روزگذشته اعضای شورای شهر تهران معبری را به نام یحیی سنوار در پایتخت نامگذاری کردند.

 نرگس معدنی پور درجریان تغییر نام چند معبر در تهران گفت: پیشنهاد می‌شود که بزرگراه شهید لشگری حدفاصل میدان آزادی تا بزرگراه مهدوی کنی به نام سیدحسن نصرالله نامگذاری شود.

وی افزود: همچنین پیشنهاد می‌شود خیابان بیستون حدفاصل میدان جهاد تا خیابان فتحی شقاقی به نام شهید یحیی سنوار نامگذاری شود.

برخی از اعضای شورا نسبت معبر پیشنهادی برای نام گذاری سید حسن نصرالله اعتراض کرده و معتقد بودند بافت این بخش از شهر صنعتی است.محمد آقامیری پیشنهاد تغییرنام تونل توحید را مطرح کرد.در نهایت اعضای شورا به جز پیشنهاد مطرح شده در خصوص تغییر نام بزرگراه شهید لشکری بدون هیچ مخالفتی با سایر نام گذاری ها موافقت کردند .اما پس از واکنش های مردمی به تغییر نام خیابان بیستون به نظر می آید شورا از مصوبه خود عقب نشینی کرده است.

علیرضا نادعلی با اشاره به لزوم بررسی بیشتر نامگذاری ها در کمیسیون مربوطه شورای شهر گفت: برای شهید مقاومت اسلامی،《یحیی سنوار》خیابان و معبری با لحاظ همه جوانب برگزیده می شود.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران با تشریح تصمیمات صحن شورا و کمیسیون نامگذاری معابر و خیابان های پایتخت اظهار داشت: مصوبه جلسه گذشته شورای شهر در مورد تغییر نام تعدادی از معابر، خیابان و کوچه بود.در همین جلسه با نظر اکثریت اعضای شورا بناشد برای بررسی های بیشتر و رعایت همه جوانب، کمیسیون نامگذاری پیگیری و دقت نظر مجددی را لحاظ کند تا جاییکه نامگذاری دو معبر دیگر هم که در این مصوبه آماده بود، برای بررسی دقیق تر به کمیسیون ارجاع داده شد.

وی گفت: برای اعضای شورای شهر هم مفاهیم و مفاخر تاریخی و ایرانی اهمیت دارد و هم مفاخر مقاومت مهم هستند. حفظ نامهایی چون "بیستون" به عنوان نام باستانی کوه بیستون که بارها در تاریخ و ادبیات کهن این مرز و بوم بدان اشاره شده است در راستای اهتمام به فرهنگ و هویت ایرانی در کنار هویت اسلامی که طبعا در ایران اسلامی از هم جدا نیست، مورد توجه ما در شورا و کمیسیون نامگذاری آن بوده و هست.

با وجود تصویب تغییر نام تنها یک چهارم انتهایی خیابان بیستون در جلسه قبل و با وجود ۷ معبر دیگر در تهران با نام بیستون، در راستای توجه بیشتر به نظرات همشهریان ، مصوبه مجدد برای بررسی بیشتر در کنار موضوعات دیگر به کمیسیون نامگذاری باز می گردد تا معبر مناسب تری در شأن شهید بزرگ مقاومت یحیی سنوار یافته و برای نامگذاری به صحن شورا پیشنهاد شود.

نادعلی با اشاره به اهمیت توجه به هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی در نامگذاری ها  که برای تهران در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: باید بدانیم که معبر، بزرگراه و میدان جدید در تهران برای نامگذاری مفاخر و شهدا کم داریم و طبیعی است که تعدادی را تغییر دهیم؛ اما در تمام تغییرها نگاه فرهنگی و اجتماعی  و بازخوردهای مردمی لحاظ می شود.

سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای  شهر تهران در شبکه ایکس نوشت:نظر به اهمیت حفظ تاریخ و فرهنگ ایران و نامگذاری خیابانی مناسب‌تر، در پیگیری که از رئیس شورا داشتم؛ نام خیابان بیستون باقی و در جلسه‌ای دیگر نسبت به نامگذاری خیابانی به نام شهیدسنوار تصمیم گیری خواهد شد محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران در صفحه توییتر خود‌ نوشت: پس از جلسه دیروز شورای شهر تهران، رییس محترم شورا اعلام کردند نامگذاری بخشی از خیابان بیستون به نام شهید بزرگوار یحیی السنوار و نیز نامگذاری بخشی از بزرگراه شهید لشکری به نام شهید نصرالله مجددا بررسی خواهد شد. لذا بحث قطعی شدن نامگذاری بخشی از خیابان بیستون صحیح نیست.

محمد فاضلی جامعه شناس هم در واکنش به این نامگذاری نوشت:ارزشمندترین دارایی ،جامعه همبستگی اجتماعی است که ظرفیت زندگی مسالمت آمیز را تعیین می کند فهمیدن آنکه تغییر نام خیابان بیستون به سنوار واکنش اجتماعی منفی دارد به عقل جلبک هم نیاز ندارد اما عده ای اصرار دارند انگشت در چشم جامعه کنند. عمدی است از سر نفهمی یا ایدئولوژیک نیست.

نرجس سلیمانی ؛رئیس کمیسیون نظارت شورای هم تاکید کرد:  بیستون تنها نامی بر یک خیابان یا کتیبه‌ای سنگی و چند زبانه بر سنگ در کوهی در دور دست نیست.بیستون در زبان فارسی یک‌نام خاص و ارجمند است که فقط به یک مکان تاریخی اشاره ندارد بلکه واژه‌ای است در ورای حروف خود اتصالی معنا دار با فرهنگ و ادب ایران و ایران زمین دارد، بازخورد‌های منفی نسبت به تغییر نام این خیابان ولو بخشی از این خیابان کاملا قابل پیش بینی بود و به همین جهت در جلسه قبل شورا که از نتیجه جلسه کمیسیون نام گذاری در دستور جلسه جاری مطلع شدم بلافاصله نسبت به تبعات این تغییر به اعضا کمیسیون هشدار دادم، اما به نظر بنده این مسائل خود یک مراجعه به دماسنج حرارت اجتماعی است.

او ادامه داد:ایرانیان از هر گروه و دسته با همه انواع سلایق در یک بخش اتحاد کامل دارند و آنهم حفظ تاریخ و فرهنگ است واژگان یکی از اساسی‌ترین بستر‌های انتقال مفاهیم در گذر زمان اند، بنده اطمینان دارم مکان مناسبی متناسب با شان و جایگاه این واژه در شهر تهران معرفی خواهد گردید و در عین حال از هیات رئیسه شورای شهر خواهشمندم در مورد نامگذاری به جای اکتفا به رای گیری کلی بصورت تک به تک رای گیری شود تا به نحو دقیق تری از احساسات عمومی جامعه حراست و پاسداری شود، البته کمیسیون نام گذاری نیز حتما در هنگام جمع بندی مسائل متعددی از جنس دیگر را حتما ملحوظ نظر داشته اند که تبعا خودشان بهتر امکان توضیح‌دارند و شاید حتی بعضی جزئیات در مشکلات مربوط به نامگذاری به سادگی قابل توضیح نباشد، البته کمیسیون خود صالح‌تر به پاسخ گویی هستند.