حضور غیرمنتظره صدراعظم آلمان در کییف
لحظه حقیقت برای اروپا فرا رسید؛ طرح مارشال قرن بیستویکم در راه است
اکوایران: نخستوزیر لهستان در کنفرانس بازسازی اوکراین به نقل از شکسپیر گفت که این لحظه حقیقت است که اروپا برای اهداف و ارزش های خود بایستد. او گفت: «جهان فقط با بازیکنان قوی سر و کار دارد -اروپا باید قدرت خود را ثابت کند. این لحظه "بودن یا نبودن" ماست».
به گزارش اکوایران، در میان آژیرهای هشداردهنده حملات هوایی، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان، برای اولین بار پس از حمله روسیه وارد کییف، پایتخت اوکراین شد. بنا بر گزارش گاردین، سفر غیرمنتظره او شش ماه پس از آن صورت می گیرد که دولت اوکراین پیشنهاد دیدار این رهبر سوسیال دموکرات را به دلیل نقش گذشته او برای میانجیگری در رابطه با روابط اقتصادی نزدیکتر بین آلمان و روسیه، رد کرد.
اشتاین مایر در بدو ورود به کییف گفت: «پیام من به زنان و مردان اوکراینی این است: ما نه تنها در کنار شما ایستادهایم، بلکه از نظر اقتصادی، سیاسی و نظامی همچنان به حمایت از شما ادامه خواهیم داد». رئیسجمهور آلمان با اشاره به حملات پهپادی و موشکی روسیه به اوکراین و با ستایش از «شجاعت و تسلیمناپذیری» آنها گفت به ویژه در این شرایط نشان دادن همبستگی با شهروندان اوکراینی «اهمیت« دارد. اشتاینمایر قرار است ضمن دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، از خرابیها و زیرساختهای ویرانشده ناشی از حملات هوایی اخیر روسیه به کییف بازدید کند. در روزهای اخیر روسیه حملات هوایی سنگینی را علیه کییف و برخی دیگر از شهرهای اوکراین انجام داده که منجر به وارد آمدن خسارات گسترده به شبکه برق، آب و گرمایشی اوکراین شده است.
در همین حال، در برلین، رهبران اروپایی برای کنفرانسی در مورد بازسازی اوکراین گرد هم آمدند. زلنسکی در یک سخنرانی ویدئویی در این کنفرانس گفت که بیش از یک سوم بخش انرژی کشور در اثر حملات موشکها و پهپادهای نابود شده است. او از حامیان بین المللی درخواست کرد تا کسری بودجه 38 میلیارد دلاری کشورش برای سال 2023 را پوشش دهند و گفت که اگر اوکراین می خواهد دوباره روی پای خود بایستد، چنین کمکهایی ضروری است. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هم با حرارت در مورد نیاز به کمک به اوکراین در بازسازی آن صحبت و بر پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا تاکید کرد.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، اولاف شولز، صدراعظم آلمان هم که ریاست دورهای گروه هفت را بر عهده دارد، گفت که اوکراین میتواند برای دهههای آینده برای تعمیر و بازسازی زیرساخت های اساسی خود روی حمایت جامعه بینالمللی حساب بازکند. شولز هنگام افتتاح کنفرانس بین المللی بازسازی اوکراین در برلین گفت: «آنچه در اینجا در خطر است چیزی کمتر از ایجاد یک طرح مارشال جدید برای قرن بیست و یکم نیست – وظیفهای نسلی که باید از هم اکنون آغاز شود».
شولز گفت که بازسازی اوکراین یک «چالش برای نسلها» است، اما فرصتی برای مدرنسازی جادهها، پلها، مدارس، بیمارستانها و راههای حملونقل این کشور فراهم میکند. او گفت که این وظیفه «وظیفهای است که به نیروی مجموع کل جامعه بین المللی نیاز دارد، اما اگر ما آن را درست انجام دهیم، فرصتی برای نسل های آینده است».
ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان هم با هشدار نسبت به تلاش ها برای پایان دادن به درگیریها به هر قیمتی، از اروپا خواست تا با شدت عمل بیشتر در برابر روسیه بایستد. او گفت: «سیاست مماشات با روسیه ورشکسته است و همه کسانی که هنوز در تلاش برای اجرای آن هستند، اروپا را به پایین می کشاند«. او تاکید کرد که اروپا «بسیار قویتر از روسیه» است، اما این واقعیت که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه مغلوب نشده است، «تنها ثابت میکند که (اروپا) تا حدودی شاید یک ببر کاغذی بوده است».او هشدار داد: «اگر ما در جنگ با روسیه پیروز نشویم، خطری بیش از از دست دادن اوکراین و امنیت آن داریم -ما خطر به حاشیه راندن کل قاره را داریم». موراویسکی به نقل از شکسپیر گفت که این لحظه حقیقت است که اروپا برای اهداف و ارزش های خود بایستد. او گفت: «جهان فقط با بازیکنان قوی سر و کار دارد -اروپا باید قدرت خود را ثابت کند. این لحظه "بودن یا نبودن" ماست».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