به گزارش اکوایران، رهبران غربی امیدوارند در نشست‌های کنفرانس امنیتی مونیخ، فشار قاطع بر اسرائیل را برای ادامه ندادن حمله زمینی به رفح وارد کند.

به گزارش گاردین، تقریباً همه چهره‌های کلیدی، از جمله وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر، قطر و اردن، روز جمعه در مونیخ حضور خواهند داشت. آیزاک هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل و اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه نیز به همراه سه اسیر آزاد شده، راز بن امی، آدی شوهام و آویوا سیگل در این مراسم شرکت خواهند کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در حال پرواز به سمت مونیخ است.

فشار بر اسرائیل برای اجتناب از حمله زمینی تقریباً از همه طرف‌ها از جمله متحدانی مانند ایالات‌متحده، بریتانیا، فرانسه، کانادا، استرالیا و نیوزلند وارد می‌شود. سایه بازگشت به دادگاه بین‌المللی دادگستری و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت الجزایر نیز بر سر اسراییل است.

از روز سه‌شنبه، مصر میزبان نمایندگانی از ایالات متحده حامی اصلی اسرائیل، و قطر، جایی که رهبری سیاسی حماس در آنجا مستقر است، برای گفت‌وگو در مورد آتش‌بس طولانی و آزادی اسرای بیشتر بوده است. تاکنون هیچ پیشرفتی در این مذاکرات حاصل نشده است.

مذاکرات جداگانه و مخفیانه‌تری نیز در جریان است تا مشخص شود آیا حماس می‌تواند با جنبش فتح به رهبری محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، زیر چتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین «دولت اجماع ملی» تشکیل دهد.

پایتخت‌های غربی نگرانند که اگر حماس و اسرائیل نتوانند ظرف چند روز بر سر توقف درگیری‌ها توافق کنند، حملات اسرائیل و حزب‌الله در لبنان تشدید می‌شود و بازگشت حماس و اسرائیل به میز مذاکره را دشوار می‌کند.

حماس دیگر منتظر آتش‌بس دائمی نیست، اما خواهان توقف شش هفته‌ای بشردوستانه است که منجر به آتش‌بس شود.

رهبران عرب تمایلی به ایجاد گروهی ندارند که تماس‌های چندجانبه با کشورهای غربی را بر سر بحران غزه، از جمله بحث در مورد حکومت آینده غزه رسمی کند و ترجیح می‌دهند با ایالات متحده به صورت دوجانبه گفتگو کنند. در نتیجه، مشخص نیست که مذاکرات در مونیخ در چه قالبی انجام خواهد شد.

محمود عباس روز چهارشنبه از حماس خواست تا «به سرعت با اسرائیل به توافق برسد». در همین حال حماس به دنبال تضمین‌‌های پیچیده‌ای است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آتش بس یا توقف را رعایت کند.

همچنین در میان دیپلمات‌های غربی صحبت‌هایی در مورد ایجاد نوعی نیروی امنیتی بین‌المللی با یک گروه عرب برای ورود به غزه پس از آتش‌‌بس وجود داشته است.

اسرائیل با واگذاری امنیت به شخص ثالث در غزه و همچنین با راه حل دو دولتی مخالف است. نتانیاهو روز چهارشنبه گفت که مهم‌ترین قدرتی که باید در دستان اسرائیل باقی بماند، «کنترل امنیتی فراگیر» در منطقه غرب رود اردن است.

راست‌گرایان در دولت اسرائیل نیز مخالفت کامل خود را با تشکیل کشور فلسطین تکرار کردند.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، درخواست غرب برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را پیش از پایان مذاکرات بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها رهبری کرد. ایالات متحده گفته است که در حال بازنگری در سیاست به رسمیت شناختن خود است و آلمان به طور گسترده از ابتکار کامرون حمایت می‌کند.

بلینکن در آخرین دیدار خود از منطقه، خواستار «یک مسیر عملی، زمان‌دار و غیرقابل بازگشت به سوی یک کشور فلسطینی شد که در کنار هم در صلح با اسرائیل زندگی می‌کنند.»

اما به رسمیت شناختن فلسطین از سوی ایالات متحده، که گام بزرگی برای برداشتن است، مستلزم آن است که تشکیلات خودگردان برای احیای دموکراسی خود، از جمله واگذاری قدرت بیشتر عباس به نخست وزیر، محمد اشتیه، اقدامات بیشتری انجام دهد. در پایان ژانویه، اشتیه برنامه جامع اصلاحات، از جمله انتصاب فرمانداران جدید منطقه را پس از آن که عباس در ماه اوت 12 نفر از آنان را برکنار کرد، اعلام کرد. با این حال این برنامه، از جمله استقلال بیشتر قوه قضائیه، فاقد هر گونه مکانیسم اجرایی، از جمله پارلمان منتخب است.

محرمانه‌ترین و بالقوه بحرانی‌ترین عنصر بحث اما، احتمال نزدیکی حماس و فتح زیر چتر سازمان آزادیبخش فلسطین است. گفت‌و‌گوها در گذشته بارها و بارها با شکست مواجه شده است زیرا منشور حماس اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد. ظاهراً قطر تلاش کرده است تا رهبری حماس را متقاعد کند که باید به رهبری تکنوکرات جدید و یکپارچه اجازه دهد با برگزاری انتخابات در آینده، بر غزه و کرانه باختری حکومت کند. منابع ایرانی می‌گویند تهران با این موضوع مخالف نیست، پیامی که به وزارت خارجه بریتانیا منتقل شده است.

برخی از کشورهای غربی، از جمله بریتانیا، اصرار دارند که حماس نمی‌تواند در قدرت بماند. در عین حال، مقامات بریتانیا اذعان دارند که حماس چیزی بیش از یک نیروی نظامی است.

مارتین گریفیتس، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، گفت که تصور یک توافق صلح که حماس را حذف کند، دشوار است.

عباس در گفت‌وگو با روزنامه بین‌المللی عربی الشرق الاوسط گفت که تشکیلات خودگردان آماده اداره غزه بلافاصله پس از توقف تجاوز علیه مردم ما خواهد بود.

او افزود که  به رسمیت شناختن کشور فلسطین شرط اصلی صلح است که از طریق عضویت کامل در سازمان ملل تامین می‌شود و برای ارائه ضمانت‌ها و جدول زمانی که جزئیات پایان اشغال اسرائیل را مشخص می‌کند، «کنفرانس بین‌المللی صلح» لازم است.