به گزارش اکوایران، مدیران شهری می گویند بهشت زهرا تا پایان امسال فضا برای دفن اموات تهرانی دارد ، مدیریت شهری کم تر از 6 ماه برای احداث گورستان جدید زمان دارد .

به گفته علیرضا نادعلی ،سخنگوی شورا درجلسه روز یکشنبه 8 مهرماه  احداث آرامستان های جدید شهر تهران  بررسی می شود .

 روز جمعه نیز جعفرتشکری هاشمی ،رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران از بررسی لایحه تأسیس آرامستان جدید در تهران در کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران، خبر داده و گفته بود: بافت فشرده مسکونی داخل شهر و نبود زمین‌های کافی برای ایجاد آرامستان از جمله دلایلی است که سبب شده شهرداری تهران از زمین‌های اطراف شهر تهران استفاده کند و این موضوع قابل درک است، چراکه در شهر تهران زمین‌های آزاد کمی داریم و زمین‌های موجود نیز به عنوان زمین‌های ذخیره برای ارائه خدمات شهر باید مورد استفاده قرار گیرد.

اودر مورد احیاء قبور ۳۰ ساله در راستای افزایش ظرفیت بهشت زهرا(س) بیان کرد: احیاء قبور ۳۰ ساله باید با رضایت خانواده متوفی باشد تا بتوان از این قبور استفاده مجدد شود و در حال حاضر هم این قابلیت برای قبور بالای ۳۰ سال وجوددارد و به آنها اجازه داده شده است که بتوانند با ایجاد طبقاتی دیگر از خانواده فرد متوفی در همان محل تدفین شوند.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه احیاء قبور ۳۰ ساله را نمی‌توان به صورت اجباری و یکطرفه از سوی شهرداری تهران انجام داد، ادامه داد: این قابلیت برای کسانی که از زمان فوت متوفی آنها بیش از ۳۰ سال گذشته، وجود دارد که بتوانند از ظرفیت بهشت زهرا(س) بهره ببرند.

تشکری هاشمی با بیان اینکه بهشت زهرا قابلیت توسعه ندارد چراکه سالهاست ظرفیت مکان فعلی به وضعیت اشباع رسیده و ظرفیت دیگری ندارد، افزود: البته در چند مرحله زمینه‌هایی در پیرامون بهشت زهرا خریداری شد؛ اما همچنان این محدودیت فضا و بر اساس گزارش‌های شهرداری تهران عدم گسترش بهشت زهرا همچنان وجود دارد.

به گفته وی، از طرفی دیگر جمعیت انبوه شهروندان که آخر هفته‌ها به خصوص در روزهای خاص همچون روزهای پایانی سال که به زیارت اهل قبور می روند نیز باعث بروز مشکلات زیاد ترافیکی شده و وقت زیادی از مردم در ترافیک تا رسیدن به قبور امواتشان تلف می‌شود و اصرارمان برای توسعه همین مکان شاید دلیل قاطعی نداشته باشد و بهتر است تا بر روی احداث آرامستان در مکان‌های دیگر شهر نیز مطالعاتی انجام شود.

رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه شهرداری تهران با شرایط موجود بهشت زهرا زمین‌های دیگری را به عنوان محل احداث آرامستان جدید انتخاب و به شورای شهر این مکان‌ها را معرفی کرده است، گفت: در حال حاضر این لایحه در کمیسیون‌های مختلف شورای شهر تهران در حال بررسی است تا جوانب مختلف احداث آرامستان از نظر فرهنگی،‌ زیست محیطی و... احصا و بررسی شود و مکان‌های ۵ گانه ای را که شهرداری تهران پیشنهاد داده است مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا در صحن شورا تعیین زمین نهایی، مورد بررسی نهایی و تصویب قرار گیرد.

پیش از این مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران درخصوص مکان های پیشنهادی شهرداری گفته بود :  زمین "گود آبعلی" در مجاورت منطقه ۴ به مساحت ۳۵۰ هکتار همچنین "زمینی در ابتدای جاده ساوه" به مساحت ۲۰۰ هکتار، زمینی در محدوده ورد‌آورد با مساحتی ۳۰۰ هکتار در منطقه ۲۲، زمینی در خاوران سه راه سیمان در منطقه ۱۵ با مساحت ۲۰۰ هکتار و همچنین زمینی در بی‌بی مریم با ۳۰۰ هکتار از جمله مکان‌هایی هستند که به عنوان پیشنهاد برای احداث آرامستان‌های جدید از سوی شهرداری تهران در نظر گرفته شده است.  

اوایل شهریورماه احداث آرامستان‌های جدید شرق تهران در جلسه شورای برنامه ریزی استان تهران مطرح و به این ترتیب استانداری تهران به موضوع احداث آرامستان های جدید تهران ورود پیدا کرد.   حشمت‌اله سلیمانی، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران آن زمان اعلام کرد: استاندار تهران تأکید کرده برای شرق استان بررسی مجددی انجام شود و مشاور طرح نتایج مطالعات خود را در جلسه شورای برنامه ریزی ارائه دهد.

وی ادامه می‌دهد: پس از ارائه نتایج مطالعات از سوی مشاور طرح تصمیم گیری برای احداث انجام خواهد شد؛ اما در حال حاضر هیچ تصمیمی در مورد آرامستان‌های تهران اتخاذ نشده است. بی تردید باید برای این موضوع مسائل مختلفی از جمله زیرساخت‌ها و ترافیک را مورد توجه قرار داد؛ لذا تا زمانی که مشاور نتایج این مطالعات را ارائه نکند تصمیم گیری انجام نخواهد شد.

سلیمانی می‌گوید: شهرستان های استان تهران بعضا دارای آرامستان مخصوص خود هستند اما مشکل اساسی در مورد اتمام ظرفیت بهشت زهرا تا پایان سال است؛ لذا موضوع احداث آرامستان جدید در شرق شهر تهران در کنار منطقه ۱۵ مطرح شده است و پیشتر نیز محیط زیست زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار پایین بهشت زهرا داده بود که مقرر بود مطالعات برای توسعه بهشت زهرا در آن مکان صورت گیرد که اگر مناسب بود مورد بهره‌برداری قرار گیرد؛ اما به دلایلی مسکوت مانده است؛ لذا شهرداری هم مطالعات در زمینه احداث آرامستان های جدید را انجام می دهد.

به  نظر می آید گورستان جدید تهران در شرق پایتخت گزینه نهایی برای دفن اموات تهرانی ها باشد هرچند که مخالفت هایی با احداث آن دراین مکان وجود دارد .