چرایی سکوت مسکو
پای ناتو به جنگ اوکراین کشیده خواهد شد؟ دفاع ضمنی از جفرافیای واحد!
اکو ایران: استقرار موشک های ره گیر پاتریوت ساخت آمریکا، تجهیزاتی که برخی از آنها حداقل تا آگوست آینده فعال خواهند شد، انبوهی از سوال ها درباره ریشه تمایل ناتو برای کمک به اوکراین در خارج از منطقه درگیری مطرح کرده است.
به گزارش اکو ایران، هفته گذشته، زمانی که موشک سرگردان به روستایی واقع در لهستان چند مایلی اوکراین اصابت کرد، هراس از حمله روسیه به این کشور عضو ناتو و گستره تنش ها در عرصه جهانی افزایش یافت تا این که مشخص شد لاشه این موشک ماحصل فعل پدافند هوایی اوکراین بوده؛ سیستمی که به شکلی تصادفی موشکی را هدف قرار داده بود. با این همه زمانی که لهستان اعلام کرد که پیشنهاد آلمان درباب ارسال سیستم پدافند هوایی پاتریوت را پذیرفته و این تجهیزات را در نزدیکی مرز با اوکراین مستقر خواهد کرد، وضعیت پیچده تر و پر خطر باقی ماند.
ناتو خواهان گسترش دامنه میدان نبرد نیست
لهستان به سان ایالات متحده از زمان حمله روسیه به اوکراین، کنار کی یف قرار دارد و تسلیحات و حمایت های دیپلماتیکش را در اختیار این کشور گذاشته، با این همه ورشو تمایلی برای ورود مستقیم به این نبرد از خود نشان نداده است. هرچند موشک های جدید آلمان تا سال ها عملیاتی نخواهند شد.با این همه برنامه های لهستان برای استقرار تجهیزات در نزدیک منطقه درگیری نشان دهنده آن است که ورشو خود را در معرض خطری جدی قرار داده چرا که هر آن ممکن است ترکش جنگ در کشور همسایه،این کشور را وارد درگیری ناخواسته کند.
به نوشته نیویورک تایمز استقرار سامانه دفاع هوایی پاتریوت ساخت آمریکا، تجهیزاتی که برخی از آنها حدااقل تا آگوست آینده فعال خواهند شد، انبوهی از سوال ها درباره ریشه تمایل ناتو برای کمک به اوکراین در خارج از منطقه درگیری مطرح کرده است.در همین راستا رئیس مرکز استراتژی و اینده، گروهی تحقیقاتی مستقر در ورشو که بر مسائل امنیتی متمرکز است گفت اگر رادارهای ما نشان دهند که موشک های از جانب روسیه، لهستان را هدف قرار خواهند داد، تکلیف چیست، به باورش ناتو با اجرایی شدن این سناریو بعید است وارد درگیری مستقیم با روسیه شود، با این همه چنین رخدادی این نهاد ار به سوی منطقه خاکسنتری ناشناخته سوق خواهد داد.
چرایی سکوت مسکو در برابر پاتریوت های آلمان
این تحلیلگر در ادامه با اشاره به موشک ها PAC-3 ارسالی آلمانی ها گفت که این موشک ها بردی در حدود 20 مایل دارند، این بدین معنا است که آنها به مناطقی از اوکراین که در حال حاضر نیروهای هوایی و زمینی روسیه در آن فعالیت دارند، اصابت نخواهند کرد.با این همه ناتو فارغ از رویکرد حمایتی اش از اوکراین و ارسال کمک به این کشور، تلاش دارد تا مستقیما در میدان نبرد مانور ندهد تا بدینگونه از هرگونه رویارویی احتمالی با روسیه اجتناب کند.
روسیه نیز که سال ها علیه موشک های آمریکایی مستقر در لهستان انتقاد می کرد؛ موشک هایی که به گفته پنتاگون بخشی از برنامه دفاعی این کشور در برابر موشک های بالستیک پرتاب شده توسط بازیگران سرکش محسوب می شوند، فعلا در باب ارسال سامانه های ارسالی پارتریوت به لهستان سکوت اختیار کرده است. وبلاگ نویس های روس که غالبا دیدگاه های تشکیلات دفاعی روسیه را منعکس می کنند، کارایی موشک های پدافند هوایی پاتریوت را به سخره گرفته اما ناتو را متهم کردند که از رخداد هفته گذشته( اصابت موشک سرگردان در شرق لهستان) به عنوان بهانه ای برای استقرار موشک های نزدیک به اوکراین برای کمک به سرنگونی مهمات روس استفاده می کنند.
دفاع ضمنی از جغرافیای واحد!
رایبار یکی از این وبلاگ نویس های غیر رسمی اما تاثیرگذار حامی جنگ در روسیه با انتشار پستی در تلگرامش نوشت که چند سامانه دفاع هوایی اضافی« منطقه پرواز ممنوع» را در بر فراز اوکراین تعریف نخواهد کرد اما نسبت به مشارکت بالقوه و ضمنی ناتو در دفع حملات موشکی نیروهای مسلح روسیه به اهدافی واقع در غرب اوکراین هشدار داد.
سخنگوی ناتو بر این باور است که ائتلاف ناتو از پیشنهاد آلمان برای کمک به لهستان در حوزه موشک های جدید استقبال می کند. با این همه تاکید کرد که ماموریت آنها دفاع از جغرافیای اتحاد است. آلمان پیشتر موشک های پاتریوت را به اسلواکی که هم مرز اوکراین است ارسال کرده و ایالات متحده در ماه آوریل باتری های پاتریوت خود را در فرودگاهی واقع در لهستان مستقر کرد. با این همه هیچکدام از این سامانه های پدافند هوایی در درگیری با روسیه در خاک اوکراین دخالتی نداشتند.
خیز آلمان برای تبدیل شدن به رایش چهارم!
رابرت چولدا، کارشناس مسائل امنیتی بر این باور است که آلمان به احتمال بالا کنترل موشک های جدید را حداقل در ابتدا در دست خواهد گرفت زیرا ارتش لهستان در باب استفاده از پاتریوت ها آموزش ندیده است.
در شرایط کنونی ایالات متحده و اروپا در تلاش هستند تا از هرگونه کنشی که می تواند مستقیما ناتو را درگیر جنگ کند، خودداری کنند از همین رو لهستان در این باره گام های محتاطانه ای را برداشته است.به گفته چولدا، ناتو خواهان پیروزی اوکراین است اما اولویت این کشور حراست از امنیت لهستان و دیگر بخش های ناتو است. ناظران بر این باورند که موشک های پاتریوت ارسالی آلمانرا می تواند حرکتی نمادین و سیاسی برای نشان دادن پایبندی آلمان به امنیت لهستان و آرام کردن روابط پرتنش ورشو و برلین قلمداد شود.حزب ملی گرای حاکم بر لهستان بارها با دولت آلمان درباره اختلاف های گذشته که مرتبط به جنگ جهانی دوم است، درگیر شده . با این همه روسیه می گوید فعل اخیر آلمان؛ بزرگ ترین اقتصاد اروپا و صدای غالب در اتحادیه نشان از خیز این کشور برای تبدیل شدن به رایش چهارم را دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق