تونل های مترو طبقاتی می شود
اکوایران : شهردار تهران به تازگی اعلام کرده است که تونل های مترو چند طبقه می شود اما تاکید اعضای شورا بر مطالعات کارشناسی این پیشنهاد و بررسی و تایید آن در شورای شهر تهران است .
شهردار تهران روز گذشته در جریان مراسم افتتاح ۵ ایستگاه جدید مترو در خطوط ۶ و ۷ به طول ۱۱ کیلومتر گفت : در بهار سال آینده عملیات احداث خط ۱۰ مترو اجرایی خواهد شد. همچنین قراردادهای لازم برای ساخت خط ۹ مترو نیز منعقد می شود. بنا داریم قطر فضای کار تی.بی.ام خطوط جدید مترو تهران را به عدد ۱۵.۸ متر افزایش دهیم تا با این کار در این خطوط علاوه بر مترو؛ خطوط اتوبوس و حمل و نقل زیر زمینی پاک نیز داشته باشیم.
مدتی پیش محسن هرمزی، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) هم از اجرای طرح ویژه و جدید سه طبقه کردن تونلهای مترو برای فراهم شدن هاب حمل و نقلی جدید در زیرِ زمین و بالای طبقه مترو به منظور ایجاد مسیری برای اتوبوس یا یک راه دو طرفه خبر داد.
او در توضیح بیشتر این طرح گفته بود: وقتی به موضوعاتی که با شورای عالی ترافیک درباره خطوط متروی تهران نهایی شده است، مراجعه کردم، دیدم که به عنوان مثال، خطوط جدید مترو ( ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ ) به ویژه خط ۹، این امکانِ خیلی مهم را دارد که پس ازحفاری با قُطر بزرگتر، علاوه بر مسیر مترویی که زیر اتوبان همت راهاندازی میکنیم، هاب حمل و نقل جدیدی را هم ایجاد کنیم. یعنی هم ایستگاه مترو را بسازیم و هم بالای تونل مترو، امکان جدید فراهم شود که مسیر زیرزمینی اتوبوس را هم برای تسریع حمل و نقل داشته باشیم. حتی در این صورت، میتوان راه زیرزمینی ایجاد کنیم که این مسیر، میتواند در نقاطی، انشعاب هم داشته باشد.
سید جعفرتشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درخصوص پیشنهاد تازه شهرداری تهران در استفاده از تونلهای مترو گفت: ایجاد خط اتوبوس در مسیری که مترو وجود دارد منتفی است و منطق ندارد که وقتی یک مُد حملونقل عمومی در مسیری ایجاد کردهایم به صورت موازی در همان مسیر اتوبوس بگذاریم و اتوبوس در تونل، چندان کارشناسی نیست ولی اینکه از ظرفیت تونلهای مترو استفادههای دیگری هم شود ایده قابل بررسی است. فکر میکنم در مالزی تونلهایی که ساخته بودند در بخشی از این تونلها امکان عبور آبهای سطحی وجود داشت و برخی تاسیسات شهری هم از داخل این تونلها عبور میکرد. لذا این موارد قابل بررسی است.
وی ادامه داد: اینکه به موازات مترویی که داریم خط اتوبوس هم راهاندازی کنیم کارشناسی نیست. کسی که بخواهد از وسیله حملونقل عمومی استفاده کند از مترو استفاده میکند. این دو مُد حمل و نقلی در کنار هم آورده جدیدی محسوب نمیشود و از نظر فنی هم مشکلات متعددی دارد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درخصوص اینکه آیا تجهیزات لازم برای حفاری تونلهای با قطر 18 متر در داخل کشور وجود دارد، گفت: چندین سال پیش بازدیدی از کارخانه ساخت TBM داشتم. آنجا از قطر 20 سانتیمتر تا قطر 20 متر ماشینهای حفاری وجود داشت. شاید اکنون دستگاههایی که قابلیت حفر با قطر بیشتر هم دارند، تولید شده باشد اما اینکه تجهیزات در داخل ایران است و آیا اقتصادی است باید بر روی آن مطالعات کارشناسی انجام شود.
علی اصغر قائمی عضو دیگر کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران هم گفت : اگر اسب پرنده هم بخواهند بیاورند باید مطالعات کارشناسی و پشتوانه علمی داشته باشد اگر می خواهند تونل های متروی تهران را دو طبقه یا سه طبقه کنند اگر مطالعات علمی این موضوع را تایید کند کار عجیب نیست که نتوان آن را انجام داد تنها باید دید به صلاح و صرفه شهر هست یا خیر ؟
وی ادامه داد: این که تجهیزات حفاری این تونل ها را داریم موضع اصلی نیست بلکه نکته اصلی این است که این کار به سود شهر باشد و مجوز آن را هم از شورای شهر بگیرند .
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق