زمزمههای غیرعلنی مجلس درباره FATF/ مرکز پژوهشها سیگنال منفی داد
اکوایران: مرکز پژوهشهای مجلس مخالف پیوستن ایران به FATF، پالرمو و CFT بوده و معتقد است که این اقدام هیچ نفعی برای کشور ندارد و تحریمهای موجود ربطی به FATF ندارند.
به گزارش اکوایران، اخیراً مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی لوایح پالرمو و سیافتی (CFT) را در دستور کار قرار داده است. امروز در همین راستا مجلس در جلسه غیرعلنی به تبیین و تشریح لوایح مربوط به FATF پرداخت.
در مورد این جلسه غیرعلنی بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه، مرکز پژوهشهای مجلس نظرات پژوهشی و تحقیقی خودش را ارائه کرد. بیشتر بحثها درباره این بود که کنوانسیونهای پالرمو و CFT چه ارتباطی با FATF دارند. از لحاظ فنی، این دو کنوانسیون جدا از FATF هستند، اما ۴۰ کشوری که در FATF حکمرانی میکنند، عضویت در این کنوانسیونها را بهعنوان شرط لازم برای عضویت در FATF در نظر گرفتهاند.
وی در ادامه مطرح کرد: مرکز پژوهشها به این نتیجه رسید که ما به دلیل حضور رژیم صهیونیستی در این مجموعه، امکان خروج از لیست سیاه را نخواهیم داشت. برای خروج از لیست سیاه، باید اجماع ایجاد شود، اما اگر حتی یک کشور مخالفت کند، این اتفاق نمیافتد. قاعده FATF همین است. بنابراین، تحریمهایی که ما دچار آن هستیم، تحریمهای ثانویه ایالات متحده هستند و ارتباط مستقیمی با FATF ندارند.
محبی نجم آبادی اشاره کرد: خروجی بررسیها مرکز پژوهش های مجلس این بود که پیوستن به FATF، پالرمو و CFT هیچ نفعی برای ایران ندارد. البته، موافقان دیدگاه متفاوتی داشتند. آنها معتقد بودند که ایران در زمینه مبارزه با پولشویی اقدامات مثبتی انجام داده و یکی از کشورهای شفاف در این حوزه است. از این منظر، میتوان از پیوستن به FATF برخی امتیازات را دریافت کرد.
وی ادعا کرد: موافقان اعتقاد داشتند که ما با پیوستن به این سازوکار میتوانیم امتیازات مالی و بانکی بگیریم. اما مخالفان استناد میکردند به بندهایی از FATF که ممکن است مشکلاتی برای ایران ایجاد کند. نتیجه این شد که برای تصمیمگیری نهایی، بررسیها باید تخصصیتر و دقیقتر شود تا مجلس بتواند به یک نگاه واحد برسد.
اخیراً گفته شده که روسیه از ایران خواسته تا به FATF بپیوندد، محبی نجمآبادی در این باره گفت: بله، این مسئله مطرح است. مسکو درخواست کرده که ایران به FATF بپیوندد. اما در این باره باید مزایا و معایب را بررسی کنیم. ما کشوری تحت تحریم هستیم و یکی از چالشهای مهم ما این است که در FATF، مشتری نهایی باید اطلاعات دقیق مالی خود را ارائه کند. با توجه به اینکه بسیاری از مشتریان ما بهصورت غیرمستقیم و از طریق واسطهها با ایران کار میکنند، این مسئله در شرایط تحریمی مشکلات خاص خودش را دارد.
این نماینده بیان کرد: مجلس در حال رایزنی با مجمع تشخیص مصلحت نظام است. این موضوع بسیار تخصصی است و باید مزایا و معایب آن کاملاً دقیق بررسی شود. در نهایت، اگر تصمیمی گرفته شود، باید در راستای منافع مردم باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سیگنال قرائتی در بازار دلار
-
هجوم خریداران مسکن به شهرهای شمالی
-
دلار آمریکا در اوج؛ بازگشت تعرفهها بازارها را لرزاند
-
ناگفتههای دختر سیدحسن نصرالله بعد از 5 ماه/ پیکر پدرم را دیدیم و به شهادت رسیده است
-
سفر پر ماجرا به واشنگتن؛ دست رد ترامپ به سینه بیبی در مورد تهران؟
-
پس لرزه غیرمنتظره سقوط اسد؛ چرخش گروههای عراقی در قبال آمریکا؟
-
نخستین مقصد سفر خارجی الجولانی مشخص شد
-
بمبگذاری زیر بازار خودرو تهران
-
سیدحسن خمینی خطاب به اعضای دولت چهاردهم: مردم از شما انتظار شجاعت در تصمیمگیری دارند