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده و سهمی 3.4 درصدی از صادرات به ایران داشته و هند با صادرات یک میلیارد و 250 میلیون دلاری و سهم 2.2 درصدی از کل ارزش واردات، در میان کشورهای عمده طرف معامله با ایران قرار داده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت برنج تنظیم بازار اعلام شد
-
واکنش عربستان به اظهارات جنجالی ترامپ/ ریاض از تشکیل کشور مستقل فلسطین کوتاه نیامد
-
نیاز مردم به حفظ ارزش پول
-
آغاز دور جدید فروش محصولات ایران خودرو+ جزئیات و شرایط
-
بن سلمان همدست نقشه ترامپ برای نفت ایران میشود؟
-
استقبال تهران از سیگنال جدید ترامپ؛ حرکت واقعی در مسیر توافق؟
-
ادعای ترامپ: آماده گفتوگو با همتای ایرانی خود هستم
-
فوری/ ترامپ: باید فوراً کار بر روی توافق جدید را شروع کنیم/ میخواهم ایران بزرگ و موفق باشد
-
رویترز ادعا کرد؛ یادداشت ترامپ علیه ایران