به گزارش اکو ایران، سید احمد حسینی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، کمبود قطعات خودروهای چینی در بازار را تأیید کرد و اظهار داشت: از زمان ورود خودروهای چینی مونتاژی به بازار ایران، تأمین قطعات و لوازم یدکی آنها همواره با مشکلاتی همراه بوده است.

به گفته وی دلیل اصلی کمبود، عدم تعهد خودروسازان مونتاژکار به تأمین قطعات است، در حالی که این وظیفه بر عهده آنهاست. متاسفانه، قانون حمایت از مصرف‌کنندگان به درستی اجرا نمی‌شود و نهادهای مربوطه نیز نظارت کافی ندارند. قطعات خودروها، به ویژه خودروهای مونتاژی، به سه دسته پرمصرف، کم‌مصرف و با مصرف متوسط تقسیم می‌شوند.

تولیدکنندگان داخلی عمدتاً به تولید قطعات پرمصرف مانند لنت و لوازم جلوبندی پرداخته‌اند، زیرا از نظر اقتصادی به‌صرفه است و حتی بخش خصوصی نیز این اقلام را وارد می‌کند. بخش عمده‌ای از تقاضای بازار قطعات خودروهای چینی از این دو مسیر تأمین می‌شود، در غیر این صورت مشکل تأمین قطعات این خودروها حتی شدیدتر از آنچه که اکنون هست، می‌شد. این دو گروه در واقع ضعف خودروسازان چینی را در تأمین قطعات جبران می‌کنند.

حسینی ادامه داد: اما تولید و واردات قطعات کم‌مصرف برای تولیدکنندگان و واردکنندگان از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر نیست و به همین دلیل مالکان خودروهای چینی در تأمین این قطعات دچار مشکل هستند.

در همین راستا، حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، در پاسخ به سوال ایلنا در مورد بررسی این موضوع توسط سازمان حمایت گفت: سازمان به اندازه امکان خود به این موضوع وارد شده است. ظاهراً شرکت‌های مونتاژکار سهمیه ارزی دارند که چند کد تعرفه‌ای مختلف برای آنها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: سازمان حمایت موضوع تأمین قطعات را از این شرکت‌ها مطالبه کرده و آنها نیز مکاتباتی با ما داشته‌اند، اما پاسخ‌های دریافتی قانع‌کننده نبوده است. بنابراین در تلاشیم این مسئله را با وزارت صمت حل و فصل کنیم و امیدواریم وضعیت بهبود یابد.