به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز پنج‌شنبه (9 اسفند) گفت که تعرفه‌های پیشنهادی ۲۵ درصدی او بر کالاهای مکزیک و کانادا از ۴ مارس (14 اسفند) به همراه تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر واردات چین اجرایی خواهد شد، زیرا مواد مخدر همچنان از این کشورها به آمریکا سرازیر می‌شوند.

به نوشته رویترز، ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید گفت که تعرفه‌های جدید بر واردات چین علاوه بر تعرفه ۱۰ درصدی که او در ۴ فوریه به دلیل بحران فنتانیل وضع کرد، اعمال خواهد شد و در نتیجه تعرفه کلی برای چین طی این مدت به 20 درصد خواهد رسید.

ترامپ نخستین‌بار تعرفه‌های جدید بر واردات چین را در پستی در پلتفرم Truth Social خود اعلام کرد و گفت که تعرفه اضافی ۱۰ درصدی را از ۴ مارس اعمال خواهد کرد.

او در این پست گفت که مواد مخدر، به ویژه فنتانیل، همچنان با سطح بسیار بالا و غیرقابل قبول به آمریکا وارد می‌شوند.

ترامپ افزود: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که این بلایا به آسیب رساندن به آمریکا ادامه دهد و بنابراین تا زمانی که متوقف نشوند یا به طور جدی محدود نشوند، تعرفه‌های پیشنهادی که قرار است از ۴ مارس اجرایی شوند، مطابق برنامه اجرایی خواهند شد.»

او گفت: «چین نیز در آن تاریخ مشمول تعرفه اضافی ۱۰ درصدی خواهد شد.»

ترامپ به خبرنگاران گفت که تصمیم گرفته است تعرفه‌های اضافی بر چین اعمال کند و به مهلت سه‌شنبه برای کانادا و مکزیک پایبند بماند، زیرا دولت او پیشرفت کافی در مهار جریان فنتانیل به آمریکا را مشاهده نکرده است.

وقتی از او پرسیده شد که آیا مکزیک و کانادا پیشرفت کافی در مهار ارسال فنتانیل به آمریکا داشته‌اند، ترامپ گفت: «من اصلا این را نمی‌بینم. نه، در مورد مواد مخدر نه.»

یک مقام کاخ سفید به رویترز گفت: «مذاکراتی با چین، مکزیک و کانادا در جریان است. ما در مورد مسئله مهاجرت کنترل خوبی به دست آورده‌ایم، اما هنوز نگرانی‌هایی در مورد مسئله دیگر مرگ‌های ناشی از فنتانیل وجود دارد.»