به گزارش اکو ایران، مدیر اجرایی ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده از تعیین قیمت لاشه خودروهای فرسوده در سال 1402 خبر داد

آن طور که محمد حیدری پاشاکی به ایسنا گفته براساس جلسه‌های کارشناسی برگزار شده، تصمیم بر آن شده است که نیمی از ارزش لاشه برای مراکز اقساط و نیمی دیگر در اختیار صاحبان خودروهای فرسوده قرار گیرد؛ از این رو با کسر هزینه‌های اسقاط، حدود پنج تا هشت میلیون تومان بابت ارزش لاشه به مالکان پرداخت می‌شود.

مدیر اجرایی ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده تصریح کرد: همانطور که پیشتر نیز گفته شده است، مراکز اسقاط وظیفه دارند پس از اسقاط خودرو متقاضیان، ارزش لاشه خودرو را به حساب مالکان واریز کنند؛ عدم واریز وجه لاشه خودرو به حساب مالک خودرو فرسوده به‌عنوان تخلف تلقی می‌شود و مالکان می‌توانند شکایت خود را از طریق سامانه ۱۲۴ ثبت کنند.

قیمت های اعلام شده برای لاشه خودروهای فرسوده با توجه به قیمت خودرو می تواند همانند سرعت گیری در مسیر اسقاط خودرو عمل کند. به نظر می رسد سیاست گذار خودرویی چنانچه قصد دارد با سرعت بیشتری در جاده از رده خارج کردن خودروهای فرسوده حرکت کند باید مشوق های بیشتری به دارندگان خودروهای فرسوده ارائه دهد.

اسقاط خودروهای فرسوده با بازگشت تحریم های اقتصادی در سال 97 و به دنبال ان ممنوعیت واردات خودرو به نوعی به حاشیه رانده شد. زیرا در آن مقطع سیاست گذار خودرویی تمام بار اسقاط خودروهای فرسوده را روی دوش شرکت های واردکننده قرار داده بود. البته در مقاطعی تلاش هایی برای اینکه شرکت های خودروساز داخلی نیز برای پلاک کردن محصولات خود ملزم به ارائه گواهی اسقاط باشند نیز صورت گرفت اما ناکام ماند. آخرین تلاش ها برای این موضوع در نهایت منجر به این شد که خودروسازان داخلی باید برای پلاک کردن خودروهای خود درصدی از قیمت کارخانه را به حساب اعلام شده واریز کنند. این مساله نمی تواند آن طور که باید و شاید به خروج خودروهای اسقاط کمک کند.

مجموع سیاست گذاری ها در این ارتباط به جای تشویق دارندگان خودروهای فرسوده زمینه دلسردی آنها را فراهم می کند و این اتفاق می تواند عواقب زیست محیطی را به دنبال داشته باشد.