لغو گام به گام تحریمها علیه دمشق در دستور کار اروپا؟/ همه آنچه در نشست پاریس درباره سوریه گذشت
اکوایران: نشست پاریس با هدف جمعآوری کمکهای مالی برگزار نشد، اما موضوعاتی مانند لغو تحریمهای اعمالشده بر سوریه در دوران حکومت اسد مورد بحث قرار گرفت.
به گزارش اکوایران، بیست قدرت منطقهای و غربی در بیانیهای مشترک در روز پنجشنبه (25 بهمن) موافقت کردند که نهایت تلاش خود را برای کمک به مقامات جدید سوریه و محافظت از این کشور در دوران گذار شکنندهاش در میان ناآرامیهای جاری در خاورمیانه انجام دهند.
به نوشته رویترز، اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه سوریه، هیئتی را برای نخستین سفر به اتحادیه اروپا پس از سقوط بشار اسد در دسامبر و چند روز پس از آنکه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، احمد الشرع، رئیسجمهور موقت سوریه، را به فرانسه دعوت کرد، رهبری کرد. الشیبانی در طول این نشست با رسانهها صحبت نکرد.
وزیران منطقهای، از جمله از عربستان سعودی، ترکیه و لبنان، به همراه شرکای غربی در این نشست حضور داشتند، اما ایالات متحده حضور دیپلماتیک سطح پایینی در این نشست داشت.
این نشست با هدف هماهنگی تلاشها برای تضمین حاکمیت و امنیت سوریه در دوران گذار و بسیج همسایگان و شرکای اصلی این کشور برای کمک و حمایت اقتصادی برگزار شد.
ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در آغاز نشست گفت: «ما میخواهیم سوریه دیگر برای بیثباتی منطقه استفاده نشود. برعکس، میخواهیم سوریها امروز بتوانند بر موفقیت گذار و بهبود کشورشان تمرکز کنند.»
در بیانیهای که توسط 20 کشور، از جمله سوریه، -بیشتر کشورهای عربی و غربی-، اما بدون حضور ایالات متحده - چرا که دیپلماتهای این کشور گفتند دولت هنوز در حال تعیین سیاست است - توافق شد که این کشورها برای اطمینان از موفقیت گذار پس از اسد در چارچوب فرآیندی که به رهبری سوریه و متعلق به سوریه باشد و طبق اصول بنیادین قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل است، تلاش کنند.
آنها همچنین حمایت لازم را برای اطمینان از اینکه گروههای تروریستی نتوانند در قلمرو سوریه پناهگاهی امن ایجاد کنند، ارائه خواهند داد.
این نشست با هدف جمعآوری کمکهای مالی برگزار نشد و این موضوع به یک کنفرانس سالانه در بروکسل در 17 مارس موکول شد، اما موضوعاتی مانند لغو تحریمهای اعمالشده بر سوریه در دوران حکومت اسد مورد بحث قرار گرفت.
اتحادیه اروپا ماه گذشته میلادی موافقت کرد که تحریمها را لغو کند، اما به دلیل مخالفتهای یونان و قبرس با مذاکرات مرزی دریایی بین سوریه و ترکیه که بر آبهای مورد ادعای یونان و قبرس تأثیر میگذارد، این اقدام پیگیری نشده است.
دو دیپلمات گفتند که یونان و قبرس همچنین میخواهند اطمینان حاصل کنند که تحریمها بهسرعت قابل بازگشت هستند.
بارو گفت که لغو تحریمها در حال پیشرفت است و آنالنا بربوک، همتای آلمانی او، اعلام کرد این کار «گام به گام» انجام خواهد شد.
پیش از این نشست، کمککنندگان اصلی بینالمللی در پاریس گرد هم آمدند تا وضعیت بشردوستانه سوریه، بهویژه در شمال شرق که تأثیر کاهش کمکهای آمریکا بر آن «وحشتآور» توصیف شده است را بررسی کنند.
وزیر خارجه فرانسه گفت که آنها موافقت کردند تا یک گروه کاری تحت حمایت سازمان ملل تشکیل دهند تا تلاشهای آینده خود را هماهنگ کنند. او گفت که فرانسه در سال 2025 میلادی، 50 میلیون یورو برای کمک به تثبیت سوریه ارائه خواهد کرد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، در این کنفرانس گفت که پاریس آماده است تا برای کمک به این کشور در مقابله با گروههای تروریستی اقدامات بیشتری انجام دهد و از دولت انتقالی خواست تا همکاری با عملیات به رهبری غرب در عراق برای مبارزه با داعش را در نظر بگیرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
لبنان به پروازهای ایران مجوز نداد؛ مردم بیروت به خیابانها آمدند/ ماجرا چیست؟
-
ایران خودرو قید تولید این محصول را زد / تغییر رویه ایران خودرو، قیمت بازاری این خودرو را افزایش می دهد؟
-
گزافهگویی سخنگوی کاخ سفید درباره ایران
-
نوسان قیمت طلا و سکه در محدوده رنج/ تداوم کاهش حباب سکه در سایه عملیات بازارساز؟
-
اولین واکنش پزشکیان به دعوای وزارت نفت و نیرو/ به جای دعوا بیایید مشکل مردم را برطرف کنید
-
پیشنهاد توییتری نوبخت به دولت برای کنترل بازار ارز
-
والاستریت ژورنال؛ تلآویو در انتظار تصمیم ترامپ علیه تهران/ بن سلمان نقشه بیبی را منحرف میکند؟
-
بازگشت قیمت طلا به مدار صعود/ ریسک برنامههای ترامپ فلز زرد را هوایی کرد
-
بررسی مجدد تعرفه واردات خودرو