راهاندازی مسیر جدید تجارت جادهای؛ ایران از طریق عراق به کویت متصل میشود
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت، با اشاره به پتانسیل یک میلیارد دلاری تجارت دو کشور، ایجاد مسیر تجارت جادهای از طریق عراق را به عنوان عاملی مهم برای افزایش حجم تجارت معرفی کرد.

به گزارش اکوایران، محمد خاکی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت، اعلام کرد که ارزش تجارت ایران و کویت در سال جاری به ۳۰۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون دلار افزایش داشته است. او با اشاره به پتانسیل تجارت دو کشور که تا یک میلیارد دلار قابل گسترش است، افزود: ایجاد مسیر تجارت جادهای از طریق عراق میتواند به تحقق این هدف کمک شایانی کند.
خاکی در ادامه، از تداوم تلاشها برای ایجاد مسیر تجارت جادهای میان ایران و کویت به واسطه عراق خبر داد و گفت: «در جلسهای که اوایل ماه جاری اتاق مشترک ایران و کویت با سفیر ایران در کویت برگزار کرد، این موضوع بار دیگر بررسی شد. اکنون طرف ایرانی با ایجاد این مسیر جادهای موافق است و از ناحیه عراق نیز مشکلی وجود ندارد. در صورتی که طرف کویتی نیز موافقت کند، تجارت جادهای برقرار خواهد شد که میتواند حجم تجارت را به طور قابل توجهی افزایش دهد.»
مبادله کالا میان ایران و کویت تنها از طریق دریا است
او ادامه داد: «در حال حاضر، مبادله کالا میان ایران و کویت تنها از طریق دریا صورت میگیرد و ایجاد مسیر زمینی میتواند پتانسیلهای صادراتی دو کشور را به طور کامل فعال کند. این اقدام به کاهش هزینههای تجارت و افزایش رقابتپذیری ایران در بازار کویت، به ویژه در برابر کشورهایی مانند عربستان و امارات، کمک خواهد کرد.»
خاکی در ادامه به احتمال دلایل عدم موافقت کویت با ایجاد مسیر زمینی اشاره کرد و افزود: «کویت دلیل صریحی برای مخالفت خود با ایجاد این مسیر اعلام نکرده، اما احتمالاً مشکل اصلی در عدم توانایی این کشور در استقرار تجهیزات کنترل بار مانند دستگاه ایکسری در گذرگاه مرزی است. کنترل کالا از مسیر دریایی آسانتر است، اما مرز زمینی نیاز به تدابیر امنیتی بیشتری دارد.»
مصالح ساختمانی از اصلیترین کالاهای صادراتی
بنا به گزارش ایلنا، او همچنین گفت که مصالح ساختمانی از جمله اصلیترین گروههای کالایی صادراتی ایران به کویت است. به گفته خاکی، در سال ۱۴۰۳ ارزش تجارت رسمی ایران با کویت به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده که نشاندهنده افزایش ۱۰۰ میلیون دلاری نسبت به سال گذشته است. اما این تجارت میتواند تا یک میلیارد دلار افزایش یابد، به ویژه با ایجاد مسیر زمینی. همچنین برخی کالاهای ایرانی از طریق امارات به کویت صادر میشوند که در آمار تجارت ثبت نمیشود. بنابراین، ارزش واقعی صادرات ایران به کویت بیشتر از ۳۰۰ میلیون دلار است.
او در پایان گفت: «در صورت ایجاد مسیر تجارت زمینی، کالاهای ایرانی از مرز شلمچه به کویت ارسال خواهند شد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
طرح جدید فروش محصول ایرانخودرو؛ این محدویتها لغو شد
-
گزینههای روی میز برای جلوگیری از فروپاشی میز مذاکره؛ چراغ سبز ویتکاف به توافق موقت در سایه اختلاف با بیبی؟
-
گروسی: تطبیق خواستههای ایران و آمریکا در مذاکرات غیرممکن نیست
-
ترامپ: ممکن است از نتیجه مذاکرات با ایران شگفت زده شوید/امکان توافق در چند هفته آینده وجود دارد
-
جنجال و آشوب در توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه
-
طلا کانال از دست داد؛ دلار تغییر فاز داد/ بازدهی اخزا تا سررسید چند درصد است؟
-
هشدار ترامپ به پوتین: با آتش بازی میکند!
-
گازوئیل ۳ نرخی منتفی شد/ سخنگوی دولت: کامیونداران با هیچ تغییر قیمتی مواجه نمیشوند
-
پدرام مدنی، جاسوس اسرائیل اعدام شد