به گزارش اکوایران، مجتبی یوسفی، عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره دستور جلسه غیرعلنی فردا -یکشنبه 14 بهمن ماه-، در مجلس گفت: در جلسه فردا مسئله FATF بر اساس فرآیند قانون‌گذاری بررسی خواهد شد. البته بر اساس قوانین بالادستی فرآیند بررسی FATF  بر عهده مجمع تشخیص است.

او در گفت‌وگو با ایلنا یادآور شد: FATF قبلا در مجلس دهم تصویب شده است؛ فقط از باب این‌که مجلس موضوعات کشور بررسی را کند و در جریان مباحث جاری و ساری در مورد این موضوع قرار گیرد آن را بررسی می‌کند. بر اساس قوانین مجلس نظارتی بر تصویب و یا رد FATF در مجمع ندارد.

به گزارش اکوایران،‌ 23 دی بود که سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی درباره لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد. در جلسه 19 دی مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست صادق آملی لاریجانی، با اشاره به ارجاع مجدد بررسی FATF از سوی رهبر معظم انقلاب در پی درخواست رئیس‌جمهوری، تشکیل کمیسیون مشترک از سه کمیسیون تخصصی مجمع برای بررسی دقیق این موضوع تصویب شد. آملی لاریجانی تأکید کرد که این مسئله باید با در نظر گرفتن مصالح ملی و فارغ از فضاسازی‌های سیاسی بررسی شود.

مسیر پرپیچ و خم FATF: تقابل مخالفان و موافقان

در حالی‌که دولت چهاردهم از روز اول شروع به کارش در تکاپوی حل و فصل پرونده FATF است؛ صدای مخالفان در مجلس هر روز بلندتر می‌شود. 

علاوه بر نامه 120 نماینده مخالف به مجمع تشخیص مصلحت نظام و اظهارات اعتراضی نمایندگان تندرو همچون امیرحسین ثابتی، حالا اسماعیل کوثری نیز در مخالفت با تایید دو لایحه باقی‌مانده از لوایح چهارگانه موسوم به پیش‌شرط‌های FATF صحبت کرده است.

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که FATF (گروه ویژه اقدام مالی) در واقع ابزاری است که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر ایران از آن استفاده می‌کنند.

کوثری با اشاره به اینکه این نهاد به ظاهر برای مقابله با تأمین مالی تروریسم طراحی شده، تأکید کرد که در واقع این نهاد تحت تأثیر سیاست‌های دوگانه غرب قرار دارد و کشورهای غربی خود از گروه‌هایی حمایت می‌کنند که پیش‌تر آنها را تروریستی معرفی کرده بودند.

او افزود: «تجربه برجام نشان داد که حتی زمانی که ایران تمام تعهدات خود را انجام داد، کشورهای غربی به ویژه آمریکا نه تنها به تعهداتشان پایبند نماندند، بلکه تحریم‌های بیشتری را اعمال کردند.»

کوثری همچنین گفت که هدف غرب فراتر از FATF است و آن‌ها به‌دنبال محدود کردن برنامه موشکی ایران و قطع حمایت از جبهه مقاومت هستند.


خبر مرتبط
مسیر پرپیچ و خم FATF؛ آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع

اکوایران: با آغاز بررسی مجدد لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافقان و مخالفان این لوایح به طرح دیدگاه‌های خود پرداخته‌اند. در حالی‌ که دولت بر ضرورت خروج ایران از لیست سیاه FATF برای بهبود جایگاه اقتصادی کشور تأکید دارد، منتقدان این لوایح را ابزاری برای اعمال فشار بیشتر از سوی کشورهای غربی می‌دانند.