پایان ممنوعیت سفر به آمریکا
آمریکا و اروپا در حال رفع کدورتاند
لغو ممنوعیت سفر به آمریکا گام دیگری از سوی کاخ سفید بود که به زعم برخی از ناظران در راستای رفع کدورتهای اخیر میان متحدان دو سوی آتلانتیک صورت میگیردظبرای اروپاییهایی که از خانواده و دوستان جدا نگه داشته شدهاند، خبری امیدوار کننده بود که منجر به کاهش تنش های دیپلماتیک در این زمینه نیز خواهد شد. زیرا این ممنوعیت مدت ها پس از پایان آن در اتحادیه اروپا به طول انجامید.
به گزارش اکوایران، با لغو ممنوعیت سفر به آمریکا برای اروپاییهایی که از خانواده و دوستان جدا نگه داشته شدهاند، خبری امیدوار کننده بود که منجر به کاهش تنش های دیپلماتیک در این زمینه نیز خواهد شد. زیرا این ممنوعیت مدت ها پس از پایان آن در اتحادیه اروپا به طول انجامید.
به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، لارنس تسون، اهل دوآی در شمال فرانسه، سه سال است که برای دیدن پسر 34 سالهاش که در کالیفرنیا زندگی میکند، درد میکشد. برای ماهها، مانند بسیاری از اروپاییها، خانم تسون با ناامیدی منتظر ماند زیرا حتی پس از اینکه اتحادیه اروپا ممنوعیت خود را برای ورود آمریکاییها لغو کرد، ایالات متحده ممنوعیت سفر مربوط به کووید را به قوت خود نگه داشت.
هنگامی که ممنوعیت برای اروپاییهای واکسینه شده و دیگران برداشته شد او آماده سوار شدن به یکی از اولین پروازها به لس آنجلس در روز دوشنبه بود، آن ناامیدی و اندوه جای خود را به شادی میداد، همراه با نگرانی مبنی بر اینکه ممکن است مشکلی پیش بیاید. خانم تسون، 54 ساله، این آخر هفته، در حالی که همهچیز را فراهم میکرد تا از احتمال بروز مشکل بکاهد، گفت: «تنها زمانی که پا در فرودگاه لسآنجلس بگذارم، راحت میشوم».
لغو ممنوعیت سفر به زوج ها و خانواده ها این امکان را می دهد که پس از 18 ماه ملاقات مجدد، تولد، عروسی و تشییع جنازه از دست رفته، دوباره گرد هم آیند. این همچنین به کشمکش دیپلماتیک بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا پایان می دهد، جایی که هزاران نفر با استفاده از هشتگ #LoveIsNotTourism به رسانه های اجتماعی روی آوردند تا دولت ها را برای پایان دادن به این ممنوعیت تحت فشار قرار دهند.
در ماه ژوئن، اتحادیه اروپا از کشورهای عضو خواست تا مرزهای خود را به روی مسافران آمریکایی باز کنند و رهبران آن انتظار داشتند که دولت بایدن به زودی اقدام متقابل کند. اتحادیه اروپا در حال نزدیک شدن به نرخ واکسیناسیون آمریکایی بود (در ماه ژوئیه از آنها پیشی گرفت) و از آن سو آمریکا با افزایش موارد ابتلا مواجه شد. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در اظهاراتی غیرعادی در ماه اوت گفت: «ما باید این مشکل را هر چه سریعتر حل کنیم. این نمی تواند هفته ها طول بکشد». اما در واقع ماه ها طول کشید.
ایرینی لیناردکی، هنرمند تجسمی فرانسوی-یونانی که روز دوشنبه به نیویورک پرواز کرده بود تا با شریک زندگی خود ملاقات کند، گفت که در تابستان با دیدن هواپیماهایی که از ایالات متحده در پاریس فرود آمده بودند، احساس بی عدالتی کرده است. او درباره سفرهای پیش از همهگیری گفت: «این ایده که ما نمیتوانیم عزیزمان را در کشوری که هستند ملاقات کنیم، ما اروپاییها با چنین شرایطی آشنا نبودیم». خانم لیناردکی، 45 ساله، هنوز چنین چیزی را بدیهی نمیداند: «من مدام فکر میکنم، آیا این واقعی است؟».
گامهایی برای رفع کدورتها
ادوارد آلدن، کارشناس ارشد شورای روابط خارجی که در زمینه مهاجرت و تجارت متخصص است، گفت، حتی با باز شدن دوباره مرزها، بسیاری از اروپاییها از درک اینکه چرا این ممنوعیت برای مدت طولانی باقی ماند، عاجز بودند.
او گفت: «این بسیاری از زوجها و خانوادهها را از هم جدا کرده است، و خیلی بیشتر از آن چیزی که بیشتر مردم فکر میکردند ادامه پیدا کرده، بنابراین ناامیدی عظیمی به وجود آمده است». وی گفت، در ماه های اخیر، برخی از رهبران اروپایی به خاطر مسائلی مانند خروج بینظم از افغانستان از دولت بایدن ناامید شده اند.
آقای آلدن گفت: « لغو ممنوعیت سفر یک گام به سوی هدف بزرگتر کاهش تنش بود. این استخوانی بود که بایدن می توانست به سوی اروپایی ها پرتاب کند». به گفته وی، معامله دیگری که اخیراً برای بازگرداندن تعرفه های فولاد و آلومینیوم که در دوران دولت ترامپ اعمال شده بود، یک گام دیگر است.
در حالی که مسافران این هفته برای پرواز به ایالات متحده آماده می شدند، بسیاری از آنها احساسات متفاوتی را گزارش کردند. دولت بایدن هفتهها قبل از فصل تعطیلات این ممنوعیت را لغو میکند و اروپاییها اکنون میتوانند با مدرک واکسیناسیون و آزمایش منفی کووید که بیش از 72 ساعت از آن گذشته باشد، وارد ایالات متحده شوند.
اما این افتتاحیه درست زمانی انجام می شود که اروپا با سطح تقریباً بالایی از ابتلا به ویروس کرونا مواجه است. و اگرچه 65 درصد از ساکنان اتحادیه اروپا واکسینه شده اند، اختلافات گسترده ای در میزان وتاکسیناسیون درداخل بلوک وجود دارد و اکثر کشورهای اروپای شرقی عقب مانده اند.
این موضوع بسیاری از اروپاییها را نگران کرده است که محدودیتهای سفر ممکن است به زودی اعمال شود، اگرچه آقای آلدن، از شورای روابط خارجی، با اشاره به فشار خطوط هوایی و شرکای خارجی، گفت که تردید دارد دولت بایدن در هفتههای آینده تصمیم خود را تغییر دهد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین