به گزارش اکوایران،سگ اش را روی سرسره گذاشته تشویق اش می کند که لیز بخورد، هم سگ می ترسد و هم کودکی که از آمدن به محوطه بازی پشیمان شده، بند قلاده را هم باز کرده، مادری اعتراض می کند و جواب سختی هم می شنود .آن سوتر اما کودک دیگری برای بازی با سگ بی تابی می کند . به مادرش می گوید آنها هم سگ بخرند . دو تصویری متفاوت دریک قاب .

ورودی پارک تابلوی نصب شده که ورود سگ ممنوع است . تابلویی قدیمی که مدت هاست بر روی ورودی بیشتر پارک های تهران،نصب است .  در دوره پنجم مدیریت شهری زمانی که پارلمان محلی درحال بررسی طرحی بود که حضور حیوانات در بوستان ها را ساماندهی کنند این تابلوهای قدیمی رنگ و رو رفته پر رنگ تر و در بوستان هایی که این تابلو را نداشتند هم تابلوی ممنوعیت ورود حیوانات نصب شد . 

مدیریت شهری ششم بارها بر ممنوعیت ورود سگ به فضاهای عمومی تاکید کرده است . محمد آقامیری این هفته نسبت به سگ گردانی در پارک ها تذکر داد . او سال گذشته هم بوستان های پایتخت را به پارک سگ تشبیه کرده بود.

مهدی عباسی، عضو شورای شهر  اما نگاه میانه ای به این موضوع دارد . اودر روزهای نخست فعالیت اش در شورای شهر به به اکوایران در این رابطه گفته بود:اولویت شورای ششم خدمت به مردم با نیاز‌هایی است که اکثریت مردم را پوشش می‌دهد، از جمله توسعه حمل و نقل عمومی و سگ‌گردانی که احتمالا جزو اولویت‌های اول نباشد.در عین حال نباید به سگ گردانی عنوان یک موضوع سیاسی نگاه کرد، بلکه این موضوع یک موضوع اجتماعی است که باید نخبگان اجتماعی و‌ روانشناسان درباره‌اش نظر دهند و بر اساس مدل‌های علمی و مبنای فرهنگی برای آن برنامه‌ای پیش‌بینی شود که آن برنامه مدنظر اجرا قرار گیرد.

در دوره مدیریت گذشته شهر تهران اعضای شورای شهر طرحی را دنبال می کردند که حضور حیوانات خانگی در بوستان ها ساماندهی و محل گردش حیوانات خانگی از محل بازی کودکان جدا شود .

اعضای شورای پنجم تاکید داشتند با وجود ممنوعیت حضور حیوانات در بوستان‌ها عملاً در تمام آنها حیوان‌گردی انجام می‌شود و حیوانات در کنار شهروندان حضور دارند، .آنها با پذیرش این موضوع به دنبال چاره ای بودند تا شهروندانی که از حضور حیوانات وحشت دارند هم بتوانند در فضاهای شهری با آرامش حضور داشته باشند .

اما این طرح با مخالف های جدی دو گروه مواجه شد . دوستداران حیوانات که این مصوبه را محدودیتی برای حضور حیوانات در فضای عمومی می‌دانستند و هم مخالفان سرسخت حضور سگ در معابر عمومی که این مصوبه را «به رسمیت شناختن حضور حیوانات در سطح معابر» قلمداد می‌کردند.

حسن خلیل‌آبادی عضو سابق شورای شهر تهران  معتقد است : هنوز فرهنگ حضور حیوانات در کنار انسان‌ها در کشور ما جا نیفتاده است در حالی که این زندگی مسالمت‌آمیز و همراهانه در روستاهای ما وجود دارد. برخی به دلیل نوع تربیت و فرهنگ خانوادگی به شدت با حضور سگ‌ها در معابر مخالفند و آن را قبول ندارند. از سویی بخشی دیگر از جامعه باز هم به دلیل فرهنگ و تربیت خانوادگی موافق آزاد بودن حیوانات در همه معابر شهری هستند و معتقدند نباید محدودیتی برای حیوانات پیش بینی کرد.

او یادآور شد: شورای پنجم  تلاش کرد با طرحی دراین خصوص به این مناقشات پایان دهدو در واقع  طرح پیشنهادی احترام به هر دو دیدگاه بود .

