به گزارش اکوایران، دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفتند، کاخ سفید فکر می‌کند که عملیات اسرائیل برای تصرف گذرگاه رفح از «خط قرمز» رئیس جمهور بایدن که می‌تواند منجر به تغییر در سیاست آمریکا در قبال جنگ غزه شود، عبور نمی‌کند.

به نوشته باراک راوید، گزارش‌گر آکسیوس، دولت بایدن نگرانی عمیق خود را درباره احتمال تهاجم نظامی بزرگ اسرائیل به شهر جنوبی غزه که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، ابراز کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، هفته گذشته به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که «عملیات بزرگ» در رفح به روابط آمریکا و اسرائیل آسیب می‌رساند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز روز شنبه در کنفرانس فایننشال تایمز در واشنگتن گفت که دولت بایدن برای اسرائیل روشن کرده است که شیوه اجرای عملیات در رفح بر سیاست ایالات متحده در قبال جنگ غزه تأثیر خواهد گذاشت.

به گفته مقامات آمریکایی، دولت بایدن در حال بررسی تعلیق محموله‌های تسلیحاتی به اسرائیل یا مشروط کردن استفاده از سیستم‌های تسلیحاتی خاص ایالات متحده در صورت انجام عملیات بزرگ در رفح است.

آکسیوس پیش از این گزارش داده بود که دولت بایدن هفته گذشته یک محموله مهمات ساخت آمریکا به اسرائیل را متوقف کرد. این اولین بار از زمان حمله 7 اکتبر بود که ایالات متحده یک محموله تسلیحاتی را که برای ارتش اسرائیل در نظر گرفته شده بود متوقف کرد و مقامات اسرائیلی آن را به عنوان یک سیگنال هشدار از سوی کاخ سفید تلقی کردند.

ارتش اسرائیل روز دوشنبه عملیات محدودی را در شرق رفح آغاز کرد و بخش فلسطینی گذرگاه رفح بین مصر و غزه را به تصرف خود درآورد.

پیش از این عملیات، ارتش اسرائیل تخلیه غیرنظامیان فلسطینی را از چهار محله در شرق رفح که نزدیک گذرگاه هستند، آغاز کرد.

مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند که عملیات در گذرگاه رفح طی تماس تلفنی بایدن و نتانیاهو در روز دوشنبه انجام شد.

جان کربی، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه در یک نشست خبری با خبرنگاران گفت که پیام بایدن به نتانیاهو در جریان این تماس بر مخالفت او با عملیات زمینی بزرگ در رفح متمرکز بود که جان بسیاری از غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد.او گفت که اسرائیل به آمریکا گفته که عملیات در گذرگاه رفح از نظر دامنه و زمان محدود است و هدف آن جلوگیری از قاچاق تسلیحات حماس از طریق مرز با مصر است. 

کربی گفت: «آنها آن را یک عملیات زمینی بزرگ توصیف نکردند.»او افزود: «بایدن در تماس خود با نتانیاهو تاکید کرد که ایالات متحده این عملیات را دنبال خواهد کرد تا ببیند که چنین است.»

کربی گفت که تمرکز اصلی دولت بایدن بر بازگشایی گذرگاه کرم شالوم  و گذرگاه رفح در اسرع وقت است تا کمک‌های ضروری به غزه ارسال شود.

دو مقام ارشد آمریکایی گفتند که اسرائیلی‌ها همچنین به صراحت گفته‌اند که می‌خواهند گذرگاه رفح را تصرف کنند تا بر یحیی سنوار، رهبر حماس در مذاکرات اسرا فشار بیاورند.

اسرائیل می‌گوید گذرگاه رفح یک مکان استراتژیک برای حماس است زیرا می‌تواند کامیون‌های کمک رسانی را که از مصر می‌آیند کنترل کند، مالیات جمع آوری کند و نشان دهد که هنوز حاکم غزه است.

این دو مقام آمریکایی گفتند بایدن عملیات کنونی اسرائیل را «نقطه شکست» در روابط با اسرائیل نمی‌بیند.

اما آنها هشدار دادند که اگر این عملیات گسترش یابد یا از کنترل خارج شود و نیروهای اسرائیلی وارد شهر رفح شوند، این یک نقطه شکست خواهد بود.

یکی از مقامات آمریکایی گفت که بایدن به همان روشی برخورد می‌کند که با انتقام‌گیری اسرائیل علیه حمله جمهوری اسلامی ایران برخورد کرد؛ فشار آوردن به اسرائیل برای انجام ندادن این کار و سپس پذیرش چیزی محدود.

این مقام گفت: «اگر این تمام کاری است که آنها می‌خواهند انجام دهند، ما می‌توانیم آن را تحمل کنیم، اما نگرانی‌های زیادی در مورد آینده وجود دارد.»