باز شدن قفل 20 ساله خط ریلی شلمچه-بصره/ برندهشدن یک شرکت اسپانیایی در مناقصه
معاون فنی و زیربنایی شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران گفت: با باز شدن قفل خط ریلی شلمچه-بصره پس از ۲۰ سال، انتظار میرود تا پایان ۱۴۰۴ اتصال ریلی ایران و عراق باشیم.
به گزارش اکوایران، سید مصطفی داودی درباره خط ریلی شلمچه-بصره گفت: موقعیت ژئوپولیتیک ایران میتواند افق جدیدی برای حمل و نقل میان ایران و عراق ایجاد کند.
او افزود که ایران از نظر ترانزیتی در خاورمیانه موقعیت برجستهای دارد و تکمیل این خط میتواند به بهرهبرداری از این ظرفیتها کمک کند.
داودی در گفتوگو با ایرنا یادآور شد که مشکلات مختلف باعث شده بود اجرای این پروژه بیش از ۲۰ سال به طول بیانجامد. اما پس از مذاکرات مختلف میان مسئولان دو کشور و سفرهای متعددی از جمله سفر رئیسجمهور ایران به عراق، اکنون موانع حقوقی پروژه برطرف شده و کار به مرحله اجرایی رسیده است.
حضور یک شرکت اسپانیایی
او افزود: در ورودی شهر بصره، رودخانه اروند (شط العرب) قرار دارد و برای عبور ریل از آن باید پلی ویژه ساخته شود که علاوه بر قابلیت عبور قطار، دارای دهنه بازشو برای تردد کشتیها باشد. با توجه به توانمندی مهندسان ایرانی، طرف عراقی درخواست کرده تا این پل توسط ایران احداث شود.
او همچنین از برنده شدن یک شرکت اسپانیایی در مناقصه ساخت خط ریلی شلمچه-بصره توسط طرف عراقی خبر داد و تأکید کرد که ایران امروز در تمامی مراحل طراحی، احداث، نظارت و بهرهبرداری پروژههای ریلی خودکفا است و توانایی تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز را دارد.
داودی ادامه داد: عرض خطوط ریلی در عراق مطابق با استانداردهای اتحادیه بینالمللی راهآهن (UIC) است و بنابراین قطارهای ایرانی قادر به حرکت در عراق و بالعکس خواهند بود.
پیشبینی سرمایهگذاری مشترک ۲۰ میلیارد دلاری
به گفته او، تجارت ایران با عراق از سال ۲۰۰۳ آغاز شده و سهم عراق از کل صادرات ایران ۴.۵ میلیارد دلار معادل ۲۱ درصد است و صادرات به این کشور ۲۷ درصد رشد داشته است.
او افزود: کالاهای صادراتی شامل گاز طبیعی، شمش فولاد، لوازم خانگی، سیبزمینی، گوجهفرنگی و کولرهای آبی است. با این حال، تراز تجاری ایران با عراق نامناسب است زیرا واردات از عراق بسیار کم است و عمده صادرات این کشور به ایران نفت خام است.
سنجابی شیرازی، دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق، نیز از هدفگذاری برای سرمایهگذاری مشترک ۲۰ میلیارد دلاری خبر داد و افزود: برای تحقق این هدف باید سالانه ۱۰ میلیارد دلار ارز از عراق وارد کنیم و میتوان از ارزهای غیر دلار مانند یورو و دینار استفاده کرد.
او همچنین گفته بود که درخواست ایران از سفر رئیسجمهوری به عراق، رایزنی برای تسویه مطالبات از طریق ارزهای مختلف است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش چین به پیشنهاد ترامپ برای مالکیت 50 درصدی آمریکا بر تیکتاک
-
از زمین تا آسمان؛ تصاویری از ساخت موشک، در شهر زیرزمینی نیروهای مسلح ایران
-
هشدار پزشکیان: ایران نه غزه است نه سوریه/ آغاز به کار رسمی ترامپ در سرمای سخت
-
پیش بینی جدید در بازار مسکن؛ چرخش رفتار مالکان
-
وزرای کلیدی ترامپ رای اعتماد گرفتند/ تکیه مارک روبیو بر کرسی ریاست وزارت خارجه؛ رئیس پنتاگون کیست؟
-
مشاور امنیت ملی ترامپ: در مورد ایران در ماه آینده تصمیمات کلیدی خواهیم گرفت
-
همه فرمانهای ترامپ در یک نگاه/ رئیسجمهور آمریکا نیامده ایران را متهم کرد
-
دلیل لغو سفر عراقچی به نیویورک/ سندی که وزیر خارجه رو کرد+ عکس
-
طرح فروش فوری ایران خودرو ویژه جانبازان بهمن 1403 + جدول و شرایط