گفتگوی شی جینپینگ و ولادمیر پوتین
تلاش چین و روسیه برای حفظ ظاهر اتحاد
اکوایران: روئسای جمهور چین و روسیه دیروز با یکدیگر گفتگوی ویدئویی داشتند. با توجه به رونوشتهای منتشر شده از این گفتگو چین سعی کرده است به طور کلامی حمایت بیشتری از روسیه و جنگش در اوکراین نشان دهد و پوتین نیز با تقدیر از تلاشهای چین سعی کرده است تا فاصله گرفتن نسبی چین را توجیه کند.

به گزارش اکوایران، ۱۰ ماه پیش هنگامی که رهبر چین، شی جین پینگ، و رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، شراکت «بدون محدودیت» خود را اعلام کردند، این زوج هاله ای از قدرت را در یک چالش مستقیم با ایالات متحده و غرب به نمایش گذاشتند.
بنا بر گزارش نیویورکتایمز، زمانی که این دو رهبر روز جمعه دوباره از طریق ویدئو ملاقات کردند، یکدیگر را در موقعیت ضعیفی دیدند درحالی که تهدیدات ژئوپلیتیکی و اقتصادی، اتحاد اقتدارگرای غیررسمیشان را تهدید میکرد. هر دو اکنون فضای کمی برای مانور دارند، و این رابطه را برایشان مهمتر میکند، البته بسیار پیچیدهتر.
از زمانی که حمله روسیه به اوکراین در فوریه آغاز شد، پوتین منزوی شده و به شدت به چین برای حفظ ثبات دیپلماتیک و اقتصادی خود وابسته بوده است. همزمان که کرملین در میدان نبرد -در جنگی که هزاران غیرنظامی را کشته و اقتصاد روسیه را آسیبپذیر کرده است- شکستهای متعددی متحمل شده است، نیازهای پوتین نیز در ماههای اخیر بیشتر شده است.
در این ماه همچنین، شی استراتژیاش در مقابله با ویروس کرونا را رها کرده و چین شاهدانفجار موارد کووید بوده است. این موضوع تصویری را که او میخواهد بهعنوان رهبر یک نظام سیاسی برتر به جهان ارائه دهد، مخدوش کرده است. با بحران کنونی، او نه میتواند به طور کامل وزن خود را پشت پوتین بیاندازد و تحریمها را به جان بخرد و نه میتواند او را رها کند و یک متحد ژئوپلیتیکی کلیدی را برای مقابله با غرب از دست بدهد.
آنها در روز جمعه در بیانیه های عمومی به تجارت دوجانبه قویتر و همکاری نظامی رو به رشد خود اشاره کردند. بر اساس متنی از اظهارات آقای شی که توسط رسانه های دولتی منتشر شد، در یک اشاره به فشارها، آقای شی "وضعیت بین المللی پیچیده و دائماً در حال تغییر" را تائید کرد، اما گفت چین آماده است تا "همکاری استراتژیک" با روسیه را بهبود بخشد.
یون سون، مدیر برنامه چین در مرکز استیمسون مستقر در واشنگتن، گفت: «تا زمانی که این دو، ایالات متحده را به عنوان یک تهدید مشترک خود داشته باشند، همگرایی منافع آنها بیشتر از واگرایی خواهد بود».
بر اساس رونوشت کرملین، آقای پوتین از تماس روز جمعه برای تایید مجدد نزدیکی روابط روسیه با چین استفاده کرد و آنها را «الگویی از همکاری بین قدرت های بزرگ در قرن بیست و یکم» خواند. او از شی دعوت کرد تا در بهار از مسکو بازدید کند و گفت که دو کشور می توانند با هم بر «وضعیت نامطلوب خارجی» غلبه کنند.
پوتین گفت: «ما در مورد علل، مسیر و منطق تغییرات چشم انداز ژئوپلیتیک جهانی و مواجهه با فشارها و تحریکات بی سابقه غرب نظرات یکسانی داریم.»
روسیه چین را مهم ترین شریک در رویارویی وجودی خود با غرب می داند. هر جمله حمایتی شی توسط پوتین به عنوان نشانهای دیده می شود از این که او در مقابله با اروپا و آمریکا تنها نیست.
ستونی که توسط خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه در روز پنجشنبه منتشر شد، نشان میدهد که کرملین چطور این مشارکت را ستایش میکند و در عین حال تلاش میکند تا انتظارات از میزان حمایت چین را کاهش دهد. این مقاله بدون ارائه مدرک ادعا میکند که چین برای دور زدن تحریم ها به روسیه کمک میکند. این مقاله میگوید «نه با سرعت یا آنطور که روسیه میخواهد، اما آنچه مهم است این فرآیند است که در حال رخ دادن است.»
به عنوان نشانهای از افزایش تکیه روسیه، بیش از یک چهارم کل واردات این کشور در 9 ماهه اول سال جاری به چین اختصاص داشته است، در مقایسه با کمتر از 15 درصد در 9 ماه اول سال گذشته. رسانه های دولتی روسیه این ماه گزارش دادند که از بین برندهای خودرویی که هنوز در بازار روسیه فروخته می شود، تنها خودروهای خارجی همگی چینی هستند.
با تلاش اروپا برای کنار گذاشتن سوخت های فسیلی روسیه، چین به یک مشتری مهم تبدیل شده است. غول انرژی روسیه، گازپروم، سه بار در این ماه اعلام کرد که رکورد تحویل گاز یک روزه خود به چین را شکسته است.
از آن جا که چین از تحریم بیزار است، مقامات غربی ادعا میکنند که روسیه به دو کشور دوست دیگر خود- ایران و کره شمالی - برای روی آورده است تا بتواند کمبود تسلیحات و مهمات خود را برطرف کند.اما همکاری با چین به صورت نمادین هم که شده برای مسکو که خود را رهبر جبهه ضدغربی میداند مهم است.
چینیها میگویند که اکثر کشورهای جهان با پیوستن به تحریمها علیه روسیه موافقت نکردهاند و این تصور را که مسکو فراتر از غرب و متحدانش منزوی است، به چالش میکشند.
ژو پولینگ، کارشناس روسیه در آکادمی علوم اجتماعی چین گفت: «ایالات متحده و اتحادیه اروپا نماینده جهان نیستند.
حمایت چین علیرغم دردسرهایی است که این تهاجم برای آقای شی ایجاد کرده است. پکن روابط اقتصادی خود را با متحدان غربی تقویت کرده بود، اما این جنگ اروپا را بیشتر به سمت تلاشهای ایالات متحده برای تضعیف چین سوق داد. این تهاجم همچنین توجه بیشتری را به تهدیدات چین برای حمله به جزیره خودگردان تایوان جلب کرده است. و اختلال ناشی از افزایش قیمت انرژی در اقتصاد اروپا ، یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی چین را متزلزل کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
از میدان نبرد اوکراین تا آسمان آلمان؛ چرا برلین به پهپادهای کامیکازه روی آورد؟
-
پرداخت مرحله دوم خرید تضمینی گندم؛ ۴.۶ هزار میلیارد تومان در حساب کشاورزان
-
معامله از پنجره عقبی؛ توافق در عراق در راه است؟
-
افزایش تبدیل دلار به طلا در بازار تهران
-
حذف کارت سوخت وارد فاز اجرایی شد
-
اختلاف بر سر غنیسازی در مذاکرات رم؛ تهران حاضر به عقبنشینی نیست
-
ترامپ بیخیال روسیه شد؛ مذاکرات صلح اوکراین در بن بست؟
-
تغییر قیمت 20 میلیونی در چند خودرو / شاهین G تغییر کانال داد +جدول قیمت
-
نوبت به سهام بنیادی بازار رسید