به گزارش اکوایران، ناظران می گویند، بحران دوم سوئز در راه است. اولین بار، جمال عبدالناصر، رئیس جمهور قدرتمند ملی گرای مصر، کانال را از بریتانیا گرفت و زمینه را برای مداخله بریتانیا هموار کرد.اما این بحران جدید متفاوت است، این بار نه یک فرد، بلکه گروهی موسوم به انصار الله برای غرب به تهدیدی جدی تبدیل شده است. انصار الله به دلیل تغییرات تکتونیکی در ژئوپلیتیک منطقه‌ای و گسترش فناوری‌های موشکی و پهپادی جدید، می‌توانند با ممانعت از ورود کشتی‌های تجاری دریایی به دریای سرخ، کانال سوئز را محاصره کنند. تأثیرات اقتصادی چنین حملاتی بسیار منفی است.

فصل تازه تنش

به نوشته اقتصادنیوز، آنگونه که تلگراف نوشته، تنها در هفته گذشته، شرکت‌های حمل‌ونقل جهانی مسیر حرکت حدود 35 میلیارد دلار محموله را تغییر داده‌اند. رابوبانک کاهش 20 تا 25 درصدی ظرفیت شرکت های کشتیرانی تحت تأثیر محاصره را پیش بینی کرده است.این شوک وارده به تجارت می‌تواند بسیار شبیه شوکی باشد که در قرنطینه زمانی که زنجیره‌های تامین جهانی درگیر شدند، تجربه کردیم، اگرچه در حقیقت بحران فعلی می‌تواند بدتر باشد.در طول اختلالات زنجیره تامین در دوران قرنطینه، سیاست‌گذاران، سرگشته از اختیاراتی که به بهانه قرنطینه‌ها در اختیار بخش‌های دیگردولت بود، هزینه‌های مالی را افزایش دادند و سیاست‌های پولی را کاهش. ما از آن زمان با اثرات چنین سیاستی با تورم مارپیچ، بحران هزینه زندگی و نرخ های بهره بالا زندگی می کنیم.

به نوشته اقتصادنیوز، در باب بحران تازه در کانال سوئز، کارشناسان سیاست خارجی در واشنگتن – و لندن – بیش از پیش آگاه می شوند که جهان به سرعت در حال تغییر است، اما مطمئن نیستند که در مورد آن چه کنند. دولت بایدن به دلیل بحران کنونی در خاورمیانه به هم ریخته است.اتحادهای سابق، مانند روابط عربستان و آمریکا، در حال فروپاشی هستند. اکنون، منتقدانی که موضوع آسیب‌پذیری نیروی دریایی در برابر فناوری‌های جدید پهپاد و موشک را مطرح کرده‌اند، در حال آزمایش نظریه‌های خود در زمان واقعی هستند.دنیای غرب گیج است. اقتصاددانان راه حل برای بحران کنونی در خاورمیانه ندارند. از همین رو تنها می توان گفت، تا زمانی که اسرائیل عملیات نظامی اش در غزه را متوقف نکند، بحران همچنان ادامه خواهد داشت.

1703024260953

جهان در آستانه تورم بی سابقه

اوایل این هفته، پنتاگون آغاز عملیات نگهبان رفاه را اعلام کرد. به نظر می رسد طرح ا(ادعایی)ین است که یک نیروی دریایی ترکیبی در دریای سرخ مستقر شود. اما در نهایت این به معنای درگیری با انصاراالله خواهد بود. حتی در یک سناریوی خوش بینانه، چنین درگیری زمان زیادی می برد.ناظران مدعی اند، پیشرفت های جدید در فناوری تسلیحات نشان می دهد که این یک پیشنهاد پرهزینه خواهد بود. پولیتیکو تاکید کرده که پنتاگون نگران تفاوت هزینه ها است زیرا موشک های 2 میلیون دلاری برای سرنگونی پهپادهای دو هزار دلاری شلیک می شود. یکی از کارشناسان به این نشریه گفت: "این به سرعت تبدیل به یک مشکل می شود زیرا بیشترین سود به نفع آنها است."

زمان تولید پهپادهای دو هزار دلاری نیز بسیار کمتر از موشک های 2 میلیون دلاری است، بنابراین انصارالله از مزیت لجستیکی برخوردار خواهند بود.اگر دریای سرخ برای مدتی منطقه ممنوعه باقی بماند، به نظر می رسد که جهان غرب باید خود را برای موج دیگری از تورم آماده کند. روشن نیست که اقتصاد جهان که از موج آخر شکست خورده و کبود شده، بتواند آن را تحمل کند. به نظر می رسد چشم انداز یک رکود تورمی دردناک اکنون بسیار واقعی است. پس دومین بحران سوئز در یک قدمی جهان است. جهان بعد از آن می تواند متفاوت از آنچه اکنون است به نظر برسد. ناشناخته های زیادی وجود دارد و ما کنترل بسیار کمتری نسبت به آنچه می خواهیم داریم. ما باید دریچه ها را از بین ببریم: طوفان تورمی دیگری در افق در راه است.