افزایش عوارض صادرات غلات روسیه
اکوایران: روسیه عوارض صادراتی گندم را براى تاریخ شانزدهم الى ۲۲ام ماه آوریل افزایش داد. این افزایش شامل «گندم»، «ذرت» و «جو» خواهد بود.

به گزارش اکوایران؛ بر اساس عوارض جدید پیشبینی شده از سوی این کشور، شاهد افزایش عوارض صادراتى گندم به ۲،۲۱۰ روبل ، جو به ۳۶۵ روبل و ذرت به ۱،۳۷۴ روبل خواهیم بود.
بازار غلات روسیه در حال حاضر با شرایط متفاوتی در حوزه گندم، ذرت و جو مواجه است. در بخش گندم، با وجود نوسانات در بازارهای جهانی، وضعیت نسبتا باثباتی در روسیه مشاهده میشود که عمدتا ناشی از بهبود شرایط آبوهوایی در نواحی جنوبی روسیه است. با این حال، این ثبات در فضایی از نوسانات ارزی و عدم قطعیتهای ژئوپلیتیکی رخ داده است.
پیشبینی میشود صادرات گندم روسیه در ماه آوریل به ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تن برسد که کاهشی معادل ۶۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد. محصول گندم سال گذشته از لحاظ کیفى در شرایطی ضعیفى آغاز شد و ۳۷ درصد از آن در پاییز در وضعیت نامناسب قرار داشت، اما به لطف زمستانی ملایم و بارشهای بهموقع در بهار، شرایط بهصورت نسبی بهبود یافته است. با این حال، نگرانیها نسبت به سرمای دیررس، خشکی زیرسطحی خاک در مناطقی مانند ولگا و دیگر نواحی کلیدی همچنان پابرجاست.
به گزارش انجمن غلات، علیرغم چنین شرایطی، برخى از پیشبینی ها نسبت به تولید داخلی گندم برای سال ۲۰۲۵ از ۸۲.۵ به ۸۴ یا حتی ۸۵ میلیون تن افزایش یافته است. با این حال، تحقق این ارقام منوط به تداوم شرایط مناسب آبوهوایی در هفتههای آینده خواهد بود. در مورد ذرت و جو، چشمانداز تولید با چالشهای بیشتری روبروست؛ بهویژه در مناطق کشتمحور سیبری غربی که همچنان با کمبود شدید رطوبت خاک مواجه هستند. فعالیتهای صادراتی این دو محصول در مقایسه با سال گذشته بهطور محسوسی کاهش یافته است، بهطوری که از ابتدای فصل جاری تا اوایل آوریل، تنها ۶۲۸ هزار تن ذرت از روسیه صادر شده است. صادرات جو نیز با ثبت مجموعی حدود ۲.۵ میلیون تن از ابتدای فصل 2024-20۲۵، نزدیک به نیمی از سطح صادرات سال گذشته را تشکیل میدهد.
در این شرایط، روند کشت بهاره و میزان بارش در هفتههای آینده در مناطق کلیدی مانند ولگا و سیبری، نقشی تعیینکننده در سرنوشت تولید ایفا خواهد کرد. با توجه به سطح پایین فعالیت در بنادر و نبود صفهای بارگیری قابل توجه، انتظار نمیرود صادرات این محصولات در کوتاهمدت با افزایش محسوسی مواجه شود.
در مجموع، اگرچه وضعیت گندم در مسیر بهبود قرار گرفته، اما چشمانداز ذرت و جو همچنان با ابهام و فشارهای ساختاری همراه است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مهمترین سناریوی احتمالی روز پس از حمله؛ آیا اقدام نظامی برنامه هستهای ایران را نابود میکند؟
-
مخالفت ترامپ با طرح جنجالی نتانیاهو
-
موضع دولت درباره بازگشایی سفارت آمریکا
-
واکنش غریبآبادی به ماجرای خودکار طلایی در عمان+ فیلم
-
فلزاتی که دنیا بدون آنها فلج میشود؛ برگ برنده چین در جنگ تجاری با آمریکا
-
اثر افزایش طلای جهانی بر بازار دلار
-
طلای جهانی همچنان در مسیر صعود؛ بازار ایران ساز مخالف کوک کرد
-
واکنش بازار اجاره 1404به تصمیمات جدید
-
وزیر دفاع عربستان به تهران میآید/ ریاض میانجی ایران و آمریکا خواهد شد؟