به گزارش اکوایران، ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری پس از پنج روز پایان یافت. حضور زنان در این میان جالب توجه بود. با اینکه طبق قانون زنان امکان نشستن بر صندلی رئیس جمهوری را ندارند باز هم پنج زن اقدام به حضور و ثبت‌نام در انتخابات را کردند.

با اینکه اجازه ثبت‌نام به زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت اول روحانی داده نشد اما چهار زن دیگر توانستند در انتخابات ثبت‌نام کنند. 

حضور اولین زن در بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

زهره الهیان، نماینده سابق مجلس اولین زنی بود که برای انتخابات ریاست جمهوری 1403 به ستاد انتخابات رفت و ثبت‌نام کرد. 

او در نشست خبری خود بعد از ثبت نام گفت: ما در عرصه‌های مختلف ایران اسلامی در دوره‌های مختلف فراز و نشیب‌های متعددی را طی کرده است ولی در این نقطه از تاریخ افتخار می‌کنم که به همه دستاوردهای ایرانی اسلامی و اقتداری که جمهوری اسلامی ایران به برکت خون شهدا و رهبری امام خامنه‌ای دارد.

الهیان اظهار کرد: ما در شرایط موجود این اقتدار را در وعده صادق بود با رهبری و تدبیر و نگاه حکمت‌محور رهبری عزیز و خون شهدا داریم. با نگاه جدیدی به حوزه مدیریت و آسیب‌شناسی و ناکارآمدی‌ها به این صحنه آمدم و شعارم دولت سالم،‌ اقتصاد سالم، جامعه سالم است.

 

به اندازه پتانسیل مردان، زنان شایسته داریم

هاجر چنارانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی دومین زنی بود که موفق به ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری شد.

او در نشست خبری اظهار کرد: با توجه به عملکرد سابق خود اطمینان دارم می‌توانیم با عزم راسخ دولت انقلابی بر پایه آشتی ملی میان احزاب و گروه‌های سیاسی را تشکیل دهیم. 

چنارانی گفت: اینجانب فرزند انقلاب هستم. با توجه به اینکه پنجاه درصد پتانسیل کشور را زنان را تشکیل دادند آمدم تا برای زنان هم حق مطالبه گری داشته باشیم و در جامعه ما به اندازه پتانسیل مردان، زنان شایسته داریم در حالی که در این سالها کرسی‌ها را کمتر از یک درصد به زنان اختصاص دادیم. 

براساس اظهارات این نماینده سابق مجلس، با توجه به نامگذاری امسال، مشارکت مردم حلقه مفقوده ای است که اکثر دولت ها آن را به فراموشی سپردند و ما آمدیم تا برنامه ریزی اقتصادی توسط نخبگان و بها دادن به ورزش و هنر و آموزش و پرورش را مورد توجه قرار دهیم.

انتخابات ریاست جمهوری 1403

تغییر چهره نامزد انتخابات ریاست جمهوری پس از نمایندگی

سیده حمیده زرآبادی نماینده ادوار مجلس نیز که در دوران نمایندگی خود از پوشش چادر استفاده می‌‌کرد، این بار بدون چادر به ستاد انتخابات کشور رفت و در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد.

او در نشست خبری گفت: برنامه من تغییر سیاست خارجی از دیپلماسی انزواگرایانه و ترسان در مواجهه دیپلماتیک با قدرت خارجی است

زرآبادی اظهار کرد: اولویت دادن به سیاست تنش زدایی جمهوری جمهوری، صلح در جهان و توسعه مردم سالاری در منطقه جزو برنامه‌های من است. همچنین حاکم کردن شایسته گزینی و شایسته سالاری و تعطیل کردن سلطه پنهان  امنیتی و نظامی بر شئونات و انتصابات از دیگر برنامه‌ها است.

این نماینده ادوار مجلس بیان کرد: برای بازسازی حوزه‌های تخریب شده اقتصاد کشور با هدف بهبود زندگی مردم برنامه دارم. بازگرداندن نیروهای نظامی به جایگاه و ماموریت اصلی خود، مبارزه با فساد در همه اشکال، آزادی زندانیان سیاسی، جلب مشارکت، ایجاد تسلیحات برای ایرانیان خارج از کشور، پایان دادن به تنش‌ها و درگیری‌ها در جامعه و آرامش بخشیدن به افکار عمومی از جمله برنامه‌ها است.

زرآبادی افزود: اهتمام به انسجام ملی و به حساب آوردن همه گرایش‌ها و سلیقه‌ها اقوام مذاهب طبقات و گروه‌های اجتماعی از برنامه‌ها است.

حضور در آخرین دقایق 

اما در دقایق پایانی رفعت بیات چهارمین زنى بود که موفق شد با حضور در ستاد انتخابات کشور در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام  کند. 

او آخرین داوطلبی بود که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.