به گزارش اکوایران، 21 مهر ماه سال جاری بود که عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم در جمع اصحاب رسانه گفت:«یک عده می‌گویند اگر نرخ نیما را بالا ببریم تورم ایجاد می‌شود. به نظر بنده، اصلا این گونه نیست، خود من به یاد دارم در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ دلار نیما و بازار آزاد را یکی کردم و با همه‌ی فشار‌ها این اتفاق افتاد. در اردیبهشت آن سال اختلاف بین نیما و بازار آزاد اختلاف بین دو تا پنج درصد بود و نرخ تورم تغییری نکرد.»

اما چند روز قبل از این اظهارنظر،‌ در 10 مهر ماه محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس اعلام کرد:«نرخ ارز در سامانه نیما در ابتدای سال از ۴۱ هزار تومان شروع شده و اکنون تا ۴۷ هزار تومان تومان هم پیش رفته است؛ بنابراین نمی‌توان نرخ آن را بیش از این مقدار افزایش داد، چون ما نگران نرخ تورم هم هستیم. پایین بودن نرخ ارز برای کنترل تورم است و چنانچه با سیاست‌های ارزی اتخاذ شده نرخ تورم افزایش پیدا کند، آن سیاست‌ها مناسب به نظر نمی‌رسند.»

به نظر می‌رسد این نخستین اختلاف نظر و چالش بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بوده است که دولت چهاردهم با آن مواجه شد.

حمایت همتی از رشد نیما

اما کدام نظر در آخر پیروز شد؟

با نگاهی به روند دلار در بازار نیمای کشور می‌توان دریافت که جبهه همتی در این مقابله پیروز شده است و دلار نیما درحال حرکت به سوی دلار آزاد است. به طوری که امروز دلار نیما به 48 هزار و 650 تومان نیز رسیده است. این درحالی است که هفته گذشته، یعنی 22 مهر 1403، ارز نیمایی 47 هزار و 900 تومان قیمت داشت. 

افزایش قیمت نیما که از شنبه هفته گذشته به طور جدی شروع شده بود، در ادامه هفته نیز ادامه داشت و در پنجشنبه،‌ 26 مهر 1403 وارد کانال جدید، یعنی کانال 48 هزار تومان شد. 

با نگاهی کلی می‌توان دریافت که از زمان اظهارنظر همتی در خصوص افزایش دلار نیمایی و هم‌سطحی آن با بازار آزاد، ارز نیما حدود هزار و 300 تومان افزایش پیدا کرده است و با توجه به حمایت وزارت اقتصاد از این روند، به نظر می‌رسد بازار نیما در آینده هم شاهد رشد قیمت باشد.