علیاف پرچم آذربایجان را در قرهباغ برافراشت
اکوایران: رئیسجمهور آذربایجان پرچم کشورش را در منطقه سابقا جداییطلب قرهباغ برافراشت.

به گزارش اکوایران، رئیسجمهور آذربایجان پرچم کشورش را در منطقه سابقا جداییطلب قرهباغ برافراشت.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان، روز یکشنبه پرچم این کشور را در خانکندی، پایتخت منطقه سابقا جداییطلب قرهباغ که در پی یک عملیات نظامی برق آسا در ماه گذشته به کنترل باکو درآمد، برافراشت.
دفتر ریاست جمهوری آذربایجان اعلام کرد: الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان پرچم ملی جمهوری آذربایجان را در شهر خانکندی برافراشته و سخنرانی کرد.
کنترل خانکندی، پس از آن که نیروهای امنیتی ماه گذشته مبارزان ارمنی قومی را سرکوب کردند، به دست آذربایجان افتاد و باعث شد که اکثر جمعیت 120000 نفره ارمنی قومی قره باغ به ارمنستان فرار کنند.
قرهباغ منطقهای کوهستانی محصور میان خشکی در قفقاز جنوبی است و در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از آذربایجان شناخته شده است. آذربایجان و ارمنستان پس از سقوط امپراتوری روسیه در سال 1917 ادعای تملک این سرزمین را داشتند و از آن زمان تاکنون به عنوان نقطه تنش باقی مانده است. در زمان شوروی به عنوان بخشی از جمهوری شوروی آذربایجان اما با خودمختاری باقی ماند. نام ایم منطقه در آن زمان «منطقه خودمختار قره باغ کوهستانی» بود.
با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جنگ اول قره باغ (1988-1994) بین ارامنه و همسایگان آذری درگرفت. حدود 30000 نفر کشته و بیش از یک میلیون نفر آواره شدند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورود یک ناو آمریکایی دیگر به خاورمیانه در پی افزایش تنشهای تهران و ترامپ
-
هشدار مدیریت بحران به تهرانیها/ از تردد غیرضروری خودداری کنید
-
دو دلیل ریزش بازار ارز و سکه
-
بازگشت هواپیماهای سعودی به آسمان تهران
-
پاسخ معاملهگران دلار به مطلب کیهان
-
تغییر ماموریت ویتکاف در آستانه سفر ترامپ به خاورمیانه
-
شرط استارت دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ تهران در انتظار اعلامنظر عمان
-
بحران در راه است؟ تهران تا پایان اردیبهشت برای دفن اموات فرصت دارد
-
خسارت تجار از انفجار بندرعباس