به گزارش اکوایران،‌ مهر ماه امسال بعد از بارها رفت و برگشت، شورای نگهبان خبر داد قانون حجاب را تایید کرده است. ماجرا اما از رونق افتاد تا ۷ آذر که در نشست خبری رییس مجلس، او بر این قانون و ابلاغ قریب الوقوع آن تاکید شد.

اما تنها ۳ روز بعد -۱۰ آذر- بود که متن این قانون به دست رسانه‌ها رسید و همه را غافل‌گیر کرد. از آن به بعد نیروهای سیاسی وارد یک کش‌وقوس جدی شدند و در این میان حتی برخی نمایندگان مجلس با محمدباقر قالیباف،‌ رئیس مجلس بر سر زودتر اجرا نشدن آن وارد بحث و جدال جدی شدند. 

خبر مرتبط
جدال بی‌پایان رسایی با مجلس بر سر ابلاغ قانون حجاب

رسایی در پی تذکر روز گذشته خود مبنی بر عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب در مجلس گفت: پیگیری کردم و متوجه شدم که شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای در خصوص عدم ابلاغ این قانون ندارد.

اما در این میان شائبه‌هایی مبنی بر ارسال لایحه جایگزین قانون عفاف و حجاب در رسانه‌ها دست به دست شد. این شائبه از آنجایی آغاز شد که وزیر ارشاد اعلام کرد که دولت برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب راه جایگزین درنظر گرفته، یعنی ارائه لایحه جدید.

حجت‌الاسلام قاسم روانبخش نایب‌رئیس اول کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر ارسال لایحه جایگزین برای قانون عفاف و حجاب گفت: فرمایش وزیر محترم ارشاد فرمایش دقیق و درستی نیست و‌ ای کاش از جهت حقوقی بررسی می‌کرد و بعد اظهارنظر می‌فرمود.

نماینده مردم قم در مجلس اظهار کرد: قانون عفاف و حجاب قانونی است که در مجلس تصویب شده و شورای نگهبان آن را تایید کرده و این را باید رئیس‌جمهور به مجموعه دولت ابلاغ کند و اگر امتناع می‌کند رئیس مجلس باید ابلاغ کند، چون قانونی است که مصوب شده است.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی می‌گوید: اگر در این شرایط یک لایحه دیگر به مجلس بیاورند معنا ندارد، چون این قانون باید اجرا شود و پس از اجرا اگر نقصی داشت بگویند نیاز به اصلاحاتی دارد و برای اصلاح آن لایحه بدهند.

نایب‌رئیس اول کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قانونی که الان مصوب شده و مجلس و شورای نگهبان آن را تایید کرده‌اند، اگر در مقابل آن لایحه بدهند و این موضوع به سنت تبدیل شود عملاً دولت می‌گوید که مجلس و شورای نگهبان اشتباه کرده‌اند و ما هرچه خود بفهمیم اجرا می‌کنیم که این حرف دقیقی نیست.

نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: باید قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کنند سپس وقتی اجرا شد اگر نقص و کمبودی بود و نیاز به حذف و اضافه‌ای داشت یک لایحه برای اصلاحش بدهند نه اینکه مقابل قانون یک لایحه جدید بدهند.

حجت‌الاسلام روانبخش گفت: مباحثی گفته شده بود که در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده که فعلاً قانون عفاف و حجاب را برای زمان خاصی نگه دارند نه اینکه مقابلش لایحه بدهند شاید دلیل اینکه آقای قالیباف این قانون را ابلاغ نکرده این موضوع بوده گرچه هنوز برای ما ثابت نشده که شورای عالی امنیت ملی جلوی ابلاغش را گرفته باشد. اما اگر بر فرض شورای عالی امنیت ملی یا دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفته باشند که این کار یک زمانی به تعویق بیفتد معنایش این نیست که یک لایحه جدیدی داده شود و قانون عفاف و حجاب را کان لم یکن تلقی کنیم.

جدال مجلس و دولت بر سر اجرای قانون حجاب

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست ۷ آذر خود گفته بود این قانون را ۲۳ آذر ابلاغ می‌کند تا تنها یک گام فرمی ساده تا اجرای آن باقی بماند؛ ابلاغ قانون از سوی رییس جمهور. اما ۲۳ ابان گذشت و خبری از ابلاغ نشد؛ نکته‌ای که بسیاری از مخالفان و منتقدان این قانون را خوشحال کرد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری پیش از این در مصاحبه تلویزیونی خودش گفته بود که این قانون قابلیت اجرایی شدن ندارد.

پیشتر نیز سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، احمد راستینه، در گفت‌وگو با ایلنا درباره قانون عفاف و حجاب گفت: «فعلاً اتفاقی در این زمینه نیفتاده است و ابلاغ این قانون باید توسط رئیس مجلس انجام شود. برخی افراد، از جمله دولتمردان، ادعا کردند که درخواست تعویق ابلاغ این قانون را داشتند، اما هیچ مقامی غیر از قانون‌گذار نمی‌تواند روند قانونی را تغییر دهد.»

راستینه افزود: «رئیس مجلس باید این قانون را ابلاغ کند و اگر در حین اجرا نیاز به اصلاحات بود، دولت باید اصلاحیه‌ها را به مجلس ارائه دهد.» او تاکید کرد که توقف قانون بدون دلیل قانونی پذیرفتنی نیست و دستگاه‌های دیگر نمی‌توانند برای قانون‌گذار تصمیم‌گیری کنند.