اتحادیه اروپا امروز سه‌شنبه -۲۴ تیرماه ۱۴۰۴- هشت نفر و یک نهاد را به بهانه مسائل حقوق بشری مرتبط با ایران تحریم کرد.

به گزارش اکوایران،   شبکه زیندشتی و رئیس آن (ناجی ابراهیم شریفی زیندشتی) به همراه عبدالوهّاب کوچک، علی اسفنجانی، علی کوچک، اکرم عبدالکریم اوزتونج و نیهات عبدالقدیر آسان در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند. همچنین رضا حمیدی راوری و محمدرضا انصاری از دیگر افرادی هستند که به فهرست تحریم‌ها اضافه شده‌اند.

به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا ادعا کرده است که این افراد به نمایندگی از ایران مسئول نقض جدی حقوق بشر در خارج از کشور هستند. طبق این بیانیه، دارایی‌های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.

جمهوری اسلامی ایران اتهام زنی اتحادیه اروپا را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از مهمترین مساله روز یعنی نسل کشی مردم فلسطین و جنگ افروزی اسرائیل  در منطقه غرب آسیا توصیف کرده است.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه پیشتر با اشاره به نقش برخی کشورهای اروپایی در تامین تسلیحات مرگبار مورد استفاده اسرائیل برای نسل کشی و تجاوز در غزه و لبنان، این کشورها را شریک جنایات ارتکابی علیه مردم فلسطین و لبنان معرفی کرد و با یادآوری تکالیف قانونی کشورها طبق کنوانسیون منع نسل کشی، اقدام کشورهای تامین کننده تسلیحات رژیم اسرائیل را ناقض حقوق بین الملل و موجب مسئولیت بین المللی آنها دانست.