بیشترین رشد اعتبارات در لایحه بودجه سال 1402 شهرداری تهران در حوزه ماموریت حمل و نقل و ترافیک مربوط به اعتبارات احداث، توسعه و بهسازی معابر، تقاطع‌های غیر همسطح، تونل و پل است و تدوین‌کنندگان بودجه با پیش‌بینی 4 هزار و 891 میلیارد تومان که نسبت به بودجه سال قبل 75 درصد رشد داشته است. اعتبار مربوط به عابران پیاده در سطح شهر یعنی سرجمع اعتبارات احداث و مناسب سازی معابر پیاده و احداث و بهسازی پل عابر پیاده در سال 1402 با کاهش 36 درصدی به رقم 282 میلیارد تومان رسیده است. بر خلاف بودجه سال 1401 که رقم 30 میلیارد تومانی که برای احداث و تجهیز مسیرها و سامانه‌های دوچرخه پیش‌بینی و تصویب شده بود در لایحه بودجه سال 1402 به صفر رسیده بود که به گفته مسئولان ترافیکی این ردیف با عنوان حمل‌ونقل پاک بازگشته است

سید جعفر تشکری هاشمی ،رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت در بودجه 1402 توسعه دوچرخه سواری پیش‌بینی شده اما رویکرد این دوره، با دوره گذشته متفاوت است.

او با اشاره به اینکه در جریان بررسی بودجه 1402 شهرداری تهران ردیفی برای حمل و نقل پاک در نظر گرفته شده است، گفت:  اعتبارات پیش‌بینی شده برای حمل و نقل پاک شامل دوچرخه، موتورسیکلت برقی و اسکوتر برقی و هر فعالیتی که در جهت حمل‌ونقل پاک باشد از این ردیف استفاده خواهد کرد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران ادامه داد:‌  دوچرخه از سیاست‌های شورای شهر تهران حذف نشده است و همچنان به عنوان یک مد حمل‌ونقلی مد نظرمان است و بر روی ترویج آن سرمایه‌گذاری خواهیم کرد اما نه به شیوه‌ای که در دوره گذشته مدیریت شهری کار شد که همه معابر به مسیر دوچرخه مجهز شود بلکه معابری که ظرفیت دارد و محیط‌هایی که برای شهروندان جذابیت دارد برای این کار اختصاص خواهد یافت.

جلال بهرامی  معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران هم با اشاره به این که در حوزه حمل و نقل پاک ،موضوعی را به نام حمل و نقل ساده دنبال می کنیم که از دوچرخه تا خودروی اشتراکی برقی را شامل می شود گفت:این که گفته می شود بودجه دوچرخه در بودجه 1402 حذف شده ، درست نیست ودر حوزه حمل و نقل پاک توسعه دوچرخه را هم دنبال می کنیم .

وی ادامه داد: در سال 1402 شاهد اسکوتر برقی، و دوچرخه برقی اشتراکی در شهر تهران خواهیم بود . به دلیل اختلاف سطح زیادی از شمال به جنوب تهران داریم شهروندان با دوچرخه هایی که در گذشته در سطح شهر بود مشکلاتی داشتند و امکان استفاده برای برخی وجود نداشت که با دوچرخه برقی این مشکلات کم ترخواهد بود.

بهرامی با اشاره به برنامه ریزی هایی مدیریت شهری برای استفاده شهروندان از موتورهای برقی اشتراکی خبر داد و گفت :  خودروهای برقی دو نفره اشتراکی هم یکی از برنامه های شهرداری در حوزه توسعه حمل و نقل پاک است که اگر تولید کنندگان داخلی امکان تولید آن را داشته باشند از تولید کنندگان داخلی آن را تامین کرده و در غیر این صورت با دولت برای واردات آنها مذاکره می کنیم و مدیریت شهری به دنبال توسعه حمل و نقل پاک از جمله دوچرخه است .

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درخصوص حذف دوچرخه های اشتراکی از سطح شهر تهران که گفته می شود به دلیل تاخیر در بستن قرار دادهای جدید است هم توضیح داد:  دوچرخه های اشتراکی تا امروز قرار دادهایشان پیمانکاری بوده و طرف مقابل خدماتی که ارائه می کردند،پولی دریافت می کردند که ما از آنها خواسته ایم که سبد ترکیبی شان را تکمیل و این قرار داد به صورت اشتراکی بسته شود.

محمد آقامیری عضو دیگر شورای شهر تهران هم درخصوص اعتبارات برای توسعه دوچرخه در تهران هم گفت:  در سال آینده تاکید بر بهینه‌کردن مسیرهای دوچرخه در تهران است که در برخی مسیرها ناقص است تا تکمیل و شرایط استفاده از این خطوط فراهم شود.