همه دشمنان اینترنت آزاد: وقتی باخت جلیلی به فضای مجازی نسبت داده میشود
اکوایران: برخی از حامیان سعید جلیلی، فضای مجازی را مقصر شکست او در انتخابات دانستند و فیلترشکنها را عامل پیروزی مسعود پزشکیان میدانند.
به گزارش اکوایران، چند روزی از چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری میگذرد اما هنوز برخی موضوعات داغ هستند. یکی از این موضوعات اینترنت باز و فضای مجازی است.
آخرین اظهارنظر در این زمینه به منصوره معصومی اصل مربوط بود. او از حامیان سعید جلیلی و عضو ارشد گروه شریان -شبکه راهبردی یاران انقلاب- است که البته در فضای مجازی و رسانهها بهعنوان کسی شناخته میشود که در پشت آنتن سیما ملی گفت: «مملکت مال حزباللهیهاست».
بازی را به رسانه و فضای مجازی باختیم!
معصومی اصل در گفتوگویی با دیدبان ایران گفت: «۱۲ سال پیش، سال ۹۱ فرمان جهاد در فضای مجازی داده میشود، یعنی فرمان صادر میشود، ولی تنها کسانی که در این قضیه سستی کردند، تنبلی کردند و موضوع را جدی نگرفتند، بچههایی بودند که اغلب ادعای انقلابیگری و ولایتمداری داشتند، ولی در این جهادها کم گذاشتند. اگر امروز شاهد این هستیم که میبینیم طیفی بر سر کار میآید که با اندیشه شهید رییسی همراهی ندارد و برخلاف تایید نایب امام زمان عمل میکند...» او البته این جمله را کامل نکرد اما لب کلام مشخص است؛ آنچه او کمکاری در جهاد در فضای مجازی میخواند عامل پیروزی پزشکیان و باخت جلیلی بود.
او جلوتر در مصاحبه در خصوص دلیل رای آوردن پزشکیان نهتنها رای او را «صددرصد قومیتی» بلکه بهخاطر فریب رسانهها عنوان کرد «مردم واقعا دچار یک مکر عمر و عاصی شدند». به نظر این فعال ستادی سعید جلیلی: «واقعا اغراق نیست اگر بگوییم راهبری برندهشدن و بازندهشدن فقط و فقط در فضای مجازی ۹۹ درصد رقم میخورد».
مشتی نمونه خروار یا دادههای پرت؟
شاید نتوان دقیق گفت که این قبیل افکار چقدر در میان برخی از اقشار و سیاسیون ایرانی فراگیر است. بهعبارتی سخت است مشخص کنیم که این قبیل اظهارنظرها مشتی هستند نمونه خروار یا آنطور که در داده سنجی مطرح است باید آنها را دادههای پرت در نظر گرفت.
اما یک چیز مشخص است و آن این که کمتر کاندیدایی در هنگام رای آوردن در انتخابات -مخصوصا ریاستجمهوری- از تنگتر کردن فضای مجازی و اینترنت صحبت میکند. برای نمونه سعید جلیلی که گفته میشود با حامیان فیلترینگ و محدودیت اینترنت دوره شده است در مناظرات دونفره دور دوم در باره اینترنت این طور موضعگیری کرد: اگر میخواهید از فضای مجازی به خوبی استفاده کنید باید سرعت شایسته داشته باشد. بررسی های ما این است که می شود سرعت اینترنت موبایل را ۱۰ برابر و اینترنت ثابت را ۵۰ برابر افزایش داد. سرعت اینترنت را زیاد می کنم ولی همان طور که در اتوبان هم محدودیت داریم که اینجا حداکثر سرعت این است و فلان محدودیت را داریم، در فضای مجازی هم این استانداردها را داریم.
شاید این اظهارنظر به گفته ابراهیم رییسی در مناظرات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نزدیک باشد که وقتی از او درباره گشتارشاد پرسیدند او با تغییر بحث به «گشت ارشاد مدیران» موضوع را عوض کرد و از اظهارنظر مشخص درباره این مورد پرهیز کرد.
