استقبال از تعامل مشترک
انتشار بیانیه مشترک در نیویورک؛ تعدیل موضع کشورهای عربی در قبال تهران
اکوایران: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایالات متحده در بیانیهای مشترک از تعامل دیپلماتیک با ایران و کاهش تنش در منطقه استقبال کردند.

به گزارش اکوایران، ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با صدور بیانیه مشترکی از تعامل دیپلماتیک با ایران استقبال کرده و گفتند به دنبال توقف هرگونه تشدید تنش در منطقه هستند.
به نوشته عربنیوز، در این بیانیه گفته شده است: «وزیران (خارجه) از تعامل دیپلماتیک عربستان سعودی و سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با ایران برای کاهش تنش منطقهای استقبال کرده و بر اهمیت پایبندی کشورهای منطقه به قوانین بینالمللی از جمله منشور سازمان ملل تأکید کردند».
وزرای خارجه این کشورها تعهد خود برای تضمین آزادی کشتیرانی منطقه و امنیت دریایی را تجدید کردند. آنها بر «عزم خود برای جلوگیری از اقدامات غیرقانونی در دریا یا جاهای دیگر که ممکن است خطوط کشتیرانی، تجارت بینالمللی و تأسیسات نفتی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را تهدید کند»، تأکید داشتند.
این دیدار در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و با حضور شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان و همتایان آمریکایی و شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد. وزیران همچنین از ایران خواستند که ساخت پهپاد و سایر تسلیحات خطرناک را متوقف کند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی جداگانه با حضور ایالات متحده، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از میزبانی عربستان سعودی از هیئت حوثیها در ریاض استقبال کرد. به گفته وزارت خارجه آمریکا، هدف این گفتگوها یافتن نقشه راهی برای پایان جنگ یمن از طریق «فرآیندی سیاسی به رهبری یمن تحت نظارت سازمان ملل متحد و همچنین تعهد عربستان سعودی به ارائه ۱.۲ میلیارد دلار حمایت اقتصادی از دولت یمن» است. شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی روز دوشنبه با این هیئت دیدار کرد و پادشاهی از نتایج مثبت مذاکرات با این گروه استقبال کرد.
در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین، وزیران بر تعهد خود به ابتکار صلح عربی و دستیابی به «صلح جامع در خاورمیانه مطابق با راه حل [به اصطلاح] دوکشوری» تأکید کردند. در این بیانیه درباره موضوع جزایر سهگانه که در قلب مناقشه بین امارات و ایران قرار دارد، آمده است: «وزیران بار دیگر بر حمایت خود از درخواست امارات متحده عربی برای دستیابی به راهحلی مسالمتآمیز برای حل اختلاف بر سر جزایر سهگانه، از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بینالمللی دادگستری مطابق با قواعد حقوق بینالملل از جمله منشور سازمان ملل متحد تأکید کردند».
در مورد تعیین مرز کویت و عراق، آنها بر «اهمیت تعهد عراق به حاکمیت و تمامیت ارضی کویت و احترام به کنوانسیونهای بینالمللی و قطعنامههای سازمان ملل متحد، به ویژه قطعنامه ۸۳۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد تعیین مرز کویت و عراق تأکید کردند».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران / ترامپ: میخواهم ایران کشور موفقی باشد
-
بیانیه مهم چین و روسیه درباره برنامه هستهای ایران/ عزم پکن و مسکو برای ایفای نقش فعال
-
چرخش کشورهای خلیج فارس در قبال مذاکرات ایران و آمریکا
-
دو مذاکره مهم برای بازار طلا و ارز
-
خبر خوش وزیر کار؛ جزئیات افزایش حقوق جدید کارگران و کارمندان بهزودی اعلام میشود
-
گزارش بلومبرگ از ادامه روند صادرات نفت ایران به چین
-
افت قیمت طلای جهانی بهدنبال توافق تجاری آمریکا و انگلستان
-
اتفاق عجیب پژو ۲۰۷ در بازار خودرو
-
شمخانی از شرط ایران برای توافق با آمریکا پرده برداشت