یک عضو شورای شهر انتقاد کرد
میزان حقوق بگیران شهرداری مشخص نیست
اکو ایران :یک عضو شورای شهر تهران گفت: با پیگیری که از منابع انسانی انجام شده هیچ آماری از تعداد حقوق بگیران در دست نیست؛ آیا این افزایش برای جذب نیروی جدید است یا برای ضریبهای افزایش حقوق، این موضوع شفاف نیست و باید تعیین تکلیف شود.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان برگزاری یکصد و هفدهمین جلسه این شورا در توضیح لایحه شهردار تهران در خصوص «اصلاحیه مصوبه بودجه سال 1401 شهرداری تهران و سازمان ها و شرکت های تابعه»گفت: لایحه ارائه شده از سوی شهرداری بیشتر مشمول افزایش حقوق، مزایا و جبراین هزینه های 1401 است به طوری که رقم قابل توجهی از ۶ هزار میلیارد به این موضوع اختصاص یافته است.طی بررسی های صورت گرفته و جمع بندی نظرات کمیسیون های تخصصی از مجموع ۶۰۴۳ میلیارد، رقم ۵۱۱۰ میلیارد تایید و حدود ۹۳۳ میلیارد تومان از این مبلغ پیشنهادی کاهش یافته است.همچنین ارقام پیشنهاد شده در خصوص پروژه های تملک دارایی سرمایه ای از جمله احداث تراموا و خط 10 مترو بر اساس نظر کمیسیون حمل و نقل مورد پذیرش قرار نگرفت، همچنین جداول اولیه حقوق و مزایا که شهرداری ارائه داد بسیار کلی بود که درخواست شد تا این جداول بر اساس ردیف های مصوب در بودجه ۱۴۰۱ تنظیم شوند.
وی ادامه داد: دیگر موارد مطرح شده از سوی شهرداری از نظر ما قابلیت استفاده از اختیار ماده ۲۸ را داشته و شهرداری می تواند با استفاده از همین ماده 10 درصد جابه جایی را داشته باشد و مسائل را حل و فصل کند و دیگر نیاز به مطرح شدن در اصلاحیه نیست.تعدادی تبصره نیز در این اصلاحیه مطرح شده بود که مورد پذیرش واقع نشد از جمله اینکه در تبصره یکم درخواست شده بود که تا سقف 30 درصد نقد عمل شود که با توجه به عملکرد غیر نقد همان ۲۰ درصد تا پایان سال کفایت میکند؛ همچنین در مورد کارت اعتباری الکترونیک برای بیماران هموفیلی تبصره ای داشتند و آن نیز با استفاده از اختیارات قابل اعمال بود و دیگر نیاز به طرح در اصلاحیه نبود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اظهار داشت: اصلاحی در درآمدها صورت گرفت به نحوی که درآمدهای پایدار شهرداری با توجه به واقعیت های میدانی افزایش و درآمدهای غیر پایدار را کاهش دادیم یعنی درآمد های مربوط به مالیات بر ارزش افزوده در دو بخش از ۷۷۰۰ میلیارد به 12700 هزار میلیارد تومان و 249 میلیارد را به 1000 میلیارد تومان افزایش دادیم و در مقابل در حوزه شهرسازی در دو بخش تراکم پایه از ۲۱۰۰ به ۱۱۰۰ کاهش و حق ایمنی ساختمان ها از ۴ هزار و ۹۰۰ به ۳۹۰۰ کاهش و در سود ناشی از فروش اموال غیرمنقول نیز از ۴۴۰۰ به ۱۶۰۰ کاهش داشتیم که این کاهش ها بر اساس عملکردها بوده است.
