اکوایران: وزیر صمت با ارائه جزئیاتی از همکاری‌های ایران و چین، همچنین به برخورد با تخلفات خودروسازان در رابطه با تحویل خودرو به برخی سازمان‌ها اشاره کرد و گفت که «باید برخورد دوجانبه باشد، اما خودروهایی بودند که طبق قرارداد با آن خودروساز، به کارکنان سازمان تحویل داده شده است، نه خود سازمان.»

به گزارش اکوایران، سیدرضا فاطمی‌امین درباره پیگیری تخلف خودروسازان درباره ارائه خودرو به سازمان‌ها گفت: اسفند سال پیش رئیس‌جمهور تاکید کردند که در واگذاری خودروها باید ضوابطی رعایت شود و نباید رانت در این بخش به وجود بیاید.

وی افزود: گزارش‌هایی دریافت شده که چندین سازمان با یکی از خودروسازها، که البته جزو دو خودروساز بزرگ نیست، برای کارکنان خود قراردادی بستند و خودرو گرفتند که این موضوع بررسی شده و گزارش در حال نهایی شدن است و با شرکت متخلف برخورد می‌شود؛ زیرا خودروهایی را که باید در قالب قرعه‌کشی عرضه شوند، نباید خارج از آن ارائه کرد.

وزیر صمت درباره نحوه برخورد با تخلفات گفت: برخورد باید دوجانبه باشد، اما خودروهایی بودند که طبق قرارداد با آن خودروساز، به کارکنان سازمان تحویل داده شده است، نه خود سازمان. هزینه خودروها پرداخت شده و مورد استفاده قرار گرفته و شاید برگشت آن موضوعیت نداشته باشد، اما آنچه خارج از ضابطه کار انجام شده، قطعاً قابل پیگیری است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به همکاری ایران و چین اشاره کرد و گفت: چین یک اقتصاد بسیار بزرگ دارد و ۶۳۰۰ میلیارد دلار ارزش تجارت خارجی و ۱۷ هزار میلیارد دلار ارزش تجارت داخلی این کشور است. این کشور در انواع و اقسام رشته‌های صنعتی و فناوری ورود کرده و تنوع محصول بالایی دارد. نکته مهم دیگر این است که چین برای خودش جایگاه و شأن مستقلی دارد و دنباله‌روی کشورهای غربی نیست. ما دشمنان مشترک داریم؛ بنابراین توسعه تجارت دو کشور اهمیت دارد.

به گفته وزیر صمت، از اوایل امسال در حوزه‌های مختلف معدن مثل مس، فولاد و ماشین‌آلات تفاهمات و مذاکراتی بین دو کشور انجام شده است. او گفته است: به طور مثال در حوزه مس پروژه بزرگی تعریف شده که در صورت اجرا ظرفیت تولید مس تا یک میلیون تن می‌رسد و در بخش تامین ماشین‌آلات، مذاکراتی با چین داشتیم. تولید یک میلیون تنی مس می‌تواند بیش از ۱۲ میلیارد دلار درآمد صادراتی ایجاد کند.

فاطمی امین ادامه داد: در حوزه صنعت خودرو هم مذاکراتی بین شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های چینی انجام شده و تاکنون سرمایه‌گذاری‌هایی صورت گرفته است. همچنین در بحث موتور و لوکوموتیو و واگن مترو قراردادهای خوبی امضا شده که طی آن انتقال فناوری و ساخت داخل هم انجام می‌شود.

بر اساس گزارش ایسنا، وزیر صمت با بیان اینکه مذاکرات بین شرکت‌های ایرانی و چینی انجام شده است، گفت: از چند ماه قبل از سفر رئیس‌جمهور، شرکت‌ها تفاهم‌نامه‌هایی با یکدیگر امضا کرده بودند. این شرکت‌ها شامل شرکت‌های خصوصی است و در برخی موارد هم دولت سهام‌دار بخشی از سهام آن‌ها بود.