تصویب قطعنامه آتشبس در سازمان ملل/ انتقاد تند بایدن از بیبی
اکوایران: در حالی که شکاف میان اسرائیل و آمریکا به طور فزایندهای آشکار میشود، سازمان ملل با تصویب قطعنامهای نشان داد که حمایتهای جهانی از اسرائیل در حال کاهش است.

به گزارش اکوایران، با توجه به اینکه سازمان ملل خواستار آتشبس فوری در غزه شده و جو بایدن نیز به اسرائیل، متحد دیرینهاش گفته که بمباران بیرویه غیرنظامیان به کاهش حمایت بینالمللی منجر خواهد شد، اسرائیل با انزوای دیپلماتیک فزایندهای دستوپنجه نرم میکند.
به نوشته رویترز، پس از هشدارهای شدید مقامات سازمان ملل در مورد تشدید بحران انسانی غزه، مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از ۱۹۳ عضو قطعنامهای را با رأی مثبت سهچهارم اعضا تصویب کرد و خواستار آتشبس شد.
رهبران کانادا، استرالیا و نیوزلند در بیانیه مشترکی با تقاضای برقراری آتشبس، گفتند: «بهای شکست حماس نباید رنج مداوم غیرنظامیان فلسطینی باشت».
تشکیلات خودگردان فلسطین از این قطعنامه استقبال کرد و از کشورها خواست که اسرائیل را برای اجرای آن تحت فشار قرار دهند. عزت الرشیق، یکی از مقامات حماس نیز با تکرار این موضع گفت که اسرائیل باید «تجاوز، نسلکشی و پاکسازی قومی علیه مردم ما را متوقف کند».
ایالات متحده و اسرائیل که معتقدند آتشبس تنها به نفع حماس خواهد بود، به همراه هشت کشور دیگر به این اقدام رأی منفی دادند.
پیش از رأیگیری سازمان ملل، گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت: «آتشبس تنها یک معنی دارد: تضمین بقای حماس و تضمین بقای گروهی که که متعهد به نابودی اسرائیل است».
قبل از این قطعنامه، بایدن گفت که اکنون اسرائیل حمایت «بیشتر کشورهای جهان» از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا را برای مبارزه با گروه فلسطینی حماس در اختیار دارد.
اما در علنیترین نشانه اختلاف بین رهبر آمریکا و اسرائیل، بایدن همچنین گفت که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیاز به تغییر کابینه تندروی خود دارد و در نهایت اسرائیل نمیتواند به تشکیل کشور مستقل فلسطین نه بگوید؛ چیزی که تندروهای اسرائیلی با آن مخالفند.
قطعنامه سازمان ملل الزامآور نیست، اما دارای وزن سیاسی بوده و منعکسکننده دیدگاه جهانی در مورد جنگ است. ایالات متحده در هفته گذشته درخواست مشابهی را در شورای امنیت وتو کرد. واشنگتن فاقد حق وتور در مجمع عمومی است.
قطعنامه روز سه شنبه ۱۵۳ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۲۳ رای ممتنع به دست آورد. این قطعنامه که نشاندهنده تضعیف حمایت جهانی از اسرائیل بود، با اختلاف بیشتری نسبت به مصوبه مشابه سازمان ملل در ماه اکتبر تصویب شد که با ۱۲۱ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۴۴ رأی ممتنع به تصویب رسیده بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین خودروی وارداتی که قرار است در ایران تولید شود، مشخص شد / خودروسازان خارجی به پیشواز توافق ایران و آمریکا رفتند؟
-
تزریق سم مهلک در جریان مذاکرات؛ هواداران ترامپ او را مجاب به توافق با تهران میکنند؟
-
پشت پرده فشار جدید روبیو و ویتکاف روی تهران؛ تاکتیک جدیدی که پنجره توافق را میبندد؟
-
ایران: دیپلماسی برای رسیدن به راهحل ادامه دارد
-
بازگشت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی؛ تصمیم جدید دولت برای کنترل بازار
-
نخستین گروه از مهاجران خاک آمریکا را داوطلبانه ترک کردند
-
چگونه در میانه تنشهای تهران و ترامپ عمان نفوذ ژئوپلیتیکی خود را بازیافت؟
-
لغو مذاکرات به نقل از سخنگوی وزارت خارجه ساختگی است
-
آمار سنگین واردات خودرو در سایپا