وی افزود: همچنین در سود ناشی از واگذاری سهم شهرداری در سرمایه گذاری هم از ۲۵۰۰ میلیارد به ۱۵۰۰ میلیارد کاهش دادیم که این موضوع در واقع زمینه ساز افزایش درآمد پایدار و کاهش درآمدهای غیر پایدار خواهد شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اذعان داشت: در متن ماده واحده به شهرداری تهران اجازه داده می شود تا به منظور جبران کسری اعتبارات ردیفهای بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ با رعایت سقف بودجه مصوب نسبت به افزایش اعتبار به شرح جداول شماره یک و دو به اصلاح برخی از ردیف های منابع و ردیف درآمد بودجه مصوب ۱۴۰۱ اقدام و گزارش آن را در تفریغ بودجه به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید.
عضو شورای شهر تهران گفت: توجه به این نکته ضروری است که موارد اضافه شده در سقف بودجه تغییری ایجاد نمیکند و سقف بودجه ما همان ۵۰ هزار و 370 میلیارد تومان است؛ بنابراین رقم پنج هزار میلیارد تومان که به حقوق و دستمزد اختصاص دارد می بایست از جایی دیگر کسر شود.
وی تاکید کرد: برای موارد ردیف های کاهشی یک فرصت ۱۵روز به شهرداری داده شده که جداول را ارائه دهند تا در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گیرد.
آخوندی در پاسخ به تذکر چمران گفت: در مورد همشهری این بودجه برای خرید است و در اصلاحیه، عنوان آن تغییر کرده است، در مورد شهر آفتاب هم تعهداتی که شهرداری داشته اگر اجرایی شود درآمدهای هنگفتی در پی خواهد داشت؛ به نظر من شهر آفتاب باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی افزود: در مورد ساختمان منطقه 6 نیز باید بگوییم که این پروژه 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل نیاز به بودجه دارد. مورد بعدی هم در مورد گود برج میلاد است که به نظر میرسد باین مورد هم از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
چمران در پاسخ به این نکته تصریح کرد: ما با هیچ افزایش بودجهای موافق نیستیم زیرا اولویت ما پرداخت حقوق و دستمزد است؛ در مورد شهر آفتاب هم تنها در صورتی میتوان بودجهای اختصاص داد که از برگزاری نمایشگاه در آنجا اطمینان حاصل شود.
وی تصریح کرد: باید مطمئن شویم که آیا اصلا نمایشگاه کتاب قرار است در آنجا برگزار شود یا خیر؟ اگر در آنجا برگزار نشود چه اصراری وجود دارد، این میتواند صرفا صرف هزینه اضافی باشد، واقعیت امر این است که نهادهای مربوطه تمایل و قصدی ندارند از مصلی خارج شده و به شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه کوچ کنند.
نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه بررسی این لایحه در خصوص اختصاص بودجه به نمایشگاه شهر آفتاب گفت: در مورد شهر آفتاب در جلسهای که در این باره انجام شد مقرر شد به شرط فراهم شدن برخی امکانات تعیین شده این بودجه اختصاص یابد که تنها پس از بررسی و نظارت، بودجه لازم به این نمایشگاه تعلق خواهد گرفت.
مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز در ادامه ضمن اعلام مخالفت خود در خصوص اختصاص بودجه به موارد غیر ضرور تذکر داد: در مورد شهر آفتاب هم همه میدانند که متراژ 30 هزار متر مربع جوابگوی حجم بالای تقاضا و حضور است و به ندرت نیاز به بیش از این متراژ است، بنابراین به نظر می رسد اختصاص این اعتبار در اینجا ضرورتی ندارد.
میثم مظفر، عضو شورا نیز با اشاره به وضعیت مسیرها و جادههای منتهی به نمایشگاه متذکر شد: بهتر است بودجه در نظر گرفته شده به هموارسازی جادههای دسترسی به نمایشگاه مانند مباحث ترافیکی و حمل و نقل اختصاص یابد؛ این اقدام واجب است و تا زمانیکه این واجبات انجام نشده، اختصاص این بودجه به بحث متراژ ضروری نیست و این بهانه ای است که دولت ارائه میدهد.