خلیل‌آبادی اضافه کرد:حیوان دوستی و فرهنگ رفتار با حیوانات باید در آموزش‌های مدارس دیده شود. کودکان ما باید با نوع صحیح رفتار با حیوانات آشنا شده، از بیماری‌های مشترک آگاه شوند و از سویی صاحبان حیوانات نیز به مواردی که به سلامت سایر شهروندان و امنیت آنها لطمه می‌زند توجه کنند. در دنیا می‌بینید حیوانات چگونه آسوده بدون ترس در کنار انسان‌ها قدم می‌زنند و پرندگان کف خیابان بدون آنکه از انسان‌ها بترسند دانه می‌خورند اما در کشور ما، کمتر چنین تصاویری را می‌بینیم و آن هم به دلیل برخورد اشتباه انسان‌ها است. ما باید در این زمینه فرهنگ‌سازی کنیم و هر دو گروه نیز باید از خود خویشتن‌داری به خرج داده و دیدگاه‌های مخالف خود را بپذیرند.

مهدی بابایی عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران به اکو ایران می گوید :‌قانون صراحت داردکه ورود سگ به بوستان ها  ممنوع است و ما هم در شورا مخالف سگ گردانی در پارک ها  هستیم و  نیروی انتظامی باید با افرادی که بی قانونی می کنند برخورد کند .

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران درخصوص انتقاد برخی اعضای شورای شهر تهران و شهروندان درخصوص حضور سگ در بوستان‌های تهران و تجمع سگ‌های خانگی بدون قلاده در فضای بازی کودکان هم می گوید :‌در بحث ورود سگ و سایر حیوانات به بوستان‌ها، کمک چند جانبه می‌خواهیم از جمله کمک رسانه‌ها. نگهداری حیوانان فرهنگ خود را دارد و در محیط‌های عمومی که کودکان و خانواده‌ها حضور دارند، نباید حضور داشته باشند که تکلیف ما نصب تابلوی ممنوعیت ورود و تذکر توسط نگهبان پارک است که متاسفانه به این تذکرات توجهی نمی‌شود. درخصوص مشکلاتی که وجود دارد نیز هر ارگانی که مسئولیت دارد، باید پای کار بیاید و به وظایف خود عمل کند و مردم هم کمک کنند تا شهرداری در ساماندهی این موضوع موفق شود.

در قوانین، محدودیت‌های زیادی برای سگ‌گردانی در فضاهای عمومی وجود دارد. از ممنوعیت حضور در خودروهای شخصی تا بوستان‌ها و معابر اما حقیقت این است که بخشی از جامعه، با وجود محدودیت‌های قانونی و عرفی زندگی با حیوانات را برگزیده‌اند و این عده را نمی‌توان نادیده گرفت.

افزایش فروشگاه‌های تخصصی نگهداری از سگ‌ها، فروش غذای حیوانات در برخی از سوپرمارکت‌ها و توسعه کلینیک‌های درمانی حیوانات و مکان های نگهداری ساعتی و روزانه حیوانات خانگی نشان‌دهنده افزایش حجم زندگی حیوانات  خانگی در کنار انسان‌ها در روزگار فعلی است و رشد چشمگیر این نوع فروشگاه‌ها و مراکز خدماتی، نشان از تقاضای بالا در این حوزه دارد پس حضور حیوانات در معابر باید تابع قوانینی باشد و نمی‌توان به بهانه ممنوعیت‌های قدیم به ساماندهی وضعیت جدید، بی‌توجه بود.

در کشورهای اروپایی نیز هیچ حیوانی بدون قلاده، شناسنامه فردی و پزشکی و مشخصات مالکش امکان حضور در معابر و پارک‌ها را ندارد و حتی همه معابر و بوستان‌ها محل تردد سگ‌ها یا گربه‌ها به همراه صاحبانشان نیستند… یا به عنوان نمونه، این شهروندان بر اساس قوانین باید مدفوع حیوانات خانگی‌شان را جمع‌آوری کنند در غیر این صورت جریمه می‌شوند.برخی نیز با این رویکرد معتقدند باید به‌جای ممنوعیت و برخورد قهری، سازوکار مشخصی برای حضور سگ‌ها در مکان‌های عمومی اندیشیده شود.