به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ جمعه شب به وقت محلی اذعان کرد تعرفه‌ها ممکن است باعث ایجاد آشفتگی‌ موقت شود. خبرنگاری از ترامپ در کاخ سفید پرسید اعمال تعرفه‌های او چگونه با برنامه‌هایش برای کاهش هزینه‌ها همخوانی دارد؟ ترامپ در پاسخ اذعان کرد این تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد.

رئیس جمهور آمریکا گفت مردم درک خواهند کرد قیمت‌ها به دلیل تعرفه‌های مالیاتی ترامپ بر روی کانادا، مکزیک و چین افزایش خواهد یافت. این در حالی است که ترامپ در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود قیمت مواد غذایی و کالاها را کاهش دهد، نه افزایش. 

کارولین لیویت سخنگوی جدید کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در دومین نشست خبری خود با خبرنگاران، گزارش ها مبنی بر به تعویق انداختن تعرفه های ۲۵ درصدی وعده داده شده ترامپ بر دو کشور کانادا و مکزیک را رد کرد و گفت تمهیدات تجاری از روز شنبه اجرایی می شود. به نقل از ایرنا، سخنگوی دولت دوم دونالد ترامپ به خبرنگاران گفت: «من می‌توانم تأیید کنم ضرب‌الاجل اول فوریه که رئیس‌جمهور ترامپ  چند هفته پیش تعیین کرد، همچنان پابرجاست.»

پاسخ ترامپ به اظهارات ترودو

این سخنگوی دولت جدید آمریکا افزود: رئیس جمهور آمریکا فردا تعرفه ۲۵ درصدی بر مکزیک و کانادا و ۱۰ درصدی بر چین را اعمال خواهد کرد. سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت ترامپ به اظهارات جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در زمان مقرر پاسخ خواهد داد. نخست وزیر کانادا هشدار داده است که اگر ترامپ هرگونه تعرفه ای را علیه کانادا وضع کند، این کشور "آماده پاسخگویی است".

واکنش سرمایه داران به تصمیم ترامپ

لیویت افزود که این تعرفه‌ها «آماده اجرا هستند» زیرا کانادا نتوانسته است قاچاق غیرقانونی فنتانیل را در مرز خود با آمریکا متوقف کند. بر اساس گزارش تارنمای آمریکایی بلومبرگ، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازار ارز جهانی که روزانه ۷.۵ تریلیون دلار گردش مالی دارد، نگران تعرفه‌های سنگین علیه شرکای تجاری آمریکا هستند. علاوه بر کانادا و مکزیک، ترامپ احتمال اعمال تعرفه بر واردات از اتحادیه اروپا را نیز مطرح کرده است.

سقوط دلار کانادا

انتظار می‌رود این تعرفه‌ها باعث تقویت دلار آمریکا شوند، زیرا فشارهای تورمی ناشی از آن می‌توانند نرخ بهره را در آمریکا بالا نگه دارند. در مقابل، دلار کانادا که در سه‌ماهه گذشته، ۶ درصد از ارزش خود را از دست داده، ممکن است به پایین‌ترین سطح خود در بیش از دو دهه گذشته برسد.

برخی تحلیل‌گران وال‌استریت پیش‌بینی می‌کنند که در صورت اجرای این تعرفه‌ها، بانک مرکزی کانادا مجبور به کاهش شدید نرخ بهره خواهد شد و اقتصاد این کشور وارد رکود عمیقی می‌شود.

تهدید بریکس توسط ترامپ

به گزارش اکوایران، روز جمعه ترامپ با تکرار تهدید تعرفه ۱۰۰ درصدی که در هفته‌های پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح کرده بود، به کشورهای عضو بریکس در مورد جایگزینی دلار آمریکا به‌عنوان ارز ذخیره هشدار داد. کرملین روز جمعه تهدید مجدد رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای اعمال تعرفه 100 درصدی بر کشورهای عضو گروه بریکس، در صورت ایجاد ارز مشترک را کم‌اهمیت دانست و اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای چنین اقدامی وجود ندارد.

به گزارش اکوایران، با این حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، تأکید کرد که در بریکس که روسیه نیز یکی از اعضای آن است، بحثی درباره ایجاد ارز مشترک وجود ندارد و این بلوک صرفاً در حال بررسی ایجاد پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری مشترک است.