عصر تازه زورآزمایی
سفر در پرده؛ شی در خلیج فارس به دنبال چیست؟
اکوایران: منابع دیپلماتیک با اشاره به نشستی که قرار است با حضور «شی» و 14 نفر از رهبران اعراب تشکیل شود، می گویند که این سفر نقطه عطفی در روابط کشورهای عربی و چین است.این منابع به شرط ناشناس ماندن به خبرگزاری سی ان ان گفتند که شایعات مرتبط با سفر «شی» به قلمروی جغرافیایی بزرگ ترین متحد آمریکا ماه ها است که زبان به زبان می چرخد اما هنوز توسط ریاض و پکن تایید نشده است.
به گزارش اکوایران، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در میانه تنش های عربستان با غرب بالاخص ایالات متحده به واسطه تصمیم اخیر این بازیگر در اوپک پلاس، روز پنجشنبه راهی ریاض می شود.
منابع دیپلماتیک با اشاره به نشستی که قرار است با حضور «شی» و 14 نفر از رهبران اعراب تشکیل شود، می گویند که این سفر نقطه عطفی در روابط کشورهای عربی و چین است.این منابع به شرط ناشناس ماندن به خبرگزاری سی ان ان گفتند که شایعات مرتبط با سفر «شی» به قلمروی جغرافیایی بزرگ ترین متحد آمریکا ماه ها است که زبان به زبان می چرخد اما هنوز توسط ریاض و پکن تایید نشده است.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین هنگامی که درباره سفر احتمالی «شی» به عربستان پرسیده شد پاسخ داد که اطلاعاتی در این باره ندارد.هفته گذشته دولت عربستان بدون تایید تاریخ دقیق، فرم های ثبت نامی را برای خبرنگاران جهت پوشش اخبار اجلاس ارسال کرد. دولت عربستان اما به درخواست سی ان ان جهت ارائه اطلاعاتی بیشتر درباره سفر رئیس جمهوری چین و نشست های برنامه ریزی شده اش، پاسخ مثبتی نداد. گزارش های مرتبط با این دیدار که محتمل به نظر می رسید، در شرایطی منتشر می شود که ایالات متحده درگیر چالش هایی جدی با پکن و ریاض است.
آمریکا و عربستان کماکان درگیر مناقشه ای داغ بر سر تولید نفت هستند؛ مقوله ای که موجب شد که لفاظی های و اتهام های مبادله ای دو کشور در ماه اکتبر به اوج خود برسد. این اختلاف زمانی برجسته شد که عربستان سعودی در نشست اوپک پلاس هم صدا با روسیه با کاهش تولید نفت به میزان دو میلیون بشکه در روز موافقت کرد تا بدین طریق قیمت ها تثبیت شود. اما تصمیم ریاض واکنش تند واشنگتن را به دنبال داشت؛ بازیگری که تلاش داشته و دارد تا با تحمیل محدودیت های بیشترعلیه مسکو، هزینه های نبرد در اوکراین را برای کرملین بالا ببرد.
عربستان سعودی هشت دهه است که در قامت قدرتمندترین متحد ایالات متحده فعالیت دارد با این همه امروز همین متحد میزبان رقیب شده است. چین غول اقتصادی در شرق درباره حاکمیت این جزیره خودمختار رویاروی آمریکا قرار گرفته و جو بایدن بارها تاکید کرده که در صورت حمله چین به این جزیره خودمختار از تایوان حمایت خواهد کرد.
چنین رویکردی مطمئنا روابط نامطمئن واشنگتن و پکن را پر تنش تر کرده، دو بازیگری که برای افزایش نفوذ در خاورمیانه رقابت ها هایشان را تشدید کرده اند.
در حالی که متحدان آمریکا در خلیج فارس به واسطه انفعال ایالات متحده در زمینه تضمین های امنیتی درگیر دغدغه و نگرانی هستند، چین روابطش را با پادشاهی های خلیج فارس و رقبای ایالات متحده بالاخص روس ها تقویت کرده است. چین و عربستان در قیاس با غرب و در ارتباط با جنگ در اوکراین مواضع متفاوتی اتخاذ کرده اند. هر دو کشور از تایید تحریم ها و محدودیت های علیه روسیه خودداری کرده و با مسکو به سان شریک اصلی شان در عرصه تولید انرژی فعالیت می کنند.
پس از کاهش تولید نفت در ماه گذشته، برخی از مقام های آمریکایی ، ریاض را به هم صدایی و همراهی با روسیه و کمک به پوتین در جنگ اوکراین متهم کرده کردند. اما مقام های سعودی اتهام ها مبنی بر حمایت های نفتی یا جانبداری از روس ها را رد کرده اند. بایدن پیشتر برای آن که بتواند منابع نفتی پادشاهی را جایگزین انرژی روس ها کند از بازتعریف روابط واشنگتن و ریاض گفت و به پادشاهی سفر کرد با این همه با استقبال سرد رهبران این کشور بالاخص شاهزاده روبرو شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس