برنامهی بلند مدت انگلستان در مقابل چین و روسیه
اعلام غیرمنتظره نخستوزیر جدید بریتانیا: دوران طلایی روابط با چین به پایان رسید!
اکوایران: ریشی سوناک اولین موضعگیری عمدهاش در مورد روابط خارجی را به چین اختصاص داد و گفت که چالشهای سیستماتیک چین با منافع و ارزشهای انگلستان قابل چشمپوشی نیستند و قول داد موضع سختی در برابر این کشور در پیش بگیرد.
به گزارش اکوایران، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا گفت که «دوران طلایی» روابط با چین به پایان رسیده و «چالشهای سیستماتیک پکن با منافع و ارزش های بریتانیا در حال افزایش است».
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، سوناک در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود گفت رویکرد بریتانیا به چین باید تکامل یابد و پکن «آگاهانه از تمام اهرمهای قدرت که یک دولت در اختیار دارد برای افزایش نفوذ جهانی خود استفاده می کند». سوناک در سخنرانیاش در منطقه مالی لندن، گفت: «اجازه دهید واضح بگویم، دوران به اصطلاح «طلایی» تجارت با چین به پایان رسیده است، همراه با این ایده ساده لوحانه که تجارت منجر به اصلاحات اجتماعی و سیاسی می شود». اشاره او به توصیف جورج آزبورن، وزیر دارایی سابق، از روابط بریتانیا و چین در سال 2015 است.
این در شرایطی است که برخی در حزب محافظه کار از سوناک انتقاد کرده و او را نسبت به سلفش، لیز تراس، نسبت به چین ملایمتر میدانند. سال گذشته، زمانی که او وزیر دارایی بود، خواستار یک استراتژی چند بعدی در مورد چین بود تا نگرانیهای حقوق بشری را متعادل کند و در عین حال روابط اقتصادی را گسترش دهد. با این حال، دیدار برنامه ریزی شده بین سوناک و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در نشست این ماه گروه 20 در بالی ناموفق بود و هفته گذشته لندن استفاده از دوربین های امنیتی ساخت چین را در ساختمان های حساس دولتی ممنوع کرد.
سوناک با اشاره به اعلام بیبیسی مبنی بر اینکه یکی از روزنامه نگارانش توسط پلیس چین مورد تعرض قرار گرفته، گفت: «ما میدانیم که چین چالشی سیستماتیک برای ارزش ها و منافع ما ایجاد می کند، چالشی که با حرکتش به سمت اقتدارگرایی بیشتر حادتر می شود. البته، ما نمی توانیم اهمیت چین را در امور جهانی نظیر ثبات اقتصادی بینالمللی یا مسائلی مانند تغییرات آب و هوایی نادیده بگیریم. ایالات متحده، کانادا، استرالیا، ژاپن و بسیاری دیگر نیز این را درک می کنند».
سوناک گفت که بریتانیا تحت رهبری او «وضعیت موجود» را نخواهد پذیرفت و با رقبای بین المللی «نه با لفاظی ، بلکه با عملگرایی محکم» روبرو خواهد شد. در مورد اوکراین، او گفت که دولت کمکهای نظامی خود به کییف را در سال آینده ادامه خواهد داد و از حمایت قوی نخستوزیر سابق بوریس جانسون و تراس از اوکراین حمایت کرد. او گفت: «بنابراین شک نکنید، ما تا هر زمان که طول بکشد در کنار اوکراین خواهیم ایستاد. ما کمک های نظامی خود را در سال آینده ادامه و افزایش خواهیم داد و کمکهای جدیدی در زمینه ی دفاع هوایی ارائه خواهیم کرد.»
در ماه سپتامبر، بریتانیا اعلام کرد که دومین حامی نظامی اوکراین پس از ایالات متحده است و طی سال جاری 2.3 میلیارد پوند (2.8 میلیارد دلار) کمک ارائه کرده است. سوناک گفت که بریتانیا باید مانند دشمنان و رقبای خود، روسیه و چین، سیاستها و اهداف بلندمدت اتخاذ کند. او گفت: «در مواجهه با این چنین چالشهایی، سیاستهای کوتاهمدت و خوشبینی خیالبافانه کفایت نمیکند. ما نمیتوانیم به استدلالها و روشهای زمان جنگ سرد ادامه دهیم ، یا به احساساتمان در مورد گذشتهها تکیه کنیم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