حبیب کاشانی عضو دیگر شورا نیز در جریان بررسی این لایحه با بیان این نکته که در بودجه بندی امسال مبلغ 40 میلیارد تومان به شهر افتاب اختصاص داده شده که حاصل بررسیها انجام شده و ارزیابی تمام جوانب است، تذکر داد: بودجه 1401 را ما بستیم که برای شهر آفتاب 40 میلیارد اختصاص دادهایم و حالا در خواست 110 میلیارد منطقی نیست.
خزانه دار شورا تصریح کرد: ما همه جوانب را بررسی کردهایم؛ در بررسیها و نظرسنجیها مشکل مردم به ویژه قشر دانشجو موضوع حمل و نقل است اگر در حال حاضر بنا بر این ارزیابیها به جای تعمیر راههای ارتباطی به موضوع افزایش درآمد بپردازیم، درست نیست.
کاشانی تاکید کرد: در حال حاضر اولویت اصلی ما شهر آفتاب نیست و با توجه به محدودیت بودجه این موضوع اولویت ندارد، اولویت اول باید حمل و نقل عمومی باشد.
در ادامه آقامیری در خصوص پایدار سازی گود برج میلاد تذکر داد: ما هنوز نمیدانیم بودجه ای که اختصاص داده شده است برای این منظور تحقق یافته یا خیر؟
آخوندی در پاسخ گفت: این مشکل در جلسهای که برگزار شد، حل شده است.
در ادامه چمران تصریح کرد: ما یک اصل داریم و آن این است که لوایح پیش از اقدام و اشتغال باید تصویب شود نه اینکه کار انجام شده و در مرحله بعد برای تصویب به صحن شورا بیاید؛ همه موارد ذکر شده در لایحه مورد تایید است اما در حال حاضر اولویتهای دیگری وجود دارند که با توجه به محدودیت بودجه باید در اولویت قرار بگیرند.
چمران افزود: ما باید نخست به حل مسائلی بپردازیم که گرهای از مردم باز کند و نمیتوانیم بودجه را برای موارد غیر ضروری هزینه کنیم.
احمد صادقی عضو دیگر شورا نیز با اشاره به اینکه در لایحه مشخص نشده که این اختصاص بودجه به حقوق برای ضریبهای افایش خقوق است یا جذب نیروی جدید، تذکر داد: این بودجه برای افزایش دستمزد و حقوق است اما نشان نمیدهد که این افزایش بابت ضریبهایی است که برای افزایش حقوق ابلاغ شده یا برای جذب نیروی جدید است.
وی افزود: با پیگیری که از منابع انسانی انجام شده هیچ آماری از تعداد حقوق بگیران در دست نیست؛ آیا این افزایش برای جذب نیروی جدید است یا برای ضریبهای افزایش حقوق، این موضوع شفاف نیست و باید تعیین تکلیف شود.
صادقی افزود: غیر از بحث حقوق و دستمزد، ردیفهای دیگری از جمله مباحث فرهنگی و هنری در مراکز فرهنگی، کمک به صندوقهای بازنشستگی و کمک به زیر ساخت دریاچه چیتگر و .. وجود دارد، چرا برای نگهداری دریاچه ما باید هزینه کنیم، آنها درآمد و سود خود را دارند، اگر در اینجا صرفا مباحث حقوقی و دستمزدی مطرح است باید این برنامهها از جدول بودجه حذف شود.
جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا نیز در ادامه متذکر شد: اگر قرار است بودجه تغییری یابد و منابع جابجا شوند، اولویت با خواست و مطالبه مردم است، مثلا روز گذشته به دنبال بارندگی شاهد اختلال در تردد بودیم، این مسائل باید اولویت دارد و باید حل شود.
