به گزارش اکوایران، مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، درباره فشار حداکثری ترامپ و اثرگذاری آن بر اقتصاد کشور گفت: آمریکا از روز اول هم خودش و‌ هم اذنابش با تمام توان علیه مردم ایران عملیات کردند و امروز ملت ایران سرافرازترین ملت جهان هستند که در برابر ابرقدرت قداره و قلدر و بی‌منطق آمریکا؛ مستکبر واقعی تا حالا مقاومت کرده‌اند و الحمدالله سرافزار هم مانده‌اند. 

او گفت: باید این را بفهمیم که بخش زیادی از مشکلات کشور با امکانات و ظرفیت داخلی باید حل شود و حتی اگر تمام موانع برداشته شود که دیگران نمی‌آیند برای پیشرفت کشور ما کاری انجام دهند؛ بنابراین خودمان باید اقدام و تلاش کنیم و مردم هم باید تصمیم درست بگیرند و انتخاب درست داشته باشند و اگر موانعی هم بر سر راه بماند، باید تلاش کنیم با همفکری راه انتخاب درست را هموار کنیم.

پورمحمدی درباره موضع ایران درباره مذاکره با آمریکا تاکید کرد: حضرت آقا هیچ وقت نفرمودند که مذاکرات متوقف شده و راه مذاکرات بسته شده‌ است، اتفافا آنها می‌خواهند بگویند ما کشوری اهل مذاکره، مباحثه و گفت‌وگو نیستیم؛ اما ما کشوری هستیم که منطقی قوی، تمدن و مردم فرهیحته داریم و همیشه آماده مباحثه بودیم و با دنیا گفت‌وگو می‌کنیم. 

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: اما با قلدرها و مستکبر و با کسی که اول به گوش می‌زند و مشت به صورت می‌زند و بعد می‌گوید بیا تا همدیگر را ببوسیم هیچ‌گاه حاضر به گفت‌وگو نیستم و نخواهیم بود. مستکبران را هم سر جای خود نشانده‌ایم و تاریخ ایران نشان داده است که انشاءلله این مرحله را با موفقیت می‌گذرانیم البته هزینه آن را هم می‌دهیم  و هر کسی که عزت، آزادی و استقلال می‌خواهد هزینه می‌دهد. 

پورمحمدی در پاسخ به این سوال که آیا مردم با این شرایط همچنان حاضر هستند که هزینه بپردازند، گفت: مردم الان شرایط سختی دارند و این را همه می‌فهمیم اما برخورد و مقاومت و ایستادگی و حضور مردم در انتخابات گواهی این است که مردم استوار ایستاده‌اند.

سخنرانی رهبر درباره مذاکره با آمریکا

به گزارش اکوایران، 19 بهمن 1403 بود که رهبر انقلاب پس از اخبار پی‌درپی که درباره مذاکره با آمریکا منتشر می‌شد، در سخنرانی گفتند: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواری‌های اقتصادی و معیشتی را حل نمی‌کند، همانطور که حل نکرد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب و بحث‌هایی درباره مذاکره در روزنامه‌ها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد، فرمودند: محور این حرف‌ها، موضوع مذاکره با آمریکا است و از مذاکره به عنوان یک امر خوب یاد می‌کنند، انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین علت استثناء بودن آمریکا از مذاکره، گفتند: برخی وانمود می‌کنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل می‌شود، اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.

رهبر انقلاب، تجربه منفی دهه ۹۰ و حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هسته‌ای شد، دلیلی بر بی‌فایده بودن مذاکره با آمریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهده‌ای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیازهای زیادی به طرف مقابل داد اما آمریکایی‌ها به آن معاهده عمل نکردند.

ایشان با اشاره به سخنان رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا درباره پاره کردن برجام، نیز گفتند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریم‌های آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقص‌هایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.