نمونه دیگر: ما کشور را به فیلترشکن باختیم
یکی از این اظهارنظرها تند و عجیب به روح الله مومن نسب، صاحب ایده «اعدام فیلترشکن فروشها» و از طرفداران جلیلی و مدافع فیلترینگ مربوط میشود. او در اظهاراتی عجیب در شبکههای اجتماعی نوشت: «هر کس فقط نرم افزار خارجی (تله گرام، اینستاگرام و واتس اپ) داشت، به پزشکیان رای داد! هر کس فقط نرم افزار داخلی داشت، به جلیلی...ما کشور را به فیلترشکن باختیم.»
اظهارات مومن نسب آنقدر عجیب بود که صدای اصولگرایان هم درآورد. اما آنچه مشخص است این است که برخی واقعا باور دارند که باخت آنها بهخاطر آزادی موجود در فضای مجازی -حتی از نوع فیلتر شدهاش- بوده است.
یا فیلتر نکنید یا طوری فیلتر کنید که هیچکس نتواند وارد شود
اظهارنظر دیگری نیز در این زمینه وجود دارد. این اظهارنظر البته به عجیبی دو مورد بالا نیست اما از یکی از نزدیکترین افراد به سعید جلیلی مطرح شده است. امیرحسین ثابتی، مشاور سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در گرماگرم درگیریهای انتخاباتی در توییتی در جواب به موضعگیری آیتالله جوادی آملی نوشت: «فیلترینگ به شیوه کنونی مصداق کار نمایشی، کاریکاتوری و با نتیجه معکوس است. اگر قرار است پلتفرمی فیلتر شود، پس چرا مسئولان از توییتر و اینستاگرام استفاده میکنند؟ و چرا فیلترشکن به راحتی در دسترس عموم است؟ یا فیلتر نکنید یا طوری فیلتر کنید که هیچکس نتواند وارد شود؛ حتی مسئولان.»
آنچه عجیب بود این بود که او بیپروا گفته بود «طوری فیلتر کنید که هیچکس نتواند وارد شود». حرفی که مشخصا در دوره انتخابات ضدرای محسوب میشود. برخی این دست گفتهها را نشانهای از آن داستند که جنس جلیلی با امثال رییس و قالیباف متفاوت است و رسیدن او به کرسی ریاستجمهوری میتواند ایران را وارد شرایط کاملا جدیدی کند. یکی از این افراد روزنامه نگار سابق و تحلیلگر احمد زیدآبادی بود که بعد از مدتها در دور دوم این انتخابات رای داد؛ تنها برای اینکه مانع از رسیدن جلیلی به سکان اجرایی کشور شود.
موضع خاص رییس دستگاه قضا
در روزهای اخیر یک اظهارنظر کاملا متفاوت هم مطرح شد. دقیقا در روز رایگیری و در پای صندوق رای محسنی اژهای در مصاحبه مختصر با خبرنگار سیمای ملی در خصوص اهمیت انتخابات گفت: اگر دنبال اصلاح مسائل مرتبط با فضای مجازی هستید، رئیس جمهور، رئیس شورای عالی فضای مجازی هم هست. اگر دنبال اصلاح مسائل فرهنگی و ارتقا بخشیدن به آن هستید، رئیس جمهور، رئیس شورای عالی فرهنگی کشور هم هست.، رئیس جمهور، رئیس شورای عالی اقتصادی هم هست، برای اصلاح مسائل اقتصادی کشور و رفع مشکلات و رفع محدودیتهایی که در کشور با آن مواجه هستیم، رئیسجمهور میتواند موثر باشد. رئیس جمهور رئیس شورای عالی امنیت کشور است، رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است یکی از اصلهای مهم قانون اساسی حقوق مردم است که رئیس جمهور میتواند درجهت احقاق حقوق مردم تلاش کند.
اینکه او صحبت خودش را با نقش رییس جمهور در امور مربوط به فضای مجازی آغاز کرد برای بسیاری حاوی پیام قلمداد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
آغاز اولین سفر استانی پزشکیان/ رئیس جمهور وارد زاهدان شد؛ پلن 4.5 همتی دولت برای سیستان و بلوچستان