تشکری هاشمی تاکید کرد: طبق قانون ما نمیتوانیم بیش از 60 درصد بودجه را برای مخارج جاری اختصاص دهیم و نباید از این مرز عبور کنیم، در دردیف تملک و دارایی هیچ کدام ضرورتی ندارد جز در مورد برج میلاد که با مشکلاتی مواجه شده است و برای تکمیل این نیاز به بودجه دارد لذا درخواست میشود به دلیل امینت و اهمیت، این مورد استثنا شود.
مظفر در ادامه روند بررسی این لایحه تذکر داد: در مورد شهر آفتاب، ساختمان فرهنگ و ساختمان منطقه 6 هیچ ضرورتی برای اختصاص بودجه مازاد وجود ندارد و برآوردهها حاکی از ان است که طی چند سال اخیر هیچ هزینهای در این پروژهها صورت نگرفته است.
در ادامه چمران پیشنهاد کرد: ما هیچ بودجهای اضافه نکنیم اما درمورد گود برج میلاد به دلایل ایمنی که در نتیجه بازرسیها صحت آن تایید شده است، بودجهای در نظر گرفته شود، در مورد شهر آفتاب و موارد دیگر در حال حاضر امکان افزایش بودجه وجود ندارد؛ بنابراین پییشنهاد میشود باقی موارد به استثنای گود برج میلاد که خطرآفرین است و به همه شهر آسیب میرساند، حذف شود و بودجه تنها به بحث حقوق و دستمزد اختصاص یابد، تنها به خاطر مصالح عمومی شهر حتی نمی توانیم به شهر آفتاب هم بودجهای اختصاص یابد.
پیرهادی نیز در ادامه بیان کرد: درخواست میشود که در لایحه ارائه شده هیچ مورد مبهمی وجود نداشته باشد و تمام موارد مشخص شود که به چه موضوعی بودجه اختصاص داده شده است.
وی در خصوص گود فرهنگ نیز گفت: این گود جزو گودهای ناایمن در تهران محسوب شده و در لیست مجموعههای ناامن قرار دارد، اگر در این باره دچار بحران شویم تمام آن خیابان فرو ریخته و برای مردم مشکل ساز میشود لذا درخواست میشود این مورد هم مورد توجه اعضاء قرار بگیرد، اگر در این زمینه سرمایه گذاری پیدا شد، اقدام شود در غیر این صورت بودجه لازم برای موضوع اختصاص داده شود.
در ادامه روند بررسی لایحه معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران نیز نکاتی را بیان کرد و گفت: موارد ذکر شده در لایحه مشخص شده است و تمام مواردی که در خصوص آنها درخواست بودجه شده است، مشخص است؛ تلاش ما این است که سیاستهای شورا در مورد حمل و نقل را جدی گرفته شود، هم برای مترو و هم برای بهره بردار نیز بودجه مناسبی در نظر گرفته شده که پس از اجرایی شدن گزارش آن به صحن شورا ارائه خواهد شد.
فروزنده ادامه داد: در خصوص گود فرهنگ هم مقرر شد در پروژههای فی مابین شهرداری و قرارگاه موضوع پیگیری شود.
چمران در نهایت ضمن تشکر از زحمات انجام شده در این زمینه بیان کرد: تلاش ما این است که نتیجه مناسب را در این باره به دست آوریم لازم به ذکر است که در اینجا برخلاف برخی اظهارات کار سیاسی انجام نمیشود. اضافه حقوقها علت اصلی طرح لایحه است و ما در اینجا این موضوع را مد نظر قرار داده و بررسی کردیم، موضوع برج میلاد هم ضرورت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.
در پایان در خصوص ردیف های اصلاحی ارائه شده، رای گیری شد که علاوه بر موضوع اصلی اصلاحیه که همان افزایش حقوق و دستمزد کارکنان شهرداری بود ، تنها ایمن سازی گود کنار برج میلاد و تکمیل ساختمان اداری شهرداری منطقه شش تصویب شد.همچنین مصوب شد شهرداری ظرف مدت یک هفته جدول کاهشی ردیف های اصلاحی تصویب شده را برای تایید به شورا ارائه کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم