به گزارش اکوایران، آمریکا برای مداخله نظامی بین‌المللی علیه داعش، عملیاتی به نام عزم راسخ را در عراق، سوریه و لیبی ترتیب داد و ارتش‌های بریتانیا، فرانسه، اردن، ترکیه، کانادا، استرالیا و سایر کشورها را علیه داعش و جبهه النصره از سال ۲۰۱۴ درگیر این جنگ کرد.

خبر مرتبط
گفتگوهای مقامات جمهوری اسلامی ایران با ترکیه در خصوص موضوع سوریه

اسماعیل بقایی در خصوص نشست‌های چند جانبه برای گفتگو در رابطه با موضوعات دوجانبه و نگرانی‌های متقابل میان ایران و ترکیه بیان کرد: طبعاً موضوع سوریه یکی از موضوعاتی است که در گفتگوهای مقام های جمهوری اسلامی ایران با ترکیه در نشست‌های چند جانبه بحث شده است.

از سال ۲۰۱۸–۲۰۱۷ ایالات متحده و شرکایش، دولت سوریه و متحدانش را از طریق حملات هوایی و سرنگونی هواپیماهای جنگی هدف قرار دادند. اما حالا با سقوط دولت بشار اسد و مستقر شدن هیئت تحریرالشام در سوریه به سرکردگی محمدالجولانی، آمریکا هنوز تکلیف خود را برای ماندن در سوریه یا کوچ کردن از این کشور مشخص نکرده است.

ترامپ از خیر سوریه می گذرد؟

بر اساس گزارشی که ایسنا به نقل از واشنگتن پست نوشته است، «دونالد ترامپ با آغاز دوران دوم ریاست‌جمهوری‌اش از ماه میلادی بعدی، با شکل تحول‌‎یافته‌ای از غرب آسیا و مسائلی جدی درباره آینده حدود ۲ هزار نظامی آمریکایی مستقر در سوریه مواجه خواهد شد که واشنگتن بیش از یک دهه است از آن برای ایجاد پایگاه‌های نظامی متعددی برای مبارزه با داعش و نظارت بر فعالیت‌های ایران استفاده کرده است.»

ترامپ که بارها در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تهدید کرده بود نظامیان آمریکایی را از سوریه خارج می‌کند و در روزهای اخیر نیز تلاش کرده آمریکا از تحولات ناگهانی این کشور جدا کند، برنامه‌های خود برای ماموریت آینده ارتش آمریکا در این کشور را اعلام نکرده است.

واشنگتن‌پست با مطرح کردن این که تیم ترامپ پاسخی به درخواست توضیح در این باره نداده، در ادامه این گزارش آورده است: هم تیم ترامپ و هم دولت بایدن که این هفته، برای اولین بار در یک دهه گذشته، دیپلمات‌های ارشدشان را به نمایندگی به سوریه فرستاند، در تعامل با هیئت تحریرالشام با احتیاط پیش می‌روند که به عنوان شاخه‌ای از القاعده شکل گرفته بود. 

آمریکا در عراق می ماند؟

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نابسامانی‌ها در سوریه باعث شده سوالاتی هم درباره آینده ماموریت آمریکا در عراق، کشور همسایه آن مطرح شود. مذاکرات با دولت عراق درباره اجرای توافقی دوجانبه برای منحل کردن ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا برای مبارزه با داعش در عراق تا پاییز ۲۰۲۵ ادامه دارد.

در حالی که مقامات آمریکایی درباره حضور تعدادی از نیروهای آمریکایی در عراق چیزی نگفته‌اند که در حال حاضر به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد، مقامات عراقی می‌گویند، توافق دیگری باعث خواهد شد که بیشترشان تا سال ۲۰۲۶ از این کشور خارج شوند.