ریشه تحریفهای عاشورا
تراژدی عاشورا و داستان قیام امام سوم شیعیان علیه خلیفه اموی یکی از مهمترین کلانروایتهای موثر بر تاریخ این کهندیار است. واقعهای که در طول 1400 سال گذشته بر بسیاری شئون زندگی ایرانیان تاثیرات شگرفی برجای گذاشته است.
«ای اچ کار» مورخ شهیر بریتانیایی، تاریخ را گفتوگوی مداوم افق اکنون با گذشته میداند. تعریفی که امروز در میان بسیاری از مورخان و جامعهشناسان طرفداران زیادی دارد.
با این تعریف میتوان چنین استنباط کرد که از حسین (ع) و واقعه عاشورا ایماژها و تصاویر متعددی به درازای تاریخ وجود دارد. از تصویر روایتهای ابومخنف در تاریخ الرسل و الملوک طبری تا تصویر فاضل دربندی در اسرارالشهاده و... .
شاید بتوان گفت یکی از مهمترین چهرههایی که در تاریخ معاصر دغدغه ارائه تصویری بیپیرایه از امام سوم شیعیان داشت، مرحوم مرتضی مطهری بود.
او در سخنرانیهای دهه ۴۰ و ۵۰ خود ضمن نقد جسورانه قرائت رایج، تلاش کرد چهرهای با آنچه که او قرین با واقعیت از نوه پیامبر میپنداشت، ارائه کند. نطقهایی که بعدها در سلسله کتابهای حماسه حسینی جمعآوری شد.
اکوایران حدود نیمقرن پس از آن نطقهای جسورانه مرحوم مرتضی مطهری با علی مطهری فرزند او و البته ناظر انتشار آثار او به گفتوگو نشسته است.
او در این گفتوگو ضمن بررسی ابعاد مختلف نگاه پدرش به واقعه عاشورا و امام حسین (ع)، نسبت به انحراف در برخی عزاداریها در دهههای اخیر انتقاد کرد.
علی مطهری همچنین تاکید کرد که به بسیاری از توصیههای پدر در ساحتهای مختلف پس از شهادت او توجهی نشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو و سایپا فروش های خود را بستند
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
ادعای جدید آژانس در مورد برنامه اتمی ایران
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
لحظه حیاتی در شورای حکام؛ چرا غرب به رغم پیشنهاد تهران به دنبال قطعنامه است؟
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