به گزارش اکوایران، خشم معترضان از سوزاندن قرآن در سوئد، سفارت این کشور در بغداد را به آتش کشید. معترضان خشمگین از سوزاندن قرآن در سوئد به سفارت این کشور در مرکز بغداد حمله کرده، از دیوارهای محوطه بالا رفتند و آن را به آتش کشیدند.

به نوشته الجزیره، دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه سوئد صبح پنجشنبه در بیانیه‌ای با محکوم‌کردن این حمله و تأکید بر لزوم حفاظت از نمایندگی‌های دیپلماتیک توسط دولت عراق گفت: «همه کارکنان سفارت در سلامت هستند».

ویدئوهای آنلاین نشان می‌دهد که صبح پنجشنبه، تظاهرکنندگان در حال تکان‌دادن پرچم‌ها و تابلوهایی هستند که مقتدی صدر، رهبر مذهبی و سیاسی شیعیان عراق را نشان می‌دهد.

وزارت خارجه عراق حمله به سفارت را به شدت محکوم کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه عراق آمده است: «دولت عراق به مقامات امنیتی ذی‌صلاح دستور داده که فوراً تحقیقات را آغاز کرده و اقدامات امنیتی لازم برای کشف علل حادثه، شناسایی عاملان و بازخواست آنها طبق قانون را انجام دهند».

وزارت خارجه سوئد گفت که کارکنان سفارت پس از حمله به سفارت و آتش‌زدن آن، «در امنیت» به سر می‌برند و مقامات عراقی مسئولیت حفاظت از پرسنل دیپلماتیک و کارکنان را دارند. پیش‌تر یک منبع به رویترز گفته بود که هیچ یک از کارکنان سفارت آسیب ندیده‌اند.

20230720_094558

به گفته شاهدان، تا سحرگاه روز پنجشنبه، نیروهای امنیتی در داخل سفارت مستقر شدند و به گفته شاهدان، در حالی که آتش‌نشان‌ها مشغول خاموش‌کردن آتش بودند، دود از ساختمان بلند شد. اکثر معترضان عقب‌نشینی کرده و چند ده نفر در اطراف سفارت پراکنده بودند. بر اساس پست‌هایی در یک گروه تلگرامی مرتبط با صدر و سایر رسانه‌های طرفدار او منتشر شد، تظاهرات روز پنجشنبه توسط هواداران صدر برای اعتراض به دومین آتش‌زدن قرآن در سوئد برگزار شد.

روز چهارشنبه، خبرگزاری سوئد گزارش داد که پلیس سوئد درخواستی برای یک تجمع عمومی در خارج از سفارت عراق در استکهلم در روز پنجشنبه را پذیرفته است. این خبرگزاری گزارش داد که در این درخواست آمده که متقاضی به دنبال سوزاندن یک نسخه از قرآن و پرچم عراق بوده است. رسانه‌های سوئدی گزارش دادند که سلوان مومیکا، یک پناهنده عراقی در سوئد این تجمع را در روز پنجشنبه سازماندهی کرده بود. سلوان همچنین در روز عید قربان، صفحاتی از قرآن را در مقابل بزرگ‌ترین مسجد استکهلم سوزاند. این حادثه نیز باعث شد که هواداران مقتدی روز بعد از آن به سفارت سوئد در بغداد یورش ببرند.

دولت‌های چندین کشور مسلمان از جمله عراق، ترکیه، امارات متحده عربی، اردن و مراکش به سوزاندن قرآن اعتراض کرده و عراق به دنبال استرداد این مرد برای محاکمه در این کشور بود.