به گزارش اکوایران، یکی از مقامات حماس روز جمعه گفت که این گروه مذاکرات آتش‌بس را در قاهره به پایان رساند و اکنون منتظر است ببیند میانجی‌ها چه چیزی را از مذاکرات آخر هفته با اسرائیل بازمی‌گردانند. این به نظر می‌رسد جدی‌ترین فشار طی هفته‌های اخیر برای توقف درگیری باشد.

به نوشته رویترز، میانجی‌ها تلاش‌ها برای تضمین آتش‌بس در غزه را افزایش داده‌اند، به این امید که حمله اسرائیل به شهر رفح که بیش از یک میلیون آواره در لبه جنوبی غزه در آن پناه گرفته‌اند، متوقف کنند.

اسرائیل می گوید اگر به زودی توافق آتش بس حاصل نشود، به این شهر حمله خواهد کرد. واشنگتن از متحد نزدیکان خود خواسته است که این کار را انجام ندهد و در مورد تلفات غیرنظامی گسترده در صورت وقوع حمله به این شهر هشدار داده است.

اسماعیل هنیه، رهبر حماس، هفته گذشته در اولین سفر خود از ماه دسامبر، با میانجی‌های مصری در قاهره دیدار کرد تا درباره آتش بس گفتگو کند. اکنون انتظار می رود اسرائیل در مذاکرات آخر هفته در پاریس با میانجی‌های آمریکا، مصر و قطر شرکت کند.

دو منبع امنیتی مصر تأیید کردند که عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر، پس از پایان مذاکرات با هنیه، رئیس حماس در روز جمعه، برای گفتگو با اسرائیلی‌ها به پاریس می‌رود. اسرائیل به طور علنی درباره مذاکرات پاریس اظهار نظری نکرده است.

این مقام حماس که خواست نامش فاش نشود، گفت که این گروه هیچ پیشنهاد جدیدی در مذاکرات با مصری‌ها ارائه نکرده است، اما منتظر است ببیند میانجی‌ها از مذاکرات آتی خود با اسرائیلی‌ها چه نتیجه‌ای خواهند آورد.

BSQ2HU7ZWBODRDEALWGFHKTU5M

این مقام حماس گفت: «ما پیشنهاد خود را با آنها (مصری ها) در میان گذاشتیم و تا بازگشت آن‌ها از پاریس صبر می‌کنیم.

آخرین باری که مذاکرات مشابهی در پاریس برگزار شد، در آغاز فوریه، آن‌ها طرحی را برای اولین آتش بس طولانی جنگ که توسط اسرائیل و ایالات متحده تایید شده بود، ارائه کردند. حماس با یک پیشنهاد متقابل پاسخ داد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل آن را «توهم» خواند.

حماس، که گمان می‌رود هنوز بیش از 100 اسیر را در اختیار دارد، می‌گوید آن‌ها را تنها به عنوان بخشی از آتش بس که با عقب نشینی اسرائیل از غزه به پایان می‌رسد، آزاد خواهد کرد. اسرائیل می‌گوید تا زمانی که حماس ریشه کن نشود از غزه خارج نمی‌شود.

اواخر روز پنجشنبه، نتانیاهو طرحی رسمی برای غزه پس از پایان جنگ را به کابینه امنیتی خود ارائه کرد. وی تاکید کرد که اسرائیل انتظار دارد پس از نابودی حماس، کنترل امنیتی بر این منطقه را حفظ کند و همچنین هیچ نقشی برای تشکیلات خودگردان فلسطین (PA) مستقر در کرانه باختری نمی‌بیند.

واشنگتن به دنبال ایفای نقش یک تشکیلات خودگردان اصلاح شده است.

دو مقام فلسطینی آشنا به مذاکرات گفتند حماس موضع خود را از آخرین تلاش برای دستیابی به توافق تغییر نداده است و همچنان خواستار اتمام آتش بس با خروج اسرائیل است.

رفح زیر آتش

به گفته ساکنان و مقامات بهداشتی، هواپیماها و تانک‌های اسرائیلی در طول شب به مناطقی در سراسر نوار غزه حمله کردند. وزارت بهداشت غزه از کشته شدن 104 نفر و زخمی شدن 160 نفر دیگر در اسرائیلی در 24 ساعت گذشته خبر داد.

در رفح، جایی که بیش از نیمی از 2.3 میلیون نفر غزه در آن پناه گرفته اند، حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای 10 نفر را به شهادت رساند. چندین حمله هوایی دیگر در سرتاسر شهر انجام شد و نگرانی مردم آواره از گسترش عملیات زمینی اسرائیل را تشدید کرد.

ارتش اسرائیل در خلاصه‌ای از عملیات 24 ساعت گذشته خود در غزه اعلام کرد که ده‌ها شبه نظامی را کشته، سلاح‌هایی را کشف کرده و زیرساخت‌ها و تعدادی شفت‌های تونل را در خان یونس، غرب خان یونس، مرکز غزه و زیتون در شمال منهدم کرده است.