در این نشست که جعفر خیرخواهان، اقتصاددان آن را مدیریت می‌کرد، غلامعلی فرجادی، عضو هیات علمی موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی سخنران آن بود، تلاش شد تا به ابهامات حاضران درباره مهاجران افغانستانی پاسخ داده شود.

به گزارش اکوایران، فرجادی در این نشست ابتدا تاکید کرد که داده‌های دقیق و به روزی درباره مهاجران وجود ندارد و دقیقا نمی‌توان گفت که آن‌ها چه مهارتی دارند، چند ساله هستند و چه شغلی دارند.

او در ادامه تاکید کرد که حضور مهاجران افغانستانی را می‌توان به دو بازه زمانی تقسیم بندی کرد، او می‌گوید حدود دو میلیون نفر از اتباع پیش از حضور طالبان در افغانستان به ایران آمدند. این جمعیت به گفته فرجادی عموما کارگر بودند.  کارگرانی با درآمدی حداقلی که بازار کار کارگران ایرانی را تصاحب نمی‌کنند. زیرا او معتقد است که شکل اقتصاد ایران به گونه‌ای است که کارگران بدون تحصیلات عمدتا نرخ بیکاری کمتری دارند.

او در بخش دیگری از سخنرانی خود به موج تازه مهاجرت افغانستانی‌ها اشاره کرد که عموما به دلیل حضور طالبان و نبود آزادی راهی کشور همسایه شدند. افرادی که اتفاقا تحصیلات بالایی دارند و باید آن‌ها را در زمره پناهنده تلقی کرد.

فیلم کامل این نشست به زودی از اکوایران پخش می‌شود